Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bąbolina

Co uważacie za kicz w mieszkaniu?

Polecane posty

Gość gość
Tak szczerze mówiąc to najlepiej mi się siedzi w gościnie u ludzi, którzy mają na meblach jakies durnostojki, p*****lki i w ogóle widać, że to ich mieszkanie zyje. Natomiast mimo, że minimalistyczne mieszkania wyglądają przestronnie to ja się źle czuje w takich wnętrzach bo jest zwyczajnie nudno. Ja na półkach mam mnóstwo książek i płyt z filmami. Bibelotow mam mało bo wkurza mnie ich przestawianie podczas wycierania mebli. Kryształowe żyrandole zawsze mi się podobaly i sztukateria również. Uwielbiam styl klasyczny i zamierzam tak urządzić swój dom. Nie oceniam ludzi przez pryzmat ich gustu bo każdy lubi co innego.

Gość gość
Właśnie , a ja lubie minimalizm i tez nic nikomu do tego. Drażni mnie nadmiar bibelotów , wzorkow , lubie skupiać wzrok na jednym ale pięknym przedmiocie.

Gość OnlyDreams
wiekszosc durnostojek mam pochowanych, problem mam jednak inny ;) mam taki stolik oszklony, a tam 4 jakby poleczki, ktore sa zasypane mineralami i muszlami. Mam taka mebloscianke, z jednej strony ma z 7 poleczek i staram sie nie zasypywac ich p*****lami, wiec 3 okienka mam wolne, za to z drugiej strony mam w 3 i pol d**y muszli, koralowcow, mam jedna polke zasypana mineralami o sporych rozmiarach ( kazdy mineral ma po ok 3 kg ) + skamieliny - bo zbieram i zaczynam byc maniaczka. Nie mam pojecia gdzie to wszystko trzymac, a chce miec to na widoku ;) Myslalam, by zrobic sobie taki regal w pokoju na dole - tam nie mam zadnych d**ereli, mebli rowniez nie, oprocz lozka i 2ch polek ktore sa zawieszone na scianie. Tam bym sobie moze wystawila te moje p*****lki ( ktore p*****lkami nie sa, bo to dosyc wartosciowe skamieliny i mineraly ) i zrobilabym sobie male muzeum :D Moze, macie jakies pomysly? uwielbiam muszle, te co mam sa ogromne :D a mam ochote na jeszcze wieksze :D - chcialam zalatwic taka 30kg i zrobic z tego stolik :D nie wiem czy to kicz czy nie - odbija mi na tym punkcie :)

Gość gość
za największy kicz wszechczasów uważam nieustanne wp*****lanie się do czyjegoś życia mieszkania i wszystkiego co waszym zdaniem jest inne niż powstanie w waszej nafaszerowanej prostactwem kretynizmem i nudą głowie, jest takie przysłowie" nie mój koń, nie mój wóz, nie będzie mi doopy wiózł", większość z was nie wychyliła nosa poza własną wiochę, pojęcia nie macie jak mieszkają inni ludzie, wasza rzekoma wiedza opiera się na reklamach katalogach i przypadkowych zdjęciach znalezionych w necie, żeby ukryć własne bezguście krytykujecie innych, tyle w temacie kiczu

Gość gość
Dla mnie duży zgrzyt estetyczny i pomieszanie stylów. Wiem, że to ciężkie do ogarnięcia, jak się nie jest ekspertem w tej dziedzinie, ale internet jest pełen różnych porad i poradników, które można za darmo prześledzić. Do tego nie jest potrzebna jakaś super wielka wiedza! Do urządzania łazienki znajdziecie takie poradniki na http://akademiaroca.pl Ja korzystałam i polecam :-)

Gość gość
to ja już wole kicz niż ciagle chowanie figurki bo jejciu kicz to jest ale mamusia kupila wiec chowam za ksiazke ,to obluda tchórzostwo niewolnictwo przedmiotow opinii publicznej itd. hehe załosne co świat z wami robi

Gość gość
i mam w d***e wszystkie p********e poradniki,k***a wolność to jest zycie wolność pindki

Gość gość
Określanie czegoś kiczem wskazuje odbiorcy brzydotę i lichość oraz małą wartość artystyczną tak nazwanego dzieła, wykonanego z pewnym przepychem, ale zupełnie pozbawionego gustu: przedmiotu, kompozycji plastycznej, utworu literackiego, filmu itp. Kicz jest określeniem silnie pejoratywnym i często kontrowersyjnym. To, co dla jednych jest kiczem, przez innych może być uznane za wartościową sztukę Zapoznajcie sie z tym .

Gość gość
obraz tryptyk na ścianie imitacja kamienia makarony w oknach dywan perski na czerwonym tle klamoty z ledami wieszane na suficie

Gość gość
jeden z moich adoratorów powiedział mi ze jak to powiesze na scianie to się osmiesze ,dostał jedno, kopa w d**e i wykład co mysle o bazgrołach za 10 tysięcy i mój taniocha jest boski ,wisi a niewolnik masy niech s*******a

Gość gość
widokówki i kartki swiąteczne stawiane na meblościance, oparte o kryształy :-p

Gość gość
Podwieszane sufity ze światełkami Dywany włochate w geometryczne wzory Brązowo beżowa kolorystyka Meble bodzio meblościanki Dwa fotele na wprost telewizora Święte obrazy z papiezem itp. Sztuczne kwiaty Firanki z lambrekinkami na drewnianych karniszach

Gość gość
Szklanki kieliszki za szyba w meblościance :)

Gość kiczzzzzzzzzzzzzz
daaawno temu byłam w zachęcie,wystawa 50 obrazów niebieskie całe w różnych odcieniach w ostatnim dziura ,i to jest k***a sztuka

Gość gość
aż się napiję oranżady w szlance takiej wiecie po musztardzie :-) musztardówka heheh

Gość gość
Moja ciocia na wsi to dopiero była królowa kiczu , u niej jak na odpustowym straganie na meblach stały pieski , damy ,koszyczki , sztuczne różyczki , plastikowe słoneczniki , wiatraczki wbite w doniczkach z kwiatami , sznurkowy babyjagi zawieszone u sufitu , lalki cyganki w barwnych kieckach , serwetki z poliestru wyszywana haftem richelieu ,w kuchni makatki haftowane w łabędzie , w łazience sztuczne bluszcze na lustrze .... Wiecej kiczu nie pamietam :D

Gość gość
kiczzzzzzzzzzzzzz dziś daaawno temu byłam w zachęcie,wystawa 50 obrazów niebieskie całe w różnych odcieniach w ostatnim dziura ,i to jest k***a sztuka X No jest . Płaci sie za nazwisko nie za dzieło. Ty żebyś namalowała cuda na kiju nie wystawia cie w Zachęcie :D

Gość gość
bez kiczu świat byłby nuuudny:-)

Gość gość
tak to jak z torebką za 20 tysięcy

Gość gość
-Sztuczne kawity na ozdobe -Meblościanki -Białe, gładkie kuchnie (może komuś to odpowiada ale ja lubie gotować, więc kuchnia pozostaje dla mnie miejscem przytulnym i praktycznym) - obrazki komunijne, szczególnie takie powieszone na środku wielkiej ściany - plakaty! - naklejki z danonków na lodówce - zbyt wiele ozdób na jednej półce - parapet zawalony kwiatami, wazonami, doniczkami, figurkami - typowe wersalki - wysokie stoliki do kawy, za czasów komuny łączone z wersalką (preferuje stół i krzesła) - pełno doniczek różnych roślin poustawianych na meblach i powieszonych na ścianach - cały przedpokój wyłozony boazeriami w tym szafki nad drzwiami do pomieszczeń - różowa klapa od kibla i różowy kibel - stare kaloryfery pomalowane farbą - cały pokój w tej takiej jednej z najtańszych cegiełek

Gość gość
A co jest sztuka niby a co kiczem?

Gość gość
Białe, gładkie kuchnie to kicz???? To ze nie lubisz to inna sprawa ale mylisz pojęcia :D

Gość gość
tak rozwalę boazerię w przedpokoju żeby nie było kiczu :-)

Gość gość
oh zapomniałam dodać o czymś mniej istotnym - ogród. Pełno krasnali, kaczek i innych figurek - śmiech na sali.

Gość gość
pytanie kto ustala normy,dla mnie nikt bo kązdy jest szurnięty tylko z różnej strony

Gość gość
Ja rozwalilam :) Lubie prostotę i mam teraz gładkie białe sciany .

Gość gość
Białe kuchnie to w pewnym sensie kicz, bo Polacy je robią wszędzie. A takie kuchnie są przeznaczone do małych salonów połączonych z małymi kuchniami, w clu optycznego powiększenia. Taka kuchnia tez bardziej pasuje do salonu. Jak widzę u kowalskiego oddzielne pomieszczenie na kuchnie 5x5 całe w bieli to czuje się jak w krainie kiczu.

Gość gość
mi gładkich wystarczy w pokojach ,poza tym od przedpokoju prowadzą wielgachne dwuskrzydłowe drewniane drzwi skomponowane z boazerią i nie naruszę harmonii

Gość gość
Ja to nie rozumiem jak ludzie moga w tym kiczu mieszkac , ja bym nie mogła!

Gość gość
ojejciu no jak oni mogą nie posraj się