Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bąbolina

Co uważacie za kicz w mieszkaniu?

Polecane posty

Gość gość
A wlasnie ikea ma nowoczesne rzeczy designerskie I to kiczem nie mozna nazwać. Kiczem to sa meble bodzio brw i tego typu imitacje klasyki

Gość gość
a ja wlasnie wam napisze ze nie znacie sie na zeczy wzorzyste dywany porcelany czy obrusy z lnu wchodza w mode ale musza byc wartosciowe a nie tam wyprodukowane z chin ja zbieram wszystko co ma jakas wartosc i jest ladne pasujace do moich nowoczesnych mebli

Gość gość
Wszelkie upiększanie rzeczywistości jest kiczem. Natura i prostota zawsze jest szlachetna

Gość gość
Nie kiczem? Zgodzę się, bo kicz, to jest coś, dość określonego, przerysowanego. Natomiast Ikea, to kumulacja ohydy bez wyrazu w stanie doskonałym. Nie mówię, że wszystko, ale tak generalnie. Ta ich skandynawska, stylistycznie sterylna chałtura, jest przejawem estetycznego prymitywizmu. Na dodatek nudne to jest, aż do wyrzygania.

Gość gość
Figurki Sztuczne kwiaty Firanki we wzorki z lamowkami upinane marszczone itp Rozne połączenia wzorów np kratka , kwiatki kropki ciapki wszystko w roznych kolorach. Nadmiar , np 3 rozne style w jednym pomieszczeniu Sztucznizna , cos udające szlachetne materiały np plastik imitujący marmur

Gość gość
wypaczona, brudna, zasyfiała podłoga i uj****e ściany oraz wyliniały burek na balkonie :D

Gość smrok
wyliniały burek na balkonie jest cool :classic_cool:

Gość gość
Co to jest burek

Gość gość
kicz...? kurz syf i grzyb... resztę idzie wytrzymać

Gość gość
Oglądałam ostatnio program "nasz nowy dom" i fakt, że tam są biedne rodziny, pięcioro dzieci w jednym pokoju, uczą się na zmianę w kuchni i w pokoju. I tu moje pytanie - po co dzieciom na biurku serwetka? Taka biała prostokątna. Ani to ładne ani praktyczne. Często też widać meblościankę pod którą bezpośrednio stoją dwa fotele i ława... brr...

Gość gość
Dla jednych cos jest kiczem, dla innych juz nie. Chyba najwazniejsze zeby dobrze sie w tym domu czuc. Jezeli komus odpowiadaja sztuczne kwiatki, to niech je ma. Mi osobiscie nie podoba sie to, ze teraz wszyscy mebluja na jedno kopyto i nie jest wazne, czy dobrze sie czujemy w takim pomieszczeniu, tylko to czy jest "trendy" czy nie. Ma byc modnie i juz.

Gość gość
Jasne , niech sobie w kiczu siedzą bo i tak większość lubi kicz. I będzie ich wiecej bo teraz nikt nie uczy dzieci dobrego smaku, Smutne.

Gość gość
Tak sie mebluja jaka jest moda i jakie meble na rynku, trudno ludziom biednym o cos wyjątkowego. A ze gustu nie maja to juz inna bajka.

Gość gość
Serwery "riszelie" z poliestru haftowane kolorowymi nićmi , i takież firanki :/ blee

Gość bonnnnie
dokładnie zastawione mebelki kiczowatymi figurkami, zbędnymi rzeczami. Dla ogólnego wyposażenia domu mogę wam polecić sklep.dajar.pl bardzo fajne rzeczy

Gość gość
Kicz w mieszkaniu? Napewno telewizor pod kazda postacia

Gość gość
nid rozumiem, co złego jest w głupich figurkach?

Gość gość
zagracone mieszkanie - wszedzie pelno wszystkiego, lacznie z kurzem, na polkach jakies stare ulotki, gazety, bibeloty, niedomykajace sie szafy...

Gość gość
Oczojebne kolory ścian zwł gryzące sie ze sobą . LED-y z trupim światłem . Ciemne meble w ciasnych norach -efekt grobowca .

Gość gość
Figurki. Serwetki plastikowe Sztuczne kwiaty Obrazy święte z Papieżem Meble jak z pałacu Obrazki widoczki Firanki

Gość gość
"istotą kiczu jest mylenie kategorii etycznej z estetyczną, kicz chce działać pięknie, a nie dobrze – zależy mu na pięknym efekcie"

Gość gość
ja mam tak w mieszkaniu.... 2 rodzaje tapet kolorowych ale z tym samym wzorkiem, wzorek na wykładzinie z kowarów, tapicerka foteli i 2 kanapotapczaów różna chociaż w podobnych odcieniach i brak dostępu do wolnej ściany bo mieszkanie jest tak bardzo zagracone..... uffff przyzwyczaiłam się do tego misz -masz. chce zrobić remont a nie mam zdrowia ani pieniędzy :-(

Gość gość
to wyżej to ja :-D mam za to piękną łazienkę i kuchnie /bez firanek/ remontowane w tym roku przez renomowaną ekipe remontową. zabrakło nam pieniędzy na reszte mieszkania a ja leczę kręgosłup. muszę patrzeć na swoje kiczowate pokoje i wmawiam sobie że nadal podobają mi sie.

Gość gość
Nic nie jest kiczem. Wszystko zalezy od proporcji. A poza tym - niech kazdy mieszka jak chce.

Gość gość
Jak można nie mieć firanek ? Macie mieszkania jak biura ?

Gość gość
Hozmawiac mieć rolety , żaluzje itp zasłony , firanki to przeżytek i niepotrzebny łapacz kurzu

Gość gość
Mozna mieć *