Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w szpitalu mogę podpisać zgodę na pozostawienie dziecka w szpitalu

Polecane posty

Gość przemek 123
Chyba pala byla u was z geografii.,Z Austrii na swieta hehe dobre

Gość przemek 123
Ale pelne 4 :-)od rana do rana :-)zona odpoczywa a ja sie mala zajmuje

Gość exdebill_rzuca okiem
a niewygodnych pytań się nie widzi - bardzo wygodne

Gość gość
No włąśnie. Niewygodnych pytań nie widzi. a mówił, że glowa na karku... Przemek a co by było gdyby twoja żona urodziła dziecko z gwałtu? Oddałbyś do adopcji czy wychowywał?

Gość gość
przemek 123 ale to nadal sa tylko 4 dni :) a dziecko potrzebuje ojca codziennie ..no ale czego sie nie robi dla kasy :)

Gość gość
no nie widzi bo w idealnym zyciu Przemka pewnie nie istnieje cos takiego jak gwałt .

Gość przemek 123
Ok ide w kime.Tak czy siak jest to niegodna dla mnie sytuacja.Niegodna matki!!!myslcie co chcecie bo kazdy ma do tego prawo.Dla mnie bez szacunku koniec i kropka.Pozdrawiam wszystkich

Gość gość
A NIKT Z WAS NIE POMYŚLAL, ŻE AUTORKA MOGŁA ZOSTAĆ ZGWAŁCONA!? I to ciąża z gwałtu?! Najlepiej od razu zwyzywać od puszczalskich. A ty przemek zamiast za bawienie się w dom to weź się za ortografię. "wziasc" - dziecko się za ciebie będzie wstydzić.

czyli odpowiedź na proste pytanie przerosła... młodyś i głupiś, ale najgorsze, że nie masz wyobraźni... przy dzieciach niewybaczalne

Gość gość
Cos slabo z tymi Twoimi zjazdami do domu na 4 dni w tygodniu bo dzis czwartek a Ty siedzisz za granica. Sciemniac tez trzeba umiec. Autorka jest niegodna bycia matka i nie nie bedzie bo tak zdecydowala. A Ty jestes niegodny bycia ojcem bo dziecko wychowuje sie bez Ciebie... Faktycznie masz glowe na karku

Gość gość
Faktycznie. Odpowiedź na proste pytanie go przerosła. Pewnie robi chłopina na budowie w Austrii za parę euro i mądrego struga.

Gość przemek 123
Nie pisalismy o g****ie tylko o oddaniu dziecka przez matke.Tak mam super zycie i przyjmuje kazdy dzien z usmiechem na twarzy.Takie sobie wypracowalem.A po nowym roku zabieram rodzine tutaj bo mi ich brakuje.Ale na to potrzebowalem czasu zeby wszystko ustawic i o wszystko zadbac.Jak ojciec i maz.3majcie sie i myslcie o konsekwencjach z popelnionych czynow a to nie boli ,a moze i wasze zycie stanie sie lepsze

Gość gość
Jestem w ciazy i nie wyobrazam sobie oddania dziecka, mimo to, podziwiam ta kobiete... Nie ma warunkow, zeby zaopiekowac sie swoim dzieckiem, ale go nie wyskrobala, jak to zazwyczaj bywa w takich przypadkach, nie chce wyrzucic go na smietnik, ale chce dac mu zycie...! Ogarnijcie, bo nie znacie jej sytuacji, moze rzeczywiscie jest to owoc g****u, moze ojciec dziecka nie zyje i dla autorki wychowywanie go byloby zbyt bolesne... Rozne sa sytuacje...

Gość gość
Czyli jednak nie widzi dziecka 4 pełne dni. Jutro pewnie też idzie do roboty bo Austriacy lubią porządek. Nikt by nie zatrudniał Polaczka na 4 dni w tygodniu. Do chaty pewnie zjedzie po robocie. a więc widzi dziecko tylko w weekendy jak już.

Gość gość
no czyli według ciebie kobieta która oddaje dziecko z gwałtu jest "niegodna bycia matką" :O. A co jeśli jej ojciec ją molestował, ona zaszła w ciąze, nie ma gdzie mieszkać i musi oddać to dziecko? Też uważasz, ze jest "nieodpowiedzialna"? :O masakra co za myslenie.

Gość gość jjnb
Widzę ze wszystkim tu bardzo łatwo przychodzi ocenianie. Mojej znajomej maz zginął w wypadku w dniu urodzin syna, wiem to inna sytuacja i ona wychowuje to dziecko ale nie jedna by sie załamała i dziecko oddała. Autorka wg mnie zachowuje sie bardzo dojrzałe, mimo ze nie moze zachować dziecka stara mu sie ułatwić adopcje i ma nadzieje na lepsza przyszłość dla niego.

