Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biegunka i ostre bole brzucha po antybiotyku azimycin. POmocy!

Polecane posty

Gość gość

Witam od wtorku biore azimycin 500, to antybiotyk byly tylko 3 tabletki dzisiaj wzielam ostatnia. Mam okropne bole brzucha 5 razy bylam w toalecie i nie mam czym juz sie wyprozniac. Okropna biegunka. Co mam robic? Co pic i jesc zeby przeszlo? Bo tego lekarza ktory mi to przepisal nie ma do poniedzialku :(

Gość gość
strasznie zle sie czuje, a dostalam ten antybiotyk na zapalenie zatok gardla i spojowek :( czy teraz jak mm ta biegunke juz on nie bedzie dzialal? boli mnie glowa oczy , czolo i jeszcze brzuch, pomocy :((((((((((((((((((((((

Gość gość
do autorki tematu: rzadką kupkę robisz dojrzała kotko ? jaki ma kolor?

Gość gość
juz nie mam co robic tak byla rzadka bo bylam az 4 razy w wc :( bardzo mnie boli brzuch :( bralam dzisiaj Oslonke Normal kapsulke ale to chyba nie dziala :(

Gość gość
widze ze nikt mi nie doradzi tylko sie nabijacie a ja zdycham

Gość gość
Jedz jogurty. Byc moze bralas antybiotyk bez oslony i oczyscilas sobie organizm. Należy duzo pic. Na biegunke dobra jest czekolada powinno pomóc. W ostateczności udasz się do lekarza

Gość gość
bralam dzisiaj oslonke i wczoraj ale 1 dnia antybiotyku nie bo nie wiedizialam ze trzeba brac lekarz nie powiedzial

Gość gość
Osłona, jogurty, dużo pić i lekkostrawna dieta. Jak nie przejdzie wizyta u lekarza z informacją co i kiedy brałaś.

Gość gość
Jedz czekolade lub batony napewno przejdzie. Mojej corce dawalam bo tak lekarz podpowiedzial i faktycznie biegunki brak. Jogurty sa dobre aby odbudowac flore bakteryjną. Antybiotyk zabija te dobre i złe bakterie a zeby organizm dobrze funkcjonowal bakterie do funkcjonowania trzeba odbudowac biorąc oslonowy lub jogurt.

Gość gość
ja wczoraj i dzisissaj bralam oslonke i jadlam jogurt naturalny ale jakos dalej biegunka a juznie mam czym bardzo boli

Gość gość
Na biegunke tylko czekolada!!! Jak nie masz w domu to smigaj do sklepu. Czekolada zatwardza

Gość gość
Duzo pij wode mineralną aby się nie odwodnic

Gość gość
Przy tak ostrej biegunce wątpie czy czekolada pomoże. Możesz próbować, a jak nie pomoże to kupić lek przeciwbiegunkowy. Jeśli jednak biegunka nie przejdzie do poniedziałku mimo brania leków to wybrałabym się do lekarza. No i duuużooo pić, żeby się nie odwodnić.

Gość gość
ten abtybiotyk jest masakra ! tez mialam po nim biegunke i lekarz kazal mi go odstawic .dostalam inny .

Gość gość
ale ja juz nie moge odstawic bo wzielam te 3 tabletki i co teraz?

Gość gość
Już Ci kilka osób pisało co zrobić ;/

Gość gość
zjadlam juz polowe czekolady i jogurt i wzielam oslonke, pije woe, a brzuch nadal boli i chce sie do wc :(

Gość gość
no to jak juz wzielas to po jablkach .ale moze idz do lekarza i mu o tym powiedz ..żebys grzyba po nim nie miala.

Gość gość
ten antybiotyk mogl cie zagrzybic .Musi ci dac lekarz na odgrzybienie ,bo mnie tez zagrzybil ,mialam tez sraczke taka jak piszesz.

Gość gość
a ile dni mialas? bralas tez oslonke? ne jestem w stanie isc do lekarza za slaba jestem a mieszkam sama z daleka od rodziny :( ale jak nie bedzie lepiej to jutro pojde :( bo dzisiaj i tak sie nigdzie nie dostane

Gość gość
bralam oslonke.po dwóch tabletkach odstawilam.antybiotyk jeszcze tydzien powinien dzialac w organizmie .

Gość gość
a czemu odstawilas oslonke? bardzo sie boje :( niedobrze mi i nie nwiem co jesc aby nie wyladowac w wc a ile dni mialas biegunke po tym antybiotyku, ze poszlas do lekarza?

Gość gość
nie oslonke ,tylko antybiotyk odstawilam bo mi lekarz kazal.A poszlam bo sie zle czulam .

Gość gość
niepotrzebnie bralam dzisiaj ta 3 tabletke :((( wczoraj tez bylam w wc 3 razy ale mmyslalam ze to nic takiego a dzisiaj jeszcze gorzej ,a jak ten antybiotyk ma dzialac 10 dni to ja nie wiem :(((

Gość gość
Jeśli antybiotyk wywołuje biegunkę powinno się go odstawić i zgłosić do lekarza, żeby zapisał co innego. Chcesz się wykończyć?

Gość gość
o bozeeeeeeeeeeeeeeeeee wykoncze sie

Gość gość
ojej pij duzo wody moze przejdzie

Gość gość
Zadzwoń na pogotowie ,albo wyślą lekarza albo doradzi fachowo telefonicznie co zrobić

Gość gość
ja nie chce kolejnych antybiotykow brac :((

Gość gość
jakie odgrzybianie???????