Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Sonia 1
Buty czyścić umiemy, sami sobie radzimy a Ciebie nikt o nic nie prosił, bo i po co. My tu z g****a próbujemy wyjść, albo już to zrobiliśmy a nie wejść. Więc SPADAJ.

Gość YOLANTA555
Witajcie wychodzę w piatek !!! Soniu, że Ci się chce marnować czas na takie wpisy j/w :( szkoda słów ! pozdrawiam i zyczę trzezwego dnia :) piszcie co robicie i w ogóle bo ja nic ciekawego o szpitalu pisać nie mam co heh

Gość Wiieczorna
Yolanta nareszcie :) Bronia z jakiej firmy to kudzu jest ? Ja na razie przestałam kudzu brać od jakiegoś czasu. Malinie i Agatce tez na pewno się uda wyjść z tego g.... ale nie opuszczajcie nas!

Gość Mmalina
Witam Nie działał mi net i nie moglam wejsc.a co do badań to robiłam podstawowe z miesiac temu bo sama sie przestraszylam i o dziwo wszystko wyszlo ok.Dzięki wam za ,wszystko.w poniedziałek i wtorek nie dotknęłam alko chociaz korciło jak cholera,dzisiaj tez nie chociaz korci jeszcze bardziej.Pojade chyba do biblioteki po jakąś książke żeby sie czyms zająć.A co u Was?? Jeszcze raz dzieki za wsparcie chociaz po raz kolejny nue wiem czy nie polegne.

Gość Sonia 1
Malina! Jeśli nie staniesz do walki to nie polegniesz.Yolcia przepychałam stronę. Czasami się wkurzam, jak trafiam na takie jednostki, co widzą wszystko oprócz siebie.Chcialabym, żeby świat był piękny a tu co rusz trafia się pasozytniczy twór.

Gość Sonia 1
Ja dzisiaj na ogrodzie jestem, jak tylko rosa opadnie. Dużo mam, bo przez chorobę zaniedbany jest a i warzywa do wykopania mam.

Gość Bronisława
Cześć kochani! W taką pogodę - u mnie brr zimno - wszystkim zdrowia życzę. Najpierw kupiłam kudzu takie z pomarańczową etykietką,329mg, ale po nim to miałam tylko zaparcia i jakoś tak mi ciężko było, mi nic nie dawało. Potem kupiłam takie w białym opakowaniu kudzu root 500mg, kanadyjskie i po tym mi jest lepiej. Biorę 2 x dziennie. Jestem jakby taka bardziej spokojna po miesiącu. Może to placebo jak niektórzy mówią, ale mi pomaga nie myśleć o alko.

Malinka nie poddawaj się! Ja dużo dużo czytam ogólnie na necie. 12 kroków itp. Ty też na pewno coś ciekawego znajdziesz dla siebie. Ja dziś nie piję, na 19:00 idę na gimnastykę! W każdy wieczór szukam sobie jakiegoś zajęcia, a jak już nic nie wymyślę to sprzątam na okrągło. Yolka fajnie, że już wychodzisz. Duuużo zdrówka.

Gość Wiieczorna
Malina jak juz posmakujesz życia na trzeźwo to będzie lżej :) Nie martw się ja parę razy próbowałam przestać i za którymś razem się zachaczylam :D już 6 tyg nie pije oczywiście nic nie jest pewne na 100% ... ale każdy trzeźwy dzień się liczy . Bronisława to kudzu root kanadyjskie w białym opakowaniu z zielonymi napisami?

Gość Bronisława
Z zielonymi napisami, na kwadracie, a pod spodem pisze extract.

Malin i co dalej chcesz z tym zrobić?? masz jakiś plan Więcej wiary w siebie bo na razie to masz mętlik w głowie walczysz podświadomie bronisz się ale ta walka jest nie równa musisz sie poddać to jedyna szansa. Napisałaś tak : ''chociaz po raz kolejny nue wiem czy nie polegne'' Tutaj już bierze alkochol góre i to może być porażka bo zaczyna się głod nasilać ,musisz wypracować w głowie inną idee,Ja NIE POLEGNĘ ale zejdę z ringu i walczyć nie będe bo wiem że przegram,ale za to wygram życie

Yola super że już wychodzisz ,mam nadzieje że ze zdrowiem juz lepiej A ja po kontuzji kostki w sobote wracam do biegania,na razie na początek krótkie trasy na rozruch.

