Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

testowanie na zwierzętach

Polecane posty

Gość gość

O co chodzi z tym ze ludzie tak się buntuja jak widzą że kosmetyk był traktowany na zwierzętach? Chodzi tutaj o to ze zwierzęta cierpią czy jest jeszcze jakiś powód? Zastanawiam się nad tym bo nigdy nie było dla mnie różnicy czy jest testowany na zwierzętach czy nie, a może produkty testowane na zwierzętach są gorsze? Wytłumaczcie Proszę o co tyle szumu

Gość gość
Testowany na zwierzętach*w pierwszym zdaniu oczywiście miałam na myśli :-)

Gość gość
Każde zwierze na którym testowano od razu jest zabijane. Mało?

Gość gość
Faktycznie straszne ale nie wiedziałam o tym dlatego zapytałam. Ale jeszcze jedno, co nam da nie kupienie takiego produktu skoro i tak zwierzę już nie żyje? Życia mu nie wrócimy nie kupując

Gość gość
Chyba lepiej popierać firmę która nie robi takich rzeczy.Zresztą to że coś było testowane na zwierzętach to nie znaczy że jest dobre dla ludzi. Zwierzęta przecież mają inną skórę niż ludzie. Ja tam wole kupować produkty nietestowane na zwierzętach i tobie też to polecam. Wybór należy do ciebie.

Gość Ewa333333
temu konkretnemu nie zwrócimy, ale trzeba trochę szerzej myślec jeśli nie będziemy kupować kosmetyków testowanych na zwierzakach, to producent ich nie sprzeda i będzie dobrze wiedzial, dlaczego no to może zmieni procedury i testowac nie będzie, tylko kupi licencje testów a nie każdy producent testuje swoje kosmetyki na swoich zwierzakach, te same substancje testowane są po tysiąc razy w tysiącu fabrykach/laboratoriach to zupełnie nie ma sensu poza tym - zabijanie zwierząt laboratoryjnych to jedno, a ich życie od początku do końca w cierpieniu, to drugie

Gość gość
Macie rację, nie zwracałam na to uwagi bo po prostu nie miałam świadomości z czym wiąże się testowanie na zwierzętach. A powiecie mi dlaczego te zwierzęta są zabijane? Testowanie jest dla nich bolesne itd? Macie stronę na której są firmy testujace i te które tego nie robią? Na niektórych kosmetykach jest napisane że są weganskie ale na niektórych nie ma nic

Gość gość
Te zwierzęta po takim testowanie mają wypaloną skórę, oczy al dalej żyją. Jak chcesz obaczyć jak takie zwierzę wygląda to wpisz w wyszukiwarkę.

Gość gość
Boże co za bestialstwo :/ żałuję że wcześniej nie interesowałam się tym tematem