Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelizarda2015

Rodzące w sierpniu 2015

Polecane posty

Agata jeżeli chodzi o cerę to nie mam z nią problemu w tej ciąży. Ale w pierwszej ciąży (z córką) miałam ogromne problemy z cera i w ogóle miałam też krostki na plecach. Ogólnie wyglądałam gorzej. W drugiej ciąży (z synkiem) cera się poprawiła wręcz. Zero problemów. Teraz też ponoć ma być chłopczyk wiec u mnie sprawdza się stare porzekadło ze dziewczynka mamie urodę zabiera. Nie wierzyłam w to ale jak później sama zaobserwowałam coś w tym jest :)

Tez uciekam szykować śniadanie dzieciom bo właśnie wstały a ze maja ferie to mogły się dłużej pobyczyć :)

Hancik ja mam + 1kg i powoli spodnie robią się ciasne... Zastanawiam się czy coś mogę stosować na te swoje krostki, używałaś czegoś ? Ciekawe czy u mnie się sprawdzi teoria z zabieraniem urody ;) Bardzo bym chciała i już nawet krostki by mi nie przeszkadzały :)

Gość gośćterka
Hej Dziewczyny. Co do facebooka to podzielam zdanie, że powinnyśmy się z tym jeszcze wstrzymać. W piątek miałam usg genetyczne, wszystko jest w porządku i oby tak zostało. Byłam w szoku jak zobaczyłam wiercącego się i skaczącego malucha, nie sądziłam, że dziecko na tym etapie jest takie *****iwe:) O płci lekarz jeszcze nic nie mówił, a ja nie pytałam. To jest konkretny facet, więc pewnie by powiedział gdyby coś zobaczył, a mam wrażenie, że szukał :) W piątek też złapało mnie jakieś przeziębienie, myślałam, że przejdzie ale jeszcze bardziej się rozkręciło. Przyjechałam do pracy ale mocno się z tym przeliczyłam i dziś się zwalniam wcześniej na wizytę u lekarza. Nos mam jakbym piła przez 3 tygodnie:)

Gość rajskiejabluszko
terka, ale masz fajnie, ze juz wiesz, ze wsyzstko ok. J amam genetyczne pod koniec tygodnia. Przy tym bede miala jeszcze test podwójny, bo juz najmłodsza nie jestem, a to 1 dziecko. a powiedz, od razu lekarz mówił jakie są wyniki, jakoś komentował, co mówił... o co warto zapytac...?

Gość Eszka234
Czesc dziewczyny.Widze ze sie rozpisalyscie.Ja niestety nie mialam jak ostatnio pisac dzis dopiero wychodze ze szpitala.Jak ja wam zazdroszcze ze sie w miare dobrze czujecie bo u mnie tragedia tak jak pisalam tu kilka dni temu caly czas wymiotuje i dlatego tez bylam w szpitalu:( na wadze -6kg na szczescie z dzieckiem wszystko ok.Dostalam kroplowki i leki przeciwwymiotne i juz jest troche lepiej ale ogolnie jestem nie do zycia tak ze chwilowo mnie tu nie bedzie:(

Gość gośćterka
Eszka współczuję, pozostaje się trzymać tego, że niedługo takie objawy POWINNY ustąpić, czego Ci bardzo życzę :) Rajskiejabłuszko, lekarz w trakcie badania mówi czy widać kość nosową, przezierność karkową i pokazuje wszystkie narządy jakie widzi i być powinny. Skusiłam się na dodatkowy test genetyczny, czyli PAAPA i muszę go "dokończyć".... Nikt mi nie powiedział i cały czas byłam pewna, że są to tylko wyniki z krwi. Robiłam w innym gabinecie, bo mój lekarz ich nie wykonuje. Pytali się mnie tam czy idę od razu robić usg, a ja powiedziałam, że nie ma potrzeby, bo za 3 dni mam u swojego gina. Okazało się, że to usg jest w pakiecie badania i dopiero po nim określa się prawdopodobieństwo wystąpienia wad. Głupia ja :P No ale skąd miałam wiedzieć, nikt mnie nie oświecił przed badaniem ;]