Gość przemek 123
Tak wypadlo ze jutro robie.Ale pn wolny.I nie za pare euro bo za 2.5miesiecznie a do tego 2.5na swieta i co?w sumie 5000euro grudniowej wyplaty.Pojecia nie masz synku jak sie tu zarabia wiec trzym pysk.No chyba ze sam zapier... za pare euro

pisane tu było o tym, że nie znamy przyczyn takiej decyzji autorki - jako przykład podany był gwałt - więc odpowiez na pytanie co byś kazał zrobić teraz żonie, gdyby ktos ją zgwałcił i zaszła?

Gość gość
przemek 123 no patrz a niby taki super tatuś jestes a dla kasy na 3 dni w tygodniu odstawiasz swoje dziecko na bok :)

Gość gość
Wybaczcie Wy normalni ludzie ale jak czytam rady typu podwiąż sobie jajniki to aż muszę napisać, do k***y nędzy tępe hipokrytki i hipokryci jajników się nie podwiązuje, można podwiązać jajowody, k***a mac takie to trudne do zapamiętania? Do szkoły, a nie pisać pierdoły tępaki.

Gość gość
Chłop ma chyba jakieś kompleksy i frustracje. Zwróćcie uwagę, ze rzuca bez przerwy wysokościami swojej wypłaty. Z psychologicznego punktu widzenia ludzie mający kompleksy i popełniający błędy często zasłaniają się pieniędzmi, bo myślą że przez to będą bardziej szanowani. Chłopcze powiem tylko tyle , że nie interesuje mnie twoja wypłata grudniowa, ani także styczniowa i lutowa. Tysiące osób zarabia kilkakrotnie więcej od Ciebie i to w naszym kraju. A co najważniejsze nie wspominają o tym, a wiesz dlaczego? Bo nie muszą, gdyż nie mają kompleksów. Zwróć na to uwagę, Ot co.

Gość gość
Bo pan Przemo pewno wpadł z dziewczyna, ta się nie chciała wyskrobać, trzeba się było ożenić i jechać za chlebem za granice. Teraz zamiast ciupciać w domu to chodzi na d***** przynajmniej one nie zaciążą. :D

Gość gość
Przemus jak Ty wspanialy, odpisujesz tylko na te posty, na ktore chcesz, niewygodne olewasz. Chwalisz sie wysokoscia wyplaty. Olewasz rodzine a zgrywasz tatusia roku. Wymadrzasz sie na kobiecym forum. I wszystko jest dla Ciebie czarno - biale. Odnosze wrazenie, ze jestes 15-latkiem w niesamowita wyobraznia.

Gość gość
Też mi się tak wydaje. Że Pan Przemo zwyczajnie wpadł i dziecko ma ze zwyczajnej wpadki. Musiał jechać za granicę i jeszcze na szybko go rodzina na ślub namówiła, żeby mógł mówić że jest dobrym ojcem a nie że się wyparł dzieciaka. A za granicą , hmmm wiadomo jak za granicą - krew nie woda i panny też tam mieszkają. Ciekawe czy tak bardzo kocha żonkę jak swoje dziecię. Nie wiem , ale jak facet mówi lub pisze o żonie lub partnerce per "moja" to mam wrażenie, że to żadna miłość ale jest z nią bo musi lub w tym wypadku - jest z nią ze względu na dziecko!

Gość gość
Swoją drogą nie każda kobieta musi mieć instynkt macierzyński i chwała autorce, że postępuje zgodnie ze swoim sumieniem, jak dla mnie jest ona bardziej odpowiedzialna niż polowa tutaj wypowiadających się.

Gość gość
Lepiej oddac dziecko w szpitalu niz zmajstrowac dzieciaka nie majac srodkow do zycia a potem spieprzyc za granice

Gość gość
Popieram post wyżej, albo siedzieć na utrzymaniu rodziców i zasłaniać się hasłami w stylu: "my mamy dziecko", "nie mamy pieniędzy, bo dziecko"

Gość gość
Ale tu bzdury co niektorzy wypisuja. Tyle rodzin nie moze miec dzieci i czekaja z utesknieniem na takiego maluszka. Chyba lepiej ze autorka mysli wczesniej o oddaniu dziecka tam gdzie bedzie moglo miec kochajaca rodzine niz wychowywac je z musu lub tam gdzie nie ma do tego warunkow. Ludziom nie dogodzi. Usunac zle, oddac zle. Tylko sobie strzelic w leb :o

Gość gość
Też myślę, że dobrze robi. Oby dała radę a jak zmieni zdanie to przecież jeszcze lepiej. Tak się z resztą powinno robić jak się nie ma z czego dziecka utrzymać a nie po jałmużne iść czy to do państwa czy do rodziny!

Gość gość
Ale sie jedna z druga czepila Przemka i jego systemu pracy. zaje:bane hipokrytki!!! Gdyby pracowal w Pl za marne grosze, od 10 do 18 to faktycznie duzo to jego dziecko w nocy spiac by mialo z tego ze ojciec w domu. Fest. A jak przyjedzie do domu na kilka dni ktore poswieci swojemu dziecku za ktorym teskni to wydaje mi sie ze wiecej robi noz wasi mezowie bo on stara sie dla rodziny zarobic na wszystko i jest w domu jednoczesnie duzo.