Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biegunka i ostre bole brzucha po antybiotyku azimycin. POmocy!

Polecane posty

Gość gość
ide do lekarza :(

Gość gość
O ja to znowu ty i znowu masz problem zdrowotny :( tak to jest jak przyjmuje cie nie twoj lekarz, nie ma sie kto porzadnie zajac. Wymeczysz sie nieziemsko. A do jakiego lekarza idziesz, udalo sie z ta karta?

Gość gość
Wiedziałam ze tak to się skończy. Pisalam ci wczoraj ze pisanie nic ci nie da tylko lekarz moze pomoc. Zbada przepisze leki i będziesz jak nowo narodzona. Gdybys poszla wczoraj oszczedzilabys sobie nerwów stresu itp. Trzymam kciuki abys jak najszybciej wyzdrowiala. Napisz jak wrocisz

Gość gość
wrocilam lekarka do bani, nic nie przepisala kazala tylko kupic elektrolity na biegunke i isc w poniedzialek do rodzinnego ;/ bo moj rodzinny wraca w pon

Gość gość
Z ulotki leku: "Jeżeli w trakcie leczenia lub po jego zakończeniu wystąpi biegunka, nie należy leczyć jej samodzielnie, lecz skonsultować się z lekarzem. Istnieje bowiem ryzyko wystąpienia rzekomobłoniastego zapalenia jelit, niekiedy o ciężkim przebiegu. Jego objawy kliniczne spowodowane są przez pałeczkę Clostridium difficile, która może namnażać się w warunkach zaburzenia prawidłowej flory bakteryjnej w jelitach. Nie należy wówczas stosować leków hamujących perystaltykę jelit." U nas przy Zinnacie wystąpiła biegunka po drugiej dawce i lekarz nakazał odstawić lek i dał inny.

Gość gość
bylam u lekarza i powiedziala ze biegunka jest po antybiotyku i kazala kupicelektroli ty bez recepty , ja jej pokazalam oopakowanie i ulotke;///

Gość gość
ja nie moge odstawic antybiotyku bo to byly tylko 3 tabletki i ja je jz wzielam

Gość gość
ojezu to dziwna lekarka przepisala ci elektrolity a ich nie mozna przy niedroznosci jelit a jak masz niedroznosc po tym antybiotyku ?

Gość gość
a ja jej pokazywalam ta ulotke i mowilam a ona mowila ze mozna nawet wziac stoperan!!!!

Gość gość
boli mnie strasznie brzuch co robic?????

Gość gość
brałaś coś osłonowego?? Jeśli nie to koniecznie weź probiotyk np. acidolac. I to najlepiej przez kilka dni, nie jest ciężkostrawnych rzeczy, możesz sobie marchwiankę ugotować

Gość gość
Dlatego żeby uniknąć takich nieprzyjemności zawsze przy każdym antybiotyku trzeba brać probiotyk na osłonę np. Acidolac, u nas dzieci lubią ten w formie misio tabletek.

Gość gość
Autorko napisz jak minęła wizyta u lekarza? Czy juz wszystko w porządku?