Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa wymaga bym po obiedzie zmywała naczynia. Uważam, że to niegrzeczne.

Polecane posty

Gość gość
gość dziś jak sie zadajesz z menelami to ci śmierdzi.W Polsce faceci dabaja o siebie chyba ze dostaną babę ktora jesli zauwazy ze facet dba o siebie to go podejrzewa o kochanke.Dla św.spokoju przestaje to robić.Pracuję w SPA i moimi klientami jest masa panów zadbanych i ich normalnych zdrowo myslących żon.To ze facet nie dba o siebie to nie znaczy ze nie wie jak sie to robi.Masz widac tylko kontakt z takimi stad ta wiedza.Moi panowie w domu pachna na odległośc a pastę do zębów kupuję raz w tygodniu czyli.......

Gość gość
Znajac rodzinne gierki w PL, tesciowe najczesciej zapraszaja swoje dzieci na obiadki nie dlatego, zeby im zrobic przyjemnosc, a zeby sprawowac nad nimi kontrole. Mozna to poznac po tym, ze " nie mozesz odmowic", nie jestes traktowana jak dorosla osoba, ktora moze stanowac o tym jak chce spedzic swoje dorosle zycie i czas, a jak dzieciak, ktory sie buntuje, bo przeciez mamusia wie najlepiej jak powinniscie spedzac niedzielne popoludnia...

Gość gość
gość dziś a bachory podrzucasz do tesciowej,przeciez to obca baba??????

Gość gość
rany, współczuje Wam tych Waszych rodzin. Ja mieszam w Polsce i jakoś wszyscy się wzajemnie szanujemy i lubimy. Nie zawsze wszystko wszystkim pasuje, ale nie ma takich chorych sytuacji. A na pewno już nikt nikogo do niczego nie zmusza żeby "pokazać nad nim władzę". Masakra :/:/

Gość gość
gość dziś wiesz:) ja tez się cieszę że nie mieszkasz w PL.Jednej kretynki mniej i ew.durnego potomstwa.

Gość gość
U każdego w domu są inne zasady.Skoro tesciowa ją prosi żeby pozmywala to głupio odmówić,prawda? Ja bym bez żadnego"ale" pozmywala w podziękowaniu za obiad.Przeciez dzieki temu nie musisz w niedziele gotować w domu.A jakbyś gotowala to i byś zmywala .

Gość gość
Gosc 10:24 twoi panowie dbaja o siebie, bo musisz im TY kupic paste do zebow, zeby je umyli, bo jakbys im nie kupila to tego pewnie by nie robili... Nie zadaje sie z menelami tylko widze jakimi smierdzielami z dala od mamusi sa polscy faceci. Znam wiele polskich kobiet, ktore zamieszkaly z polskimi facetami, placily takue same rachunki jak oni, a oni od razu przestawali sprzatac, bo sobie mysleli, ze rodaczki to sprztac po nich beda, bo to w PL nauczone przez rodzicow, ze sprzatanie to babska robota. Ty widac tez wychowujesz synalka na taka kaleke zyciowa, ze jak mamusia nie przypilnuje to fleja bedzie i chlew z domu zrobi, ale pociesze cie, na nic twoje wychowanie bo synowie biora przyklad z ojcow, jak ojciec siedzi przed tv, nigdy podlogi nie umyl, lazienki i myje sie na twoja komrnde, to syn tez len i smierdziel bedzie. A widac takiego meza sprezentowala ci tesciowa. Sama dalas z siebie zrobic sprzataczke rodziny co szma musi pamietac o kupieniu pasty do zebow, to twoj problem, innych kobiet w to nie wciagaj. I nie zdziw sie jak synalka bedziesz obslugiwac do 30, a on sfrustrowany bedzie konia walil przed kompem do 40, ze takiej kaleki zyciowej z jego nadopiekuncza matka na karku nikt nie chce. Jak kobieto jestes pusta jak beben i nie masz zadnych swoich pasji to bedziesz go kontrolowac cale swoje zyciowe, wykastrujesz go i nigdy nie stanie sie zaradnym facetem co sam siebie wie, ze ma dbac o dom, gdzie mieszka on i jego rodzina, a to przez to, ze sama ciebie ktos kirdys wtloczyl w kierat niewolniczy i pozbawil normalnego partnerskiego zycia... gdzie oboje doroslych ludzi jednakowi dba o swoje otoczenie, a nie tylko jedno.

