Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Agatka1214
Yola a masz kogoś kto był nanielaczeniu i schudł co jeszcze myślisz o montignacu?

Agatka z tego co wiem to montignac opiera się na indeksie IG przeciwdziala takim chorobom metabolicznym jak otylosc, cukrzyca i choroby ukladu sercowo – naczyniowego. Ja w to nie wchodzilam gleboko bo mnie to nie interesuje .Znam dużo osób,które schudły na niełączeniu i żyją tak do dzisiaj, bo to nie jest dieta odchudzająca ale styl życia ,tyle razy Ci pisałam jak nie będziesz łączyć to nie będziesz tyć!ot cala filozofia . I tak jak napisala Sonia jedzenie proste bez kombinacji alpejskich i bez chemii.Jak mięso to samo czyste mięso bez panierek z warzywami bez węglowodanów !ale te zasady już znasz :D

Soniu no proszę Cię, KFC ??? koszmar ! nie wiem czy Deep by się podjął to coś zjeść hehe .Szczerze? ,sam zapach mnie odstrasza !

Gość Agatka1214
Śniadanie kostka sera białego i 3 jaka na miękko Obiad 3 ziemniaki z sałata z jogurtem greckim kolacja grill więc mięsko grillowane z ogórkiem z jogurtem greckim i pomidory z cebulka

Gość Sonia 1
No witajcielTak Yolcia od samego zapachu mnie wątroba bolała.A widok kubeczów z pepsi mnie dobijał.Na dodatek mieli darmowe dolewki.Najgorsze,że wzajemnie uważaliśmy się za chorych ludzi.Zacznę powoli stawać się odludkiem towarzyskim,niestety. No to idę na ogródek,zanim depresji od wspomnień dostanę.

Sonia u mnie na ogródek za zimno ,a szkoda :( no ja się dziś zrobiłam na laskę ;) idę po jakieś zakupy bo maż dziś będzie :D i może coś będzie :p hihi ,no napewno to nie będzie KFC hehe ;) Agatko skoro wiesz rano ,że na wieczór będzie grill to po coś z rana tyle nabiału napakowała? trzeba było kostkę twarogu z zieleniną i olejem lnianym skomsumować i darowaś sobie do tego 3 jajka, albo jajka na wodzie z zieleniną i olejem -bez twarogu .Na obiad znowu jogurt i na kolecję do ogórkow znowu jogurt ? Co do mieszanki ogorek z pomidorem... , to już nawet powtarzać mi się nie chce...

Gość Sonia 1
Yolcia,trochę byłam,ale teraz już zimno. Agatka,moja córka też nie każe ogōrka z pomidorem.Sera też nie.Ja np.jem ranodwa jajka bez niczego na miękko i do tego wit.D3.

Gość Sonia 1
No,ale ze mnie żaden przykład,bo do tej pory rano nie jadłam wcale.

hej wam to jam może coś wtrącę co do opisanej diety Agatki, Chcesz wykluczyć węgle a jesz je ,jeszcze na noc(ryż brązowy) owszem jest ok ale rano czy na obiad ale nie na noc,kiedy idziesz spać i metabolizm zwalnia ,polecam ci gotowaną pierś z kurczaka i warzywa, na noc tylko biłko żadnych węgli. Masło po co ci to ,Yola ci dobrze napisała zastąp je dobrymi tłuszczami właśnie olejem lnianym lub do kanapki nie dodawaj nic Ogórek z pomidorem no coments :-o

Sonia KFC :) dawno temu często w takich fas foodach się żywiłem i co ............duża nadwaga,złe samopoczucie ,ogólnie czułem się ociężale,lało się ze mnie jak z kaczki przy większym ruchu,ogólnie zdrowie podupadło co tu dużo mówić mam pisać dalej ? Po zaprzestaniu żarcia takiego g****a, no to sami wiecie jak sie wszystko zmieniło :D

Gość Sonia 1
Czyżby znowu strona?

Gość Sonia 1
Na pewno strona!

Gość Sonia 1
Ależ trzeba się namęczyć!

Gość Sonia 1
Deep!Moja córka mōwi,że od tłuszczu się nie tyje.Tłuszcze są bardzo potrzebne do wchłaniania witamin.Ona bardzo tego pilnuje.Potrafi olej kokosowy do kawy dodać.

Gość Sonia 1
Znaczy chciałam napisać,żebyś od czasu do czasu z golonki nie rezygnował/tylko dobrze ugotowana/.Oni jedzą bardzo dużo kapusty kiszonej.

sonia ,oczywiście że tak dobre tłuszcze jak najbardziej, to tłuszcze nienasycone ja polecam ryby źródło kwasów tłuszczowych omega-3,np łosoś, śledź, dorsz, makrela, sardynki Sonia,dodam jeszcze Siemię lniane i orzechy włoskie Kapusta kiszona również bardzo dobra,mało kaloryczna,przyspiesza metabolizm,po kapuście bardzo dobra przemiana materii,dzięki czemu szybciej chudniemy.

Witam w niedzielę :) Dyskusja powyżej jak najbardziej poprawna :D hehe ,zgadzam się ze wszystkim .Kapusta kiszona oczywicie z olejem lnianym :) ,wszystkie kiszonki są bardzo zdrowe, a kiszone buraczki to dopiero bomba witaminowa ! oczywiście sama je kiszę :p

Gość Sonia 1
No nie!Poproszę przepis na te buraczki ze szczegółami.Kiedyś próbowałam ale mi się zrobiła zupa.Yolcia Ty to po prostu skarb jesteś.

Gość YOLANTA555
Soniu a tak bez kombinacji ,kisisz jak ogórki :)

Gość Sonia 1
Jeszcze nie.Jadam te kiszone z zeszłego roku.Ja kiszę a potem pasteryzuję króciutko.Te co teraz są to przeważnie chemia,mają po ukiszeniu metaliczny smak.Ja kiszę dopiero w czerwcu z foli od sąsiada.Ale można trafić dobre z ogrzewanej folii.Ogórek jak ma chemię to ukisi się tylko za pomocą octu/co czuć jakby kupić w sklepie małosolne/.Normalnie zrobi się ciemnozielony i miękki a w środku siny.

Chciałbym jak kiedyś znów coś nowego wrzucić z mojej diety i ogólnie o diecie i aktywności fizycznej ,ale niestety znów problem alkoholizmu a wiem że bardziej się tym muszę zająć teraz.:(

Gość Sonia 1
Deep!To Ci potowarzyszę duchowo.

Sonia, dzięki za wsparcie zawsze na ciebie można liczyć, ciężka praca czeka,oj ciężka a dlatego że osoba nie zdaje sobie sprawy z uzależnienia i nie dopuszcza myśli do tego,a jest to osoba bardzo inteligenta a na dodatek jest artystą malarzem,maluje obrazy na bardzo wysokim poziomie ale właśnie,jest duzy problem z alko. Sonia a jak tam szwagierka jak sie czuje ? jaki stan ?

Witam , coś dziś zle się czuję znowu mnie coś dopada :( no właśnie jak szwagierka? Deep wytrwałości życzę !

Gość Sonia 1
Szwagierka dobrze.Goi się.Wiem Yolcia,że nie na temat ale ja przeczytałam nie,,kisisz jak ogórki,,tylko,,czy kisisz już ogórki,,bo byłam bez okularów.