Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Sonia 1
Deep!Twoje relacje są świetne.Poczułam twardy śnieg i wyobraziłam sobie widok.Dzisiaj ważny dzień,moja przyjaciółka,ktōra jest terapeutką zdała bardzo ważny egzamin.Od rana trzymałam kciuki. Yolcia a te pestki to gdzie są?

Witam w piękną ,słoneczną środę :) aż trudno uwierzyć, że 700 km dalej leży śnieg :D Soniu w sklepie ze zdrową żywnością są napewno ale w lecklerze też widziałam.

Gość Sonia 1
Dzięki!Zastanawiam się,dlaczego nie zauważyłam.Pozdrawiam i biorę się za dwa okna.

Witam mamy pochmurny wtorek a ja dziś otrzymałam 2 oferty pracy! Idę na 10 na rozmowę jedną potem na drugą a te sanatorium to mi tylko przeszkadza ! ciekawe jakie konsekwencje beda gdy zrezygnuję :(

Yola yyyy Wtorek ?:D To ja witam w piękny słoneczny Czwartek. Yola,jak zrezygnujesz ze sanatorium to przecież nic się nie stanie,coś tam wymyślisz i będzie :D To zycze powodzenia z ofertą pracy daj znac co i jak.

Gość Agatka1214
witam też życzę powodzenia . a ja znowu chora oczywiście w pracy bo u nas nie są mile widziane zwolnienia ... Tylko pociesza mnie fakt że ładna pogoda słoneczko w końcu miłego dnia

Witam ,byłam na rozmowach ,jedna praca w biurze rachunkowym ,specjalista d/s rachuby plac i ZUS na 1/4 etatu narazie a potem ja się sprawdze etat,najbardziej podoba mi się,że dojazd dobry i pracują o 8 do 15 :D ,a druga praca w zakładzie pracy chronionej rozliczanie SOD PFRON, też to robiłam ale miejsce to na drugim koncu miasta czyli godzinę na dojazd i na 7,czyli znowu o 5 bym musiała wstawać i na dodatek szefowa oświadczyła mi,że jest skąpa hehe. W poniedziałek mam lekarza ,może dostanę zaświadczenie o stanie zdrowia niepozwalającym na wyjazd do sanatorium jak nie to odmowię sama ZUS-owi ... bo we wtorek na 8 idę już do pracy :D

Gość Sonia 1
Witam!Dalszy ciąg porządków.Yolcia gratuluję,a Agatce współczuję.Grupa lepiej/nie piszę chaotycznie tylko mam dwie,jedną we wtorek a drugą w czwartek/,chociaż znowu ktoś zapił.Rotacja jest i dużo nowych.

Soniu dobrze,że nowi są :) ja robię dziś paczkę dla dzieci do Anglii może ktoś zna taniego kuriera?

Gość Agatka1214
ode mnie też gratulacje

Gość Agatka1214
Deep a może Ty pomożesz opel astra gaśnie przy dojezdzaniu do skrzyżowania przy hamowaniu silnikiem tak jakby tracił obroty na gazie i na benzynie nikt nie wie co to

Witam przy sobocie :) ja dziś z Sisi u fryzjera bylam ,wylaszczyła się na wiosnę ,palmę ma taką na głowie,że jutro na palmową niedziele się nadaje hehe. Mąż po tygodniu pracy w Krynicy Morskiej zawitał do domu a ,że pracuje na budowie to ja dziś piorę i piorę i piorę... pozdrawiam serdecznie

Agatka sprawdzaliście wszystkie uszczelki pod wtryskiem,? wymieńcie uszczelkę pod kolektorem ssącym powinno pomuc ,jeżeli od gazu to macie źle wyregulowany parownik i obroty wam falują aż auto gaśnie. Przy gazie porządna regulacja reduktora,również mogą być świece i kable od nich,kopułka,wyjmijcie i umyjcie silniczek krokowy i przepustnice, przepustnica możne być już zasyfiona i też może mieć na to wpływ,jeżeli to nie pomoże będziemy myśleć dalej

O poranku w Niedziele Deepa zaś ciągnie w górki a gdzie o tym już dzisiaj wieczorem .........;););) Miłej i udanej Niedzieli życzę wam

Gość Agatka1214
dziękuję na benzynie też gasnie świece były jakiś czas temu wymieniane i nie pomogło regulacje robili jak butle gazowa wymienialismy w wakacje

Gość Sonia 1
Witajcie!A ja walczę.Zaraziłam się jakimś paskudztwem.Kaszlę paskudnie,że spać nie szło.Posiedzę pod kocykiem po południu,bo jak wiadomo mamy raczej nie biorą chorobowego.

Oj SoniaSonia : czosnek do jedzenia i oliwa z oliwek do ssania i ZDROWIA ja pójdę na 13 stą do kościoła i się pomodlę :)

Sonia wracaj do zdrowia szybko,pewnie zwykłe przeziębienie,mnie też zbierało ale właśnie wyleczyłem sie czosnkiem i sprawdzonymi naparami z mięty,a później tylko ruch ******** świeżym powietrzu i przeszło wszystko h,mmm jeszcze w sumie wczoraj mnie trochę trzymało.:) ale po dzisiejszych wojażach wszystko przeszło......wiec tak :D:D

Zapowiadała sie ładna pogoda w Zakopanym jak i dobra widoczność więc szybka decyzja i juz po godzinie jestem w Zakopcu (CEL Regle Tatr Wysokich :)),udaje się w kierunku łysej polany (Droga do Morskiego Oka) ale w połowie drogi wjeżdżam na parking w Brzezinach,gdzie czarnym szlakiem udaje się na Psią Trawkę :) Po godzinie osiągam Równień Waksmundzką a dalej do mojego głównego celu czyli Gęsia Szyja:D(1489 m n.p.m.) na szczycie widoczność idealna w całej okazałości Tatry Wysokie i po prawej Zachodnie i Giewont jak by na środku,no powiem wam dawno nie miałem tak dobrego okna pogodowego ,nawet kozice widziałem w oddali pod Kopą Kondracką:D Dalej w słońcu i w śniegu( bardzo dużo na szlaku ok 20cm) udałem sie na Polane Rusinowa i znów atrakcje widoki,widoki i jeszcze eaz bajeczne widoki na tatry na wyciągniecie ręki,zeszedłem poniżej i na wysokości 1150 m.n.p.m Wiktorówki czyli Sanktuarium Maryjne na Wiktorówkach, Sanktuarium Matki Bożej Królowej Tatr,załapałem sie ma msze św ,po czym udałem sie do Zasadniej i szybkim marszem (tiaaa 6 km męczarni) asfaltówką do Brzezin na parking po auto gdzie zaczynałem wędrówke Niedziela pełna wrażeń, w nogach nabite kilometry juz nawet nie chce wiedzieć ile ;)a kto był ze mną ....wszystkie dziewczyny czyli WY Deep był cały czas z wami na szlaku :):)

Witajcie w poniedziałek :) Sonia jak zdrówko? Deep jak włóczęga ;) ? samsonka ,susan odezwijcie się, że żyjecie chociaż !!!

Gość Sonia 1
Witam!Ależ u nas ludziska chorują,jakaś epidemia.U mnie lepiej.Yolcia śmierdzę czosnkiem.Dzisiaj mam ciężką sprawę do załatwienia dotyczącą osoby bezdomnej,która co prawda posiada z rodzeństwem dom,ale to rodzeństwo chce posesję sprzedać a do czasu sprzedaży nie chcą go tam wpuścić.Najgorsze,że podpisał zgodę na sprzedaż.Czworo rodzeństwa a obcy ludzie tę niezaradną osobę karmią.Mam uczulenie na takich ludzi,postanowiłam nie przepuścić.Wyobraźcie sobie,zawozisz taką osobę pod willę siostrzyczki a ona mówi,żeby zawieżć do noclegowni bo ona kluczy od starego pustego domu nie da.I nawet nie zapyta czy brat głodny nie jest.

Gość Agatka1214
ludzie są okrutni nie wiem jak tak można postępować u nas pada już dość tej pogody ja chcę słońce ale jeszcze ten tydzień deszczowy dziewczyny mam pytanie bo zasadzie am z miesiąc temu cukinie kupilam taka gotowa ze do worka dolewa sie wode rosnie ziemia wrzucam ziarna i urosla jest juz calkoem spora czy mam ja przesadzic do dlugich doniczek mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi .miłego dnia

Gość YOLANTA555
Witam we wtorek :) cześć Agatko Ciebie tylko widzę :) nie pomogę Ci kochana bo kupuję sadzonki cukini ale Sonia powinna Ci pomóc ! ale gdzie Ona jest? chorobstwo ją zżera albo neta nie ma :( Ja chyba będę miała pracę! ale mam problem z ZUSem :(

Gość Agatka1214
o kurcze a ile tej kasy jak to wygląda?

Gość Sonia 1
Witajcie!Wczoraj biegałam po OPS.Ręce opadają.Dostał opiekunkę i wrócił do nas.Załatwią zasiłek/mąż go pozawoził na bezrobocie i do lekarza/,ale co do domu to musi mieć dokumenty z sądu.Polecili noclegownię ale nie powiedzieli kto ma się tym wszystkim zająć.Jednym słowem: najlepiej nie pomagać,żeby nie narobić sobie problemów.Teraz śpi u nas,my też żywimy/pensje pobierają urzędnicy OPS/.Oczywiście możemy go wyrzucić na ulicę,więc moje pretensje są niesłuszne.Aha a o zasiłek ma się dowiadywać.Pewnie telepatycznie bo fizycznie to ledwo chodzi. Agatka cukinię przesadzić.Troszkę za wcześnie ją wyhodowałaś.

Witajcie z ranka i mamy czwartek :) Ja pracuję 4 godziny dziennie jak narazie bo potem na 4 godziny lecę na rehabilitację. Sonia do tego co opisujesz brak mi po prostu słów !!! Agatka nie wiem ile tej kasy ... napiszę podanie ,że uważam, że nie nadaję się do sanatarium z powodu diety ,że jestem bezglutenowa,bezmleczna i nie jem mięsa ,dołączę zaświadzenie o przebytej rehabilitacji i może coś pomoże , nie wiem zobaczymy ale wiem ze diety takiej mi nie zapewnią hehe pozdrawiam wszystkich serdecznie i miłego dnia :)