Gość gość
Zadnym k...a "gosciem" jezeli jestescie pare lat w zwiazku lub malzenstwie to jestes czlonkiem rodziny a nie gosciem kazda rozgarnieta kobieta sama wystartowalaby do zlewu a ty lenou smierdzacy naw...lasz sje przy stle i pozniej bus plackiem gnila na kanapie lenistwo to jest choroba :)

Gość gość
W domu, czy to w niedziele czy inny dzien powinnien gotowac obiad ten co ma czas, a nie KOBIETA... Nie rozumiem po co wogole wychodzic za maz, jak okazuje sie potem, ze dostaje sie wraz z obraczka obowiazek dbanua o faceta, gotowanie mu obiadkow, zmywanue garow u tesciowej itd. Zycie ma sie podobno tylko jedno, a zostaje sie niewolnikiem... Jakby zycie nie bylo i bez tego wystarczajaco trudne... Kobiety teraz same pracuja, potrafia sie same utrzymac, wiec po co im zbedny balast w postaci kaleki zyciowejza partnera i jego nadopiekunczej mamusi...

Gość gość
Nikt jej nie kaze zapraszac, niech sama zmywa. U mnie to tesciowa zrobi,poda,umyje i nie marudzi. Czy u niej czy u nas

Gość gość
Ale pytanie tu padlo wielokrotnie i zadna nie odpowiedziala... Dlaczego to synus nie wystartuje pomoc mamusi i nie pozmywa, przeciez on tez ZARL ten obiad???????....

Gość gość
Slabo ją ustawiłas. Ja swoja zaczalem ustawiac jeszcze na dlugo przed slubem. U mnie tesciowa nie ma prawa czegos wymagac,kazac,rozporzadzac. Moze w swoim domku,w moim moge ja i zona:-) Ale obiad zrobic i podac a potem kawe to jej pozwole:-D

Gość gość
11:16 piszes jakbys byla psychiczna to ze spotykalas sie i ciagnie cie do notorycznych brudasow i smierdzieli nie znaczy ze wszyscy tacy sa wielka pani z uk z muchami w nosie bo wyrwala anglika znaj swoje miejsce tak jak kiedys kolezanka dobrze powiedziala ze anglia to taki kraj gdzie byle sztrucel wyzbedzie sie kompleksow bo na kazdym rogu stoi ciapaty i szepcze doucha jaka jestes piekna hehe :) kobiety jak ty najchetbiej cale zycie nic by nie robily i do niczego sie nie dokladaly tylko wiecznie na krzywy ryj bo ja jestem kobieta i trzeba mi stawiac ... zycie cie jeszcze nauczy teraz mloda to jeszcze mozesz miec wziecie bo kazdy patrzy na ciebie przez pryznat cipki ale po 40sa duze szanse ze skonczysz sama jak palec

Gość gość
>>>W Polsce faceci dabaja o siebie chyba ze dostaną babę ktora jesli zauwazy ze facet dba o siebie to go podejrzewa o kochanke.<<< co za karkołomna teza :D:D:D x same kuchty i garnkotłuki tu siedzą :D

Gość gość
Jasne syn z mama beda zmywac a krolewna bedzie wzdychac ciezko po serniku ...

Gość gość
w tej Anglii są tylko takie męskie odrzutki? Jakoś ciężko mi uwierzyć. Wyjechało tam kilku moich kolegów, bardzo fajnych facetów. Mój nie wyjdzie z domu bez prysznica, uczesania i ułożenia włosów, bez antyperspirantu i spryskania się perfumami. Ubiera się też fajnie, chodzi na siłownię. Nikt mu żadnego mydła nie musi kupować, nawet nie wiedziałabym jakie jakbym miała mu kupić. Kupuje sobie sam albo czasami mnie o to prosi, wskazując co konkretnie mam wziąć.

