Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszlachetna kaczka

Czytam te opisy rodzin ze Szlachetnej Paczki i mogłabym mieć podobną sytuację

Polecane posty

Gość gość
Jestem jedynaczką - nas z mamą ojciec zostawił jak miałam 2 lata. Mam miała dobra pracę biurową , tak że nie było żle gdyby nie okres komuny ale i tak fajnie dzieciństwo wspominam. Miałam koleżankę z podwórka i jej ojciec chlał a jej mamusia siedziała na ławce i gadałą że nie ważne jaki chłop ale ważne że to mąż i ojciec . Wniosek- nasuwa sie sam.

Gość gość
co się zmieniło? rigevidon od 12 lat kosztuje między 3 a 6 zł. No błagam cie. Nie ma czasu na wizyte u ginekologa bo ma dzieci? ale jak jest na porodówce to ma z kim tak nagle dzieci zostawić????cuda

Gość gość
Wiadomo że nie wszyscy maja kokosy - mąż i zona razem maja 3000 zł. Popłacić mieszkania gaz światło internet to luksus i trzeba żyć, niech choroba wskoczy dziecka lub rodzica -kasa. Ale nie rozumie po co płodzić tyle dzieci. Tego nie zrozumię.

Gość gość
Nie rozumię-jak można mieć aż tak mały móżdżek.

Gość gość
Co za idiotki się tu wypowiadają. A co dzieci są winne temu, że ich rodzice są biedni i nieodpowiedzialni? Przez postawę "nie będę pomagać dzieciorobom" niestety cierpią dzieci.

Gość gość
Ale to rodzice powinni zapewnić dziecku godne życie. Dlaczego my mamy im pomagać? Rozumiem pomoc w sytuacji gdy np matka zostaje sama z dziećmi bo zginął mąż itd ale nie w sytuacji gdy pracuje tylko jedno z nic, bieda aż piszczy a ktoś sobie robi dzieci rok po roku...

Gość gość
Teraz najtańsze tabsy kosztują 2-3 zł. Wiem, bo czasem wykupuję recepty moim "podopiecznym". Za trzypak płacę 6zł z hakiem

Gość gość
Co wy pieprzycie :) nie stać ich na tabletki za 10 zł a stac na rodzenie dziecka co roku? Ci ludzie sa porostu GŁUPI i w d***e maja swoje dzieci.

Gość gość
nie no, zaiste. Pomagajmy, utrzymujmy.. bo ktoś ma w doopie że nie ma z czego kolejnego dziecka utrzymać. To od dziś ja zaczynam nogi rozkładać, rzucam pracę. Dzieciaki będę rodzić- w domu siedzieć. Martwić się tez nie powinnam bo inni pomogą. Zycie jak w Madrycie. Sami powiedzcie? Fajnie:D bez ambicji...za to za darmo i napracować się nie trzeba

Gość gość
gość z 20:01 popieram :)

Gość gość
ci ludzie żeruja przez to że mają aż tyle dzieci - bo im sie należy. Bo nie są w stanie dać sobie rady.

Gość gość
Ale nie rozumie po co płodzić tyle dzieci. Tego nie zrozumię. x Bo masz niską inteligencję, która nie pozwoliła ci na nauke czytania i pisania. Płodzenie dzieci nie jest aktem do końca swiadomym, ludzie najczesciej uprawiaja seks, bo maja taka potrzebe mimo ze dziecka nie chca. Szkoda ze to nie jest tak, ze moznaby to kontrolowac swiadomie. Ja kiedy brałam slub, to słyszałam ze połowa dzieci w POlsce sie rodzi z tzw wpadek, czyli jest nieplanowana.

Gość gość
Popieram autorkę i większość wypowiadających się tutaj ludzi. Wiele rodzin żyje w biedzie od dawna, a jednak tyle razy pojawia się kilkumiesięczny bobasek, że naprawdę szlak człowieka trafia, bo wie że nieodpowiedzialni rodzice go spłodzili, a być może za rok spłodzą mu braciszka/siostrzyczkę i jeszcze bardziej będzie brakować na opał i buty dla pozostałych dzieci.

Gość gość
"Płodzenie dzieci nie jest aktem do końca swiadomym, ludzie najczesciej uprawiaja seks, bo maja taka potrzebe mimo ze dziecka nie chca" Dziwne, że większość normalnych ludzi nie wpada tak często.

Gość gość
Co wy pieprzycie nie stać ich na tabletki za 10 zł a stac na rodzenie dziecka co roku? Ci ludzie sa porostu GŁUPI i w d***e maja swoje dzieci. x Ameryki nie odkryłas, ze są głupi, moze maja nawet lekkie uposledzenie umysłowe, ale to nie eina tych dzieci ze sie urodziły i one tez jakos powinny życ. Ja tez nie rozumiem, dlaczego tak przyczepiliscie sie akurat rodzin wielodzienych, których nie jest wieszkscos w tej akcji? Na tym forum sa jacys nienawistni ludzie, którzy za wszelka cena staraja sie kazdego roku te akcje osmieszyc.

Gość gość
gość dziś no to teraz pojechałeś z koksem hehe jak nie mozna kontrolować płodności ? masz gumy , tabletki ,spirale ,zastrzyki mało ? Swoja droga jak mam jakies problemy to nie mysle o seksie a tutaj polowa osób w Szlachetnej paczce nie ma kasy na jedzenie i jeszcze im sie bzykac chce? Majac takie problemy oni mysla o seksie ? ...masakra

Gość gość
"Ale to rodzice powinni zapewnić dziecku godne życie." x ale nie zapewniają, dlatego właśnie państwo powinno pomóc dzieciom, nie rodzicom, ale dzieciom

Gość gość
Bo masz niską inteligencję, która nie pozwoliła ci na nauke czytania i pisania. Płodzenie dzieci nie jest aktem do końca swiadomym, ludzie najczesciej uprawiaja seks, bo maja taka potrzebe mimo ze dziecka nie chca. Szkoda ze to nie jest tak, ze moznaby to kontrolowac swiadomie. Ja kiedy brałam slub, to słyszałam ze połowa dzieci w POlsce sie rodzi z tzw wpadek, czyli jest nieplanowana Albo jesteś idiotką albo taką udajesz

dziwne jestescie. nikt wam pomagac nie kaze, wiec o czym ta dyskusja? o tym, ze ktos inny robi paczke?

Gość gość
asia a ty nadal na kafe? ciebie to do opieki społecznej za zaniedbywanie dzieci. A swoją drogą rozmawiamy, dyskutujemy, to forum. Dziwne?

Gość gość
nie można ilości dzieci.. no błagam :D:D:D:D:D

Gość gość
nie można kontrolować ilości dzieci*

Gość gość1231
Tak tylko, że np rodzinom które mają jedno dziecko nic się nie należy - pozostawione same sobie, niech sobie radzą same i jak np jeden z rodziców traci pracę a mająkredyt nagłowie to znikąd żadnej pomocy a takim co płodzą dzieci jedno za drugim to paczki się należą...

Gość gość
no bo oni biedni, matka do pracy nie pójdzie bo dzieci wychowuje albo w ciązy jest a ojciec pije bo ma depresje i cierpi na brak pracy.

Gość gość
a wiolka , kinga i anka znowu żądzą forum ech

Gość gość
nie można ilości dzieci.. no błagam x x zamiast błagania czytaj ze zrozumieniem. Chodziło mi o płodzenie dzieci swiadome- gdyby takie cos natura umozliwiała, ze dziecko bedzie tylko za wola rodziców, problemów na swiecie byłoby znacznie mniej. Ludzie swoja droga tez... :p

Gość gość
rozumię bo jestę w ciążę :D

Gość gość
ale ludzie to istoty podobno świadome, bzykam bez zabezpieczenia- świadomie decyduje się na dziecko czy prędzej czy później

Gość gość
Tak tylko, że np rodzinom które mają jedno dziecko nic się nie należy - pozostawione same sobie, niech sobie radzą same i jak np jeden z rodziców traci pracę a mająkredyt nagłowie to znikąd żadnej pomocy x x I na co ci był ten kretyt, tez mozna spytac? Nieswiadome branie kredytów jest chyba głupsze niz płodzenie dzieci. Rodzinom z jednym dzieckiem tez sie nalezy- bo i takie sa. Podobnie jak rodzinom złozobym z tylko 1 osoby.

ale wy serio takie glupie, czy udajecie? w normalnym panstwie wspiera sie rodziny wielodzietne, bo to one zapewniaja wymiane pokolen. a wy z waszym 2+1 i zyciem na kredycie jestescie dla panstwa malo produktywni ;).