Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Bronisława
Hej dziewczyny! Majka, gośćjolka Co słychać? Dziś nie pijemy. OK. Dobrze jest wiedzieć że nikt tu nikogo nie potępia i nie krytykuje jak się potknie. Fajne jesteście i deep też.

Gość gośćjolka
Witajcie! Tak sobie myślę, że ja do tego wątku nie pasuje. Nie mogę powiedzieć, że jestem "PO", nie jestem nawet jeszcze w trakcie chociaż psychicznie się przygotowuje, ograniczam, czytam.. czytam i czytam, a waszego wątku zostało mi jeszcze duuuzo. Czekam na kudzu, wczoraj pytałam w tubylczym sklepie zielarskim, Pani dziwnie na mnie popatrzyła, tak mi się wydawało, o, wykryla mnie. Ale i tak nie było. Tu naród albo zdrowy albo zacofany.

Gość gośćjolka
Pisze na raty, bo i tak mi urwie. W każdym razie życzę powodzenia wam wszystkim, jesteście na dobrej drodze. I zdrówka chorowitym. Dobrze, że jesteście.

Imienniczko skąd ja znam to zdanie: "ja tu nie pasuję " ile razy ja tak pisałam ile razy inne kobitki tak pisały :( smutne to ale takie odczucie znam bardzo dobrze, nie opuszczaj nas pamiętaj jak juz tu zajrzałaś tzn ,ze zdajesz sobie sprawę z powagi sytuacji ,takie jest moje skromne zdanie. pisz na raty bo zawsze rwie :)

Bronka bardzo dobrze :D Nie pijesz dziś TY,Sonia i Deep no ja oczywiście z wiadomych względów ale może dopisze się też : : wieczorna,majka,samsonka,agatka ,jolka ? i może jakiś cichy gość co nas czyta ?

Gość Wiieczorna
Hej nie nic nie kombinuje i nie piłam :)

Gość Wiieczorna
To już pięć tygodni ale ciągły się

Gość Sonia 1
Wieczorna! Ciągły się, bo przerw nie miałaś w życiorysie. Tydzień miał siedem poranków i siedem wieczorów. Jest dobrze dziewczyno. Trzeba pocierpieć, nauczyć się cierpliwości, pokory i wszystkiego co potrzebne do dobrego życia. Daj czas czasowi, bo nic nie jest zaraz. Męczysz się po to abyś doceniała to co otrzymasz. Gośćjolka nie kombinuj. Pasujesz i już. Jakby tak łatwo było przestać to nikogo by tu nie było. A Ty Broniuchna tak nam pisz. Yolcia pisz co tam. U mnie jakby lepiej. Ciepłe kapcie i ziółka. I następny antybiotyk na recepcie Wkurzają mnie. 22 lata temu jak jeden lekarz powiedział,, a pani i tak nie przestanie pić,, to do dzisiaj nie piję tak mnie wkurzył. Chyba zajmę się medycyną.

Wieczorna i Bronia BRAVO a reszta tak cicho siedzi ,że ciekawe czy nie kombinują ... Sonia ja dziś dostałam ostatni czyli 15-sty zastrzyk w żyłe, mam bardzo pokute łapki :( ale płuca i oskrzela czyste :D Jutro idę na rozmowę z prowadzącym to może sie dowiem co ze mną i powiem Ci, że tez jestem na wkurzeniu ! ale musimy radzić sobie z emocjami więc : zlewka ;)

Gość gośćjolka
Cześć. .nie, nie opuszczę Was, czytam ciągle wątek i przywiązana się do was. Po prostu nie chce pisać o niepowodzeniach żeby kogo nie kusilo, a oszukiwać nie ma sensu. Ale jest lepiej; juz nie te dawki. Dietetyczki, co myślicie o jedzeniu drożdży? Jako witamina B? Mam przepis na taką fajna pastę, która bardzo lubię.

Witam , jolka jak nie masz uczulenia na drozdże to spoko. Ja wrzucam b-12 pod jezyk - na anemię złośliwą, a resztę z grupy B mam w spirulinie i chlorelli -poczytaj :)

Gość gośćjolka
Dzięki, nie, uczulenia nie mam chyba, jak to się objawia? Wole drożdże bo łatwo dostępne i tanie, i dobre. No to idę mordować drożdże.

Gość Sonia 1
Witajcie. Studiuję ziołolecznictwo. Prawie padam z wrażenia jak przeczytałam, że Pan Bóg każdemu co ma ogródek daje lekarstwo na jego choroby. A u mnie od wiosny plaga skrzypu polnego. Skrzy zawiera krzem, a ten rozpuszcza kamienie. Teraz Studiuję o ziołach, bo może mam więcej dobroci i jestem za głupia, żeby rozpoznać. YOLCIA i co tam u CIEBIE?

Gość Sonia 1
Witajcie. Studiuję ziołolecznictwo. Prawie padam z wrażenia jak przeczytałam, że Pan Bóg każdemu co ma ogródek daje lekarstwo na jego choroby. A u mnie od wiosny plaga skrzypu polnego. Skrzy zawiera krzem, a ten rozpuszcza kamienie. Teraz Studiuję o ziołach, bo może mam więcej dobroci i jestem za głupia, żeby rozpoznać. YOLCIA i co tam u CIEBIE?

Witam nie mam dobrych wiadomości - nie wyjde w ten piatek :( poryczałam ale już się pozbierałam od jutra jakieś badania -widocznie tak miało być :D Soniu ja piję skrzyp :)

Gość gośćjolka
Imienniczko; bardzo jesteś pozytywna, pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do domku. Niedawno wyczailam ze ty kazałas wcześniej Gerdą się nazywać. .Brrrr. ..

Gość Bronisława
Cześć kochane! Okropnie dziś zimno. Zasmuciłaś mnie Yolka, bo jak Tobie jest smutno to mi też, ale głowa do góry, tak czasem musi być. Życzę duuużo zdrówka. Słuchajcie! Z tego wszystkiego (że nie piję już prawie miesiąc), z nudów, zapisałam się na fitness 3 razy w tyg. Nie wiem czy dam rade, ale wczoraj byłam pierwszy raz i było super, przynajmniej nie myślę o alko. Dziś nie piję.

Gość Bronisława
Gośćjolka, jeśli chodzi o drożdże to ja sobie robię czasem taką kurację i piję 1/4 kostki rozpuszczonej w ciepłej wodzie, przez ok 3 m-ce. Wtedy paznokcie mam mega mocne, a włosy szybciej rosną. Ogólnie lubię zapach i smak drożdży, więc nie sprawia mi to problemu.

Witam wszystkich u mnie słoneczko :) Imienniczko tak się nienawidziłam, że nazwałam się gerda -okropność :D

Gość gośćjolka
Hej, Bronisława, jak lubisz drożdże, zrób sobie taką pastę: Usmażyć na oliwie trochę posiekanej cebuli, dodać drożdże (ja ok 50 g), poczekać aż się rozpuszcza, dodać 2 jaka na twardo drobno posiekane, sól pieprz i pietruszka..ja to uwielbiam mniam ..Do chleba oczywiscie

Gość gośćjolka
Hej, Bronisława, jak lubisz drożdże, zrób sobie taką pastę: Usmażyć na oliwie trochę posiekanej cebuli, dodać drożdże (ja ok 50 g), poczekać aż się rozpuszcza, dodać 2 jaka na twardo drobno posiekane, sól pieprz i pietruszka..ja to uwielbiam mniam ..Do chleba oczywiscie.

witam was wszystkie Sonia spotkanie będzie w Sobote o 17 stej :) Yola będzie dobrze i doczekasz się że wyjdziesz ze ze szpitala szybciej niż myślisz Brońsława zrobiłaś bardzo pozytywną rzecz,że zapisałaś sie na Fiennes ,jest to duży krok w trzeźwieniu Dziewczyny wam też proponuje znaleźć sobie coś jakaś aktywność fizyczna ? czemu nie zobaczycie ile pozytywnej energi dostaniecie same plusy.

A reszta dziewczyn jak sie trzyma z nie piciem. Co robicie w tym kierunku aby zaprzestać.?

Gość Sonia 1
Witajcie! Codziennie czuję się lepiej. Bez żadnych leków. Syrop z cebuli czerwonej, wyciąg z czosnku i mieszanka ziół. Pracochłonne, obym tylko wytrwała. Ale ja przynajmniej w domu jestem. Yolcia trzymaj się!!! Za pozostałych trzymam kciuki w wiadomym temacie.

Gość Wiieczorna
Hej nie moglam wejść tutaj od przedwczoraj jakiś error mi wyskakiwal :/

Też mi to nie pasowało GERDA !!! widzisz Yoluś jak kto fajnie sie wszystko zmienia na lepsze to tylko małe szczegóły a tak ważne jednocześnie !! warto o tym pamiętać

Gość ptgość
Gerda okropność. Zgoda:)---- Też Was podczytuję ale zupełnie nie jestem gotowa podjąć wyzwania. cztery piwa co wieczór, nie wiem czy już wyglądam jak Kotulanka czy jeszcze nie...

Gość Sonia 1
Witaj pt gościu! Jak miło! I tak Cię wyczuwam! Wielkie brawa za odwagę. Ale się ucieszyłam. Cztery piwa codziennie? To też dasz radę przestać, jeśli tylko zechcesz. I najlepiej po prostu z nami bądź. To co nas łączy jest tak cenne. Dajemy sobie wsparcie, zrozumienie i dzielimy się doświadczeniami. A siłę i nadzieję mnożymy. Nie ma sytuacji beznadziejnych pod warunkiem, że nie zostaniesz SAMA.