Gość gość
>>> jak kiedys kolezanka dobrze powiedziala ze anglia to taki kraj gdzie byle sztrucel wyzbedzie sie kompleksow bo na kazdym rogu stoi ciapaty i szepcze doucha jaka jestes piekna<< x mój znajomy, który tam pracował 5 lat twierdził to w innej formie otóż powód jest taki, że Brytyjki piękne nie są w porównaniu z Polkami... Tobie natomiast jad wylewa się z ust i lepiej urody nie mieć niż być takim ścierwem :)

Gość gość
Gosciu 11:35 widac jedziesz po stereotypach... Jestem mezatka od 20 lat i nie zona ciapatego tylko zona Polaka, ktory pochodzi z domu dziecka i widze, ze na moje szczescie, bo nie mial na karku nadopiekunczej mamusi, ktora zrobilaby z niego kaleke bez rak co nie skala sie robota w domu. Moj maz w domu potrafi zrobic wszystko umyc podlogi, pozmywac gary, obiad ugotowac jak ja jestem w pracy. Nie musza ja sama pamietac ze konczy sie pasta do zebow, ze JA musze pamietac ja kupic. Mamy dwoch synow co tez wszystko potrafia i wstyd mi zwyczajnie by bylo wlasna synowa o zmywanie prosic podczas, gdy moj wlasny syn po obiadku lezalby jajami do gory... Ale mam wiele kolezanek w PL co juz w zasadzie kobietami nie sa, tylko robotami rodzinnymi, zapomnialy juz wlasne pasje, nie rozwijaja sie, nie ksztalca, bo doba ma tylko 24 godziny, a one sa zagonione w domowy kierat ibslugi kalekiego meza, co po pracy nic juz w domu nie zrobi, wielu to nawet wlasnymi dziecmi sie nie zajmuje... Wiem jak jest w PL, wiec daruj sobie przytyki. Brytyjki przynajmniej maja rozum i pamietaja, ze zycie jest tylko jedno i trzeba polegac na sobie i nie zapominac o sobie, a nie trzymac sie portek, zeby potem skomlec o dobre slowo i utrzymanie u pana i wladcy...

Gość gość kiki
Nie zawsze syn bierze przykład z ojca czy wogóle z rodziców Moi teściowie to bardzo pracowici ludzie.Musza cos robic,sprzatac,majsterkować,plewić w ogrodzie itp.a mój mąż wogóle sie w nich nie wdal..Jest jedynakiem wiec rodzice skakali i nadal skaczą kolo niego!Dom i dzieci są na mojej glowie a on nie robi kompletnie nic.Nawet herbaty nigdy są nie zrobil bo zawsze miał wszystko podane pod nos.Nigdy nie umyl choćby szklanki po sobie a jestesmy 8 lat po ślubie.Proby zmiany nictu nie daly.Nie da się tego zmienić skoro takie nawyki nabywal od dzieciństwa.

Gość gość
U nas, jak idziemy do teściów na obiad, to potem mąż pomaga teściowej sprzątać i zmywać. Jak idziemy do moich rodziców, to odwrotnie - ja pomagam mamie. Przecież nie będę teściowej po szafkach grzebać jak nie wiem gdzie co jest! U mojej mamy to wiadomo, to był kiedyś mój dom to wiem czym mama myje naczynia, jaką ściereczką wyciera i gdzie co odkłada. Teściowa ma inny system (nie używa płynu do naczyń bo jest rakotwórczy :D), więc ja tam się nie wtrącam. Dlatego to mój mąż u teściów myje naczynia (niestety musi też przed obiadem bo ten brak płynu powoduje, że naczynia i sztućce są niedomyte ;/). Wydaje mi się to sprawiedliwe. I rozumiem autorkę, ja też u teściów czuje się jak w gościach.

Gość gość
gość dziś Odezwała się prostytutka z zagramanicy co to po węchu przyjmuje. Ale chyba ci dobrze płacą??

Gość gość
O widac bardziej prestizowe jest bycie utrzymanka leniwego smierdziela...bo sie nazywa mezatka...

Gość gość
Myślsz że wszystkie mężatki mają w domu leniwych mężow?jesli tak to jestes w błędzie.Każdy ma to na co zasługuje

Gość gość
Haha angielki brzydkie w porownaniu do polek hahaha typowa opinia kogos kto nigdy nie byl w uk ewentualnie kolejnej polki mieszkajacej w uk ...angielki sa pieknymi kobietami nie mylic z tucznikami ktore wystepuja w kazdej nacji

Gość gość
"kazda rozgarnieta kobieta sama wystartowalaby do zlewu" przeciez nie od dzis wiadomo ze do zmywania niebedne jest posiadanie macicy i cyckow, stad tez synus nie moze pozmywac. Dobrym sposobem byloby gdyby autorka wstala, powiedziala do meza "alez oