Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Człowiek niestety nigdy się nie zmienia

Polecane posty

Gość gość

i to jest smutne przez wszystkie swoje lata(39)obserwuje duzo ludzi i wiem ze nikt niestety sie nie zmienia na lepsze, moj maz z ktorym sie rozwiodłam tez sie nie zmienil, bylismy 10 lat i przez te lata dawalam mu tyle szans ale niestety ich nie wykorzystal, dalej jest takim samym czlowiekiem jakim byl 10 lat temu, mam pare znajomych kolezanek ktore tez nie zmienily np swojej chamskiej natury a z biegiem lat staja sie jeszcze gorsze, ja natomiast jestem nadal naiwna i wierze ze ludzie jednak sie zmieniaja na lepsze, niestety wciaz ktos mnie oszukuje i tez pewnie nigdy sie nie zmienie, moja matka od lat nieszczesliwa czepiajaca sie o wszystko, wyzywajaca mnie bo akurat ma zly humor tez sie nie zmienila, nawet teraz jak jade ja odwiedzic np na tydzien z dzieckiem to po 3 dniach uciekam bo nie jestem w stanie z nia wytrzymac, dlatego szczegolnie kobiety powinny naprawde przygladac sie mezczyznom z ktorymi chca spedzic reszte zycia, bo cechy ktore maja przed slubem niestety sie nie zmienia po slubie albo nie znikna

Gość gość
Osho powiedział, że większość ludzi jest na poziomie umysłowym 14 latka i coś w tym jest... jak ktoś mając 14 lat jest głupi, to tak mu już raczej zostanie. Choć wyjątki się zdarzają. Czasem się mądrzeje z wiekiem.

Gość monstertruck1
Większość z wiekiem chyba głupieje...

Gość gość
Nie zgadzam się z Tobą. Jestem przykładem na to, że można się zmienić na lepsze, jeśli jest się świadomym swych wad i chce się nad sobą pracować. Kiedyś byłam egoistką, która uwieszała się na ludziach, by tylko ciagneli ją przez życie. Co nawyrabiałam, wstydzę się dziś wspominać. Ale to już odległa przeszłość, ponieważ w końcu zdobyłam się na autorefleksję i postanowiłam zmienić swoje życie. Dziś jestem lubiana i szanowana, dużo osób uważa, że mam bardzo fajny charakter.

Gość gość
Zgadza się. Spotkałem się z byłą po latach. Tragedia, jeszcze głupsza niż kiedyś. A zapewniała, że tyle przeszła i życie ją dużo nauczyło haha.

Gość gość
bo ludzie albo nie ucza sie na swoich bledach albo rzeczywiscie nie zmieniaja natury bo jak? ja tez wiem ze facet ktory zdradza bedzie to robil zawsze, ten co klamie bedzie robil zawsze, ten co jest leniem w domu i nie lubi sie zajmowac dziecmi zawsze taki bedzie, widze po znajomych i nic nie daja ani prosby ani krzyki ani szantaz, kolezanki tez albo ktos jest w porzadku to bedzie zawsze, mam kolezanke od 15 lat i smialo moge ja nazwac przyjaciolka, ta co plotkuje przy tobie na wszystkich i cudze dzieci, badz pewna ze tobie tez rowno obgada tylek, ta co kradnie, okradnie tez kogos innego, mam przyklad, ta co jest niedbała bedzie niedbała cale zycie, czlowiek nieslowny tez zawsze taki bedzie, moi rodzice tez sie nigdy nie zmienili, maja po 60 lat i zadnej brzydkiej cechy sie nie pozbyli, ale znam ludzi fajnych porzadnych i uczciwych i oni nadal Tacy są:) i to jest najlepsze

Gość gość
Jak ludzi coś bardzo mocno przyciśnie to się zmieniają, czasem zwyczajnie muszą bo nie ma innego wyjścia.

Gość zapalam i gasze latarnie
nie zmienia to sie ideologia w niektorych lbach zakutych :classic_cool:

Gość gość
Ludzie się nie zmieniaja bo maja zwierzęcą nature, ale są ludzie którzy to robią, ćwiczą wole, rozwijają inteligencję, kształtują charakter, niestety są to wybitne jednostki, uduchowione. A co do Osho to wg mnie to on był niedorozwiniętym cwaniakiem , płytkim moralnie , zarabiajacym na ludzkiej glupocie, szarlatan

Gość gość
Ja znam dwa przypadki kuzynka i znajomy(teraz dobry kolega), oboje byli wredni za dzieciaka, naprawdę źli, nie znosiłam ich, za to tak ok. 15 r.ż. im przeszło (może to prawda z tym 14 lat...) bardzo sie zmienili na lepsze, aż nie do wiary i teraz są jednymi z najbliższych mi osób :)