Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biegunka u niemowlęcia a mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość gość

Moje czteromiesięczne dziecko ma biegunkę. Byłam dziś u lekarza rodzinnego i polecił podawać 2x dziennie po pół saszetki Smecty aż do ustąpienia objawów. Teraz zaczynam czytać w internecie o biegunce u niemowląt. Wszędzie piszą, aby podczas biegunki nie podawać niemowlęciu mleka modyfikowanego. To co mam mu podawać, skoro moje dziecko jada wyłącznie mleko modyfikowane?

Gość gość
głupota jakich mało. normalnie podawaj mleczko + smecte

Gość gość
Dzięki:) Czy Twoim zdaniem można jeszcze jakoś wspomóc malucha? Np. podając mu glukozę do picia (wody ani herbatek raczej nie chce pijać).

Gość gość
A ma mocną biegunkę ? ja z moim dzieckiem leżałam kilka razy w szpitalu z powodu biegunki - później okazało się, że to skaza białkowa.Małe dzieci szybko się odwadniają więc jak najwięcej poić i ja bym zalecała probiotyk. Bynajmniej tak mi zawsze kazano robić przy biegunkach czy wymiotach

Gość gość
Moj jak mial biegunke to nie jadl zwyklego mm tylko humane ta na biegunke

Gość gość
To ja autorka. Dziecko załatwiało się zazwyczaj 1 raz na 2 dni. Ostatnią normalną kupę zrobiło wczoraj o 21. Z następną znalazłam je dziś rano w łóżeczku i ta już była wodnista. Po tej kupie zjadło i wszystko było ok, więc pomyślałam, że to incydent. Ale przy każdym kolejnym karmieniu dziecko znów robiło luźną kupę. Dziś od rana były już 3 kupy (jedna z rana i dwie przy karmieniach). Dziecko jest karmione Bebilonem Pepti 1 DHA.

Gość gość
smecta nie hamuje biegunki chroni jelita i absorbuje toksyny,ale moim zdaniem to za mało.ja zawsze daję jeszcze probiotyki i orsalit-dla takiego maluszka jest bezsmakowy. Infekcja z rotawirusem lubi mieć nawrót po kilku "lepszych"dniach...ale nie jestem lekarzem..

Gość gość
Córeczka miała niedawno lekką biegunkę. Na szczęście miałam w domu acidolac baby w kropelkach i szybko dolegliwości minęły

Gość gość
Synek niedawno miał luźniejszą kupkę ale szybko to minęło, jak mu zaczęłam podawać kropelki acidolac baby z dobrymi bakteriami, żeby ustabilizować florę bakteryjną w jelitach