Gość mamamalegobrzdaca
Ja mam już 14 tydzień, z bobasem wszystko ok, chociaż chodzę do gina co dwa dni bo biedny nie może złapać dziecka żeby mu zrobić odpowiednie foto :( Już wszystko mnie boli bo w większośći posługłuje się sondą dopochwową i po każdym wyjściu od niego czuje się jakby mnie zgwałciło wojsko :) Po za tym żadnych objawów, schudłam nieco chociaż nie wymiotowałam wcale. Brzuszka nie widzę, chociaż chciałabym. A macie jakieś przeczucia co do płci i imiona wybrane? Mi dla chłopca się zmienia co godzine :)

Gość gagula 34
Akurat ja mam dwie córki i w ciąży z nimi miałam super cerę każdy mówił że będzie chłopak a tu dziewczyny teraz w trzeciej ciąży wygląda jakbym miała trądzik masakra dodatkowo włosy mi wypadają i mam mdłości które strasznie mnie męczą w ciąży z córkami wymiotowałam przez 9 miesięcy ale to było lepsze niż te mdłości 17 idę do lekarza mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo po dwóch poronieniach ciągle się boję

Gość rajkiejabluszko
Eszka, tak jak mowisz, najwazniejsze ze dzicko jest ok. Tobie wspolczuje, ale to minie, jednak swoje wycierpisz... Glowa do gory. Pa!

Gość gość
Hej mogę też dołączyć? Termin mam na 9.08. Mdłości coraz mniejsze. To moja druga ciąża. Mam już synka, więc teraz chciałabym córeczkę :) Pozdrawiam wszystkie mamusie :D

Gość stokrotka2015
cześć dziewczyny ,długo poczytuje ten wątek jednak dopiero teraz odwazylam sie napisać,mam 22 lata no niedługo 23 i jest to moja pierwsza ciąża,jestem szczęśliwa chociaż na początku było to dla mnie szokiem :) mój termin p.ginekolog ustalila na 10 sierpnia,ogólnie nie mam z kim pogadac,nikt sie mna zbytnio nie interesuje oprócz narzeczonego który znosi dzielnie moje humory,agresje ,płacz wyolbrzymianie problemów ...;/,ostatnią wizytę miałam 28.01 wtedy ginekolozka stwierdzila 12 tydz i 2 dzien,teraz nastepna wizyta 20 lutego...mam w tym tyg do wykoniania kolejne badania m,in wzw,hiv,rózyczka...pozdrawiam was wszytskie

Gość elilu
witaj stokrotka, chetnie cie przygarniemy, ciebie gosciu wyzej tez- znajdz sobie jakis nick bedzie latwiej ;)

Gość stokrotka2015
cieszę sie bardzo,zawsze to miło z kim "pogadac" . tymbardziej gdy mało sie wie wszystko jest nowe i pierwsze

Gość gośćterka
Witam stokrotkę i gościa wyżej, zapraszamy do dyskusji ;)

Gość Hancik
Witam nowe mamy :) Jeżeli chodzi o genetyczne to tak jak zostało napisane - ginekolog szuka kości nosowej, mierzy przezierność karku i sprawdza narządy wewnętrzne dziecka. Liczyliśmy dziecku paluszki co dla mnie było mega frajdą. Coś niesamowitego - takie małe dziecko a już taki gotowy człowiek :) Agata na.cerę robiłam wszystko co mi do głowy przyszło. Niestety minęło dopiero po porodzie. A ta teoria ze na dziewczynkę to tylko teoria. Ja się z takich rzeczy zawsze śmiałam ale o dziwo u mnie się sprawdziło.

Gość Agson
Czesc Wszystkim ! Jutro mam pierwsz usg wiec bede wiedziala co tam slychac u Juniora , Ja cale szczescie mialam umiarkowane mdlosci i zero wymiotow wiec wspolczuje wszystkim ktorzy musza sie meczyc przez pierwsze tygodnie ( w sumie miesiace) Na razie przytylam kilogram ale brzuch mam jak w 5 miesiacu i to nie sa wzdecia , mam nadzieje ze nie bede miec blizniakow :P Ostatnio mam straszne humory , w poprzedniej ciazy bylam oaza spokoju a teraz bez kija nie podchodz :D Termin mam wyliczony na 20/08 Pozdrawiam Ciezarowki !

Gość stokrotka2015
ja dziś czuje sie fatalnie ,i tak czytam o szczepionce z immunoglobulina bo mam grupe rh- ... ,przeciwciał nie stwierdzono i czeka mnie jej zakup,podobno 400 zl kosztuje,taki mam dzien ze troszke mnie to dobilo,ale zdrowie dziecka jest najwazniejsze dla mnie

Gość elilu
stokrotka a po co ci zastrzyk jak nie masz przeciwcial, to twoja 1 ciaza wiec jezeli ojciec dziecka ma grupe plus to poporodzie zbadaja grupe dziecka i jezeli ono bedzie mialo plus to wtedy dostaniesz zastrzyk, ale jezeli bedzie mialo po tobie minus to nie, teraz sie nie podaje tego zastrzyku jezeli nie masz przeciwcial chyba ze krwawiłaś z jakiegos powodu to wtedy w szpitalupowinni tez ci go dac po co kupowac

Gość Agata2301
Hancik mam cichą nadzieję, że te teoria u mnie też się sprawdzi :) Stokrotka zapraszamy do Nas, zawsze chętnie pomożemy, doradzimy. Moja też jest to pierwsza ciąża i też wszystko jest nowe i nieznane :) Dziewczyny mnie też czeka USG genetyczne i mam pytanie, czy to będzie badanie już przez powłokę brzuszną?

Gość gagula 34
Agata 2301 ja miałam usg genetyczne w poprzedniej ciąży w 13 tygodniu przez powłoki brzuszne teraz w trzeciej ciąży zrezygnowałam wspólnie z ginekologiem z usg genetycznego dopiero w 22 tygodniu pomierzy mi dokładnie maluszka i sprawdzi czy wszystko ok teraz dziewczyny się kopią więc mam chwilę spokoju były dwie godziny z tatą na dworze lepiły bałwana potem sanki a po obiedzie poszłam z dziewczynami do sklepu przy okazji na sanki bo do sklepu to my mamy 1,5kilometra w jedną stronę także spacerek był i mam nadzieję że młodsza da pospać do 8 bo są ferie więc nie muszę wstawać przed szóstą

Gość stokrotka2015
ginekolog mi go zalecila mimo wszystko,..sa rozne opinie ,i wlasnie musze sie jej dopytac dokladniej ale ona powie ze powinnam go wykupic jestem pewna..

Gagula napiszesz czemu zrezygnowałaś z usg genetycznego?

Gość elilu
troche mi dziwne stokrotka ze lekarz kaze ci kupowac ten zastrzyk tym bardziej ze jestes w 1 ciazy , bo w 1 ciazy prawie nigdy nie dochodzi do konfliktu pod warunkiem ze nie krwawilaś z jakiegos powodu wtedy podaje sie to profilaktycznie, jeżeli dziecko bedzie mialo grupe plus po ojcu to podczas porodu dochodzi do zmieszania sie krwi matki z krwia dzieka i wtedy matka produkuje przeciwciala które będą zwalczac krwinki dziecka w drugiej ciąży (pierwszemu dziecku nic nie grozi) a immonoglobulina ma za zadanie zniszczyc te przeciwciala. ja tez mam minus mój pierwszy syn ma grupe plus, dostalam ten zastrzyk zaraz po porodzie i teraz tez robie badania na przeciwciala i nic lekarz mi nie kaze kupowac mimo iz jest zwiekszone ryzyko konfliktu juz, no ale co doktor to opinia, moim zdaniem takie zlecenia to naciaganie na kase

Gość elilu
ja usg przez brzuch mialam juz w 10 tyg robione, wiec genetyczne tym bardziej z tego co czytalam to dopochwowe genetyczne robi sie u osób otyłych

Gość stokrotka2015
tez mam takie mysli ,ale znow usłyszalam takie opinie ze to jest profilaktyka ze jest to szczepionka ktora ma za zadnie zapobiegac na swiecie sie to stosuje w 28 tc ,..sama juz nie wiem,400 zl spora suma dla mnie i wlasnie jezeli to jest zbedne tak jak piszesz to moge ja przeznaczyc na cos innego dla dziecka...a zdrugiej str,co powiem lekarce ze nie wykupie tego zastrzyku ? jestem pewna ze mi go zleci bo na osttaniej wizycie juz o tym mowila gdy obejrzala badania krwi

Gagula no właśnie czemu zrezygnowałaś z USG genetycznego? Przecież jest to ważne badanie.

Gość stokrotka2015
nie wiem co robić ,z Twojej wypowiedzi wnioskuje ze naprawde mi to nie jest potrzebne ..a wiem ze p,ginekolog bedzie mnie namawiala,i teraz jak nie zrobie bede sie bala ze z mojej winy cos sie stanie,a z drugiej str,nie mam takiej sytuacji cudownej ze 400 zl to dla mnie pestka .