Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość gość
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Gość Wiieczorna
Pchuuuu, nareszcie :p

Gość Bronisława
Witajcie! Ciężkie jest życie alkoholika. Czemu to akurat mnie dopadło. Nie piję dopiero trzy tygodnie i podziwiam ludzi którzy wytrwali kilka lat bo dla mnie to kosmos. Gośćjolka ja mam tak samo. Idę na zakupy bo muszę i najgorzej przejść obok stoiska z alko. Do tej pory zawsze tam zaglądałam i przeważnie kupowałam wódę bo się mieściła w torebce. Chowałam od razu żeby nikt nie widział. Dziś mi się udało. Nie piję.

Dziewczyny zalecam zapoznać się z programem 24 h i HALT,jeżeli będziecie mieć jakieś pytania odnośnie tych programów to wam wyjaśnię a pomagają bardzo,to klucz do sukcesu na początku drogi Podstawą dla was teraz to znaleźć sobie jakieś zajęcie które wciąga lub to co lubicie lub kiedyś robiłyście hobby,zainteresowania itp.

Gość gośćjolka
Cześć! Dzisiaj spokojnie u mnie, pewno wczoraj przebralam miarke. Dziewczyny , dla mnie te wasze 3-4 tygodnie to tez kosmos. Powodzenia

Witam! Yolcia,cofnelam się w czasie i jak nic mi wychodzi,że to dwa lata.jakaś mała wpadka u Ciebie ino była☺ Może nie święta ale babeczka z Ciebie świetna,powtarzam się.... Soniu ta astma to pewnie efekt nieleczonej alergii.Ja ciągle walczę z pokrzywka i nadal nie znam przyczyny.Kilka lat temu też mnie dopadła tak bardzo ,że puchlam i się dusilam.Przez rok na sterydach ,zastrzykach,inhalacjach i nagle samo przeszło.Tylko,że po sterydach dochodzilam do siebie następny rok.Boję się powtórki. Dziewczyny,przez te wspomnienia zalapalam strasznego dola. Ja pilam długo,dużo i tylko mocne trunki.Mój mąż pracuje 10 lat za granica,przez ten czas na palcach jednej ręki bym policzyla trzeźwe dni.Zapijalam samotne wieczory a potem pilam bo musiałam.A kiedy mąż przyjezdzal to i tak kombinowalam i w ukryciu pilam.Heh alkoholik to jest cwana bestia...

Gość Wiieczorna
Majka i goscjolka jak długo nie pijecie dziewczyny? Ja wczoraj bezalkoholowe wypiłam to możecie sobie wyobrazić jak strasznie mnie ciaglo :/

Gość Wiieczorna
Majka i goscjolka jak długo nie pijecie dziewczyny? Ja wczoraj bezalkoholowe wypiłam to możecie sobie wyobrazić jak strasznie mnie ciaglo :/

Wieczorna Ty to masochistka jesteś,ja bym nie dała rady wyhamować .Nie ruszam nic co by mogło mnie złamać.A wiesz,że ja nawet nie wiem jak piwo smakuje,to jest jedyny alkohol który u mnie polezy.Ja nie mam się czym chwalić,probuje nie pić od miesiąca.Niestety po dwóch tygodniach się napilam że znajomymi .Jak na razie się trzymam,chociaż wczoraj byłam blisko .

Witajcie w sobotę ,zimno,ciemno świata nie widać brrr Żeby przerzuić stronkę to nie trzeba pisac dużo liczy sie tylko ilość postów ,czyli wystarczy literka i następny post ,to tak na marginesie było. Jeżeli chodzi o moje picie to nie miewam już "typowych wpadek", że idę i kupuję bo chcę tylko jak ja to mówię "okazje sprzyjają" przy czym pamiętać należy ,że jak wiem,że bedzie impreza to biorę kudzu parę dni przed no bo wiadomo,że jak bedę pić i tak w sobotę to głupi mózg kombinuje,że może zaczącnp od środy ! To ,żeby ta chcica na alko nie przyszła to muszę zapobiegać :) No i potem ze 3 dni po imprezie ,żeby nie załapać ... Także ja mam wbite w ten łeb nie kupować!!! i pilnować, żeby mieć kudzu zawsze pod ręką !!! Bo ja nie mogę miec swojego alkoholu w domu mimo tego,że w lodówce przeważnie jest meża piwo i to mnie nie rusza ,dopóki ja go nie ruszę :D

ktoś sie pytal czemu dzieli mu posty na kawałki ,odpowiadam ,że pisząc z telefonu nie mogą byc one długie ,bo mi też tak się robi jak piszę z telefonu :)

Imienniczko zapraszam do szpitala jak tak bardzo pragniesz bo jest wolne łożko obok mnie hehe. Oczywiscie nie gniewaj się to był żart.

Gość gośćjolka
Ha ha imienniczko, dziękuję za zaproszenie. .Może zaprosimy innych jakąś imprezkę skombinujemy

Gość gośćjolka
Znów mi urwał o pół postu. Napisze coś potem

Gość gośćjolka
Ile ja nie pije? No cóż; wczoraj nie piłam. Dzisiaj mam nadzieje tez nie. Od kiedy pije? Próbuje sobie to przypomnieć. Ostatnie 3 dni bez picia miałam na wiosnę jak złapałam jakieś chorobsko. Potem się napilam, nawet bez zbytniej ochoty i tak poszło. Czasem mniej czasem więcej. Dochodzilam do 3.5 litrów piwa.

Gość gośćjolka
Czytam powoli ten wątek bo jam systematyczna jest. Poznałam właśnie wieczorna i samsonke. Ile tam prawdy i dobrych rad. Jak to alkoholik kombinuje żeby się napić. To jest jak rozwojenie jaźni, nie chcesz a musisz. Juz wiem, że może być tylko gorzej. Mam nadzieję że siostra przysle mi kudzu

Witam wszystkich w ponury sobotni wieczór Yola jak zdrowie kiedy będziesz w domu już.

gośćjolka jeżeli chcesz na prawde przestać pić i już wiesz że jest duży problem,to na pierwszym miejscu w twoim życiu teraz to ma być główny cel,trzeżwienie i zobaczenie zycia w tych kolorowych barwach :) Widze że jest żle ale może być o wiele wiele lepiej ba całkiem inne życie,powiedz mi co chcesz dalej zrobić z tym na teraz co myslisz ,jaki plan działania u ciebie

Gość gośćjolka
Witam. Deep: czy ja chcę przestać pić? Ja wiem , że MUSZĘ przestać pić. Ja chcę nie chcieć pić, ale takiej opcji chyba dla nas nie ma. Programy: wytrzymać najdłużej jak się da, przedłużać te okresy bez picia, pić jak najpóźniej jak juz, załatwić sobie kudzu, przeczytać programy o których wspominałeś, halt i 24h. Zmienić trochę nawyków. Nie wiem czy to może poskutkowac.

Gość Wiieczorna
mnie bezalkoholowe piwo nie wzbudza w ogóle chęci na piwo lub inne trunki z alkoholem. Dzisiaj jest lepiej nie mam ochoty żeby się napić

Wieczorku i masz fajnie :) idę spać bo rano o 6 mnie nie dobudzą na zastrzyk ! Dobranoc ,ciekawe czy ktoś dziś coś wykombinował ! dajcie jutro znać jak i co . Agatka ,samsonka,malinka, pyza, odezwijcie się laski !!! bo i tak przez susan cierpię :(

Gość Wiieczorna
Oj Yolanta wypuścili by cię z tego szpitala wreszcie ja bym nawet 3 dni nie wytrzymała w szpitalu :o

Gość Sonia 1
Witajcie! Wdrożyłam leczenie metodami Jerzego Zięby i innych alternatywnych. Na razie działa wszystko. Rozpoczęłam 22 rok trzeźwości. Zapomniałam napisać. Dziękuję wszystkim, którzy się do tego przyczynili. Zwłaszcza Yolcia i Deep. I Susan, gdziekolwiek jesteś.

Gość Wiieczorna
Sonja wszystkiego najlepszego dużo sił zdrowia i pogody ducha! U mnie noc minęła ok Yolanta :) Nie lubisz burzy? ?