Wieczorna Gratuluje ,czuje że pomału zaczynasz dostrzegać świat w kolorowych barwach i wszystko jest o niebo lepsze czy nie tak ? Może napisz co sie zmieniło przez te 6 tygodni ,wiem ze to zbyt wcześnie jeszcze zbyt krótki czas,by o tym mówi ale możne dla innych zmotywujesz do jeszcze większych działań aby trzeżwieli :)

Jolcia super że wychodzisz ;) Nie nie mam planu Deep czas chce sie sama z tym uporac nigdzie nie chodzic.Dzisiaj tez udało mi sie nie tknąć alkoholu.Może mam w sobie tyle siły. Wieczorna,Bronisława Sonia ja wiem ze zycie na trzezwo jest inne,lepsze,bez porównania.Wczesniej jak nie pilam to raz na jakis czas wypilam kieliszek wina do kolacjii i jakos sie czułam odprężona i na 1 sie kończyło.Teraz jak bym wypila kieliszek to byłby kolejny,kolejny,kolejny ....i tak do upicia sie na maksa.

Gość Wiieczorna
Dzięki Depp! Hm, pierwsze 3-4 tygodnie to była ogromna walka, czułam się bardzo źle, psychiczne dołki i fizycznie bardzo byłam słaba..Obym tego nie musiała jeszcze raz przechodzić. Teraz też nie jest tak całkiem łatwo ale lżej, troche jakby mi kamień z serca spadł :) Ochota na picie przychodzi, ale mój organizm pewnie po jednym wieczorze by mi pokazał gdzie raki zimują. Zaczęłam się bać alkoholu, czasem jak tak dokładnie pomyślę jakie miałam różne lęki i obawy po alkoholu to mi nie dobrze :/ Lubie się czuć normalnie i zdrowo, to mnie też motywuje, no i dalej czytam maile które piszą z grupy AA online, to mi też pomaga

Gość Wiieczorna
Malina dasz rady oczywiście nic na siłę bo ktoś inny chce. My ciebie mamy wspierać a nie zmuszać. Chęci masz żeby zaprzestać u mnie też się podobnie zaczynało jak u ciebie. Obojętnie co by nie było czytanie tutaj i na temat aa jest wskazane :p

malina piszesz tak ''Nie nie mam planu Deep czas chce sie sama z tym uporac nigdzie nie chodzic.Dzisiaj tez udało mi sie nie tknąć alkoholu.Może mam w sobie tyle siły.'' A dalej piszesz tak : Teraz jak bym wypila kieliszek to byłby kolejny,kolejny,kolejny ....i tak do upicia sie na maksa. Zaprzeczasz sama sobie,a co ty myślisz że samo przejdzie nic nie robiąc ze sobą czyli z jutra na juro, aż w końcu zabraknie dni weż sie w garść i zacznij w końcu działać, Wiesz jak to działa ---odchorujesz i dupa odpocznie,nie pije pare dni i wszystko cacy więc trochę mogę od czasu do czasu aż robi sie koło,ciąg i wracamy do początku niestety coraz gorszego. Sama to se możesz jedynie flaszkę wymyślić. PIJANE MYŚLENIE czyli System Iluzji i Zaprzeczeń czy mam ci to rozwinąć? twój post jest tym dowodem,może to i dobrze i wyciągniesz wnioski

Wiieczorna zaczęłaś bać sie alkoholu wywarło to na tobie dużo nawet i aż za.. przez ten czas i bardzo dobrze straciłaś juz swój komfort picia,teraz może byc tylko lepiej.

Wieczorna dobrze to ujęłaś ja tez bije sie alkoholu. Możesz rozwinąć Deeo. ja wiem moze i sie łudzę ale narazie chce sama spróbowac,poczytac na ten temat i nie doprowadzic do picia.Wiem ze bedzie ciezko,nigdy nie jest łatwo,ale ja juz tego chce.Po prostu nie chce dalej wstydzic sie sama siebie i chodzic ciagle albo pijana albo na kacu.

Wieczorna dobrze to ujęłaś ja tez bije sie alkoholu. Możesz rozwinąć Deeo. ja wiem moze i sie łudzę ale narazie chce sama spróbowac,poczytac na ten temat i nie doprowadzic do picia.Wiem ze bedzie ciezko,nigdy nie jest łatwo,ale ja juz tego chce.Po prostu nie chce dalej wstydzic sie sama siebie i chodzic ciagle albo pijana albo na kacu.

Gość Wiieczorna
No fakt ja też miałam jakiś czas od kąd naprawdę chcialam przestac pić to błędne koło :/ Ja się modlę żebym znów nie zaczęła nie chce tego. Łatwo jest przestać trudno jest się nie napić

Gość gość
HophoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooopoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooppppHophoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooopoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooppppHophoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooopoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooppppHophoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooopooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooopppp