Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To moja ostatnia deska ratunku finansowego

Polecane posty

Gość gość

Kochane mamy, mam bardzo ciężką sytuację finansową, mam małe dziecko na utrzymaniu. Wszystko mi się pokomplikowało... straciłam pracę, ale mój mąż ma stałą więc jedyny plus... Dowiedzieliśmy się, że mąż może wziąć kredyt, znajoma powiedziała mi, że galeria handlowa w naszym mieście poszukuje najemcy na bardzo małą powierzchnię. Zadzwoniliśmy tam i okazało się, że poszukują kogoś na już, bo wcześniejszy najemca zrezygnował. Powierzchnia handlowa ma jakieś 2m2, jest to wnęka zamykana roletą. Obok znajduje się wejście do budynku. Jeżeli macie jakikolwiek pomysł, co mogłoby powstać w tym miejscu, co przynosiłoby dochody... to błagam... pomóżcie mi!!!

Gość gość
"Powierzchnia handlowa ma jakieś 2m2, jest to wnęka zamykana roletą. Obok znajduje się wejście do budynku. Jeżeli macie jakikolwiek pomysł, co mogłoby powstać w tym miejscu, co przynosiłoby dochody... to błagam... pomóżcie mi!!!" Toaleta :D

Gość gość
haha no to dobry pomysł :D a jakieś inne ?

dopalacze :) albo olejki do fajek albo punkt kasowy albo rozlewnia perfum albo punkt lotto albo biuro podróży albo punkt xero

Gość gość
Musisz zorientowac się czego w danej galerii nie ma, czego klienci poszukują,. Do czego masz predyspozycje- czy to mają być usługi, czy handel. 2m2 to malutka powierzchnia. Musisz zorientować na jaki czas będzie umowa. Czy możesz sobie pozwolić na coś sezonowego np. -teraz ozdoby świąteczne.

Gość gość
jedyne co mogłoby się tam nadawać to faktycznie punkt xero, bo wszystko inne już stoi. Co mogłabym dorzucić do takiego punktu xero ? jaki inny asortyment ?

Gość gość
2m2 to raczej za mało na punkt ksero, samo urządzenie ile miejsca zajmuje. U mnie w mieście w galerii w takiej wnęce jest pogotowie krawieckie, a w drugiej trochę większej jest punkt sprzedaży biletów i taki sklepik kibica

Gość gość
mogę wynająć powierzchnię na ile chcę, koszty związane z najmem są bardzo malutkie więc wszystko jest wstanie na to zarobić. Poszukuję dobrego pomysłu na początek, potem jak spłacimy kredyt będę w stanie to przenieść w tej samej galerii jak tylko się coś zwolni, ewentualnie wynająć coś drugiego. Ozdoby świąteczne nie wchodzą w grę, bo obok stoi kwiaciarnia, która we wszystko jest już dobrze zaopatrzona.

Gość gość
masz cięzką sytuacje i chcesz wtopic kase w coś co się nie uda?? jest tyle punktów, którzy ludzie odtwieraja a za chwile zamykają. Ci biznesmeni nie znają rynku ani jego potrzeb a rwą się z motyką na księżyc.... Sukces osiągną Ci którzy mają pomysł na biznes, a nie idą w ciemno byle by było. Wiesz jakie są opłaty związane z miesięcznym utrzymaniem firmy?? czynsz, zusy, księgowość, podatki, towar- stać was na to?? nie lepiej iść do pracy i żyć spokojnie?

Gość gość
hmm... pogotowie krawieckie odpada, ponieważ nie znam się kompletnie na szyciu. Opłacenie krawcowej może się mijać z celem, bo wszystko co zarobię to jej oddam. Jeżeli chodzi o sprzedaż biletów, to fajny pomysł ale jakich biletów? Bo alejkę dalej jest empik, gdzie sprzedają bilety na ważne wydarzenia, a znowu obok empiku jest punkt lotto ze zdrapkami i kuponami. No naprawdę nie wiem co tam może stać.... na przeciwko tej wnęki jest duży sklep spożywczy, a obok sklep odzieżowy...

Gość gość
widzisz koszty najmu są znikome, koszty zusu przez pierwsze dwa lata również, a mamy możliwość wynajęcia większej powierzchni za jakiś czas w tej samej galerii, ale dyrektor powiedział nam prosto z mostu, że chętniej wynajmnie nam tą powierzchnię większą, jak już będziemy działać w jego galerii i będzie widział, że płacimy czynsze regularnie... dlatego warto zaryzykować z czymś nawet na kilka miesięcy.

Gość gość
To ja od biletów :) U mnie w mieście bardzo popularny jest żużel, więc jest to punkt sprzedaży biletów na mecze+taki sklepik dla kibiców, można tam kupić różne d**erele w barwach drużyny :)

Gość gość
może jakieś produkty eko, naturalne soki, miody.

albo expres makijaż (wiesz ile razy poprawiałam makijaż bedąc w trasie lub po prostu na mieście w spartańskich warunkach?

Gość gość
mówisz o śmiesznej preferencji ?:D 500 zł zusu to dla Ciebie grosze?? to wy zadnych problemów finansowych nie macie!!! Koszty które wymieniłam to równowartość minimalnego wynagrodzenia, Ty zamiast 1200 zarobić to po prostu zapłacisz:-) nie mniej jednak zycze powodzenia

Gość gość
haha sex shop :D no na tym są dobre utargi, ale niestety nie w galeriach. Ludzie lubią być anonimowi przy kupnie takich akcesoriów, a to jest małe miasto :D i już sobie wyobraziłam jak jakiś koleś kupuje akcesoria a tam go matka albo ciotka przyłapuje :D oj to by nie przeszło. Zakłady bukmacherskie są ok, ale za bardzo nie mam dojść do tego, żeby się w to bawić. Spodobał mi się punkt xero, mogłabym to ustawić na końcu wnęki pod ścianą, przy początku wnęki zrobić ladę podnoszoną na całej długości 1,5m :D mogłabym też poustawiać różne półki na ścianach i coś dodać, ale co można połączyć z takim punktem ? Zapewne jakieś artykuły papiernicze ?

Gość gość
doradztwo finansowe, poproszę o adres mail, prześlę wszelkie informacje.cfm@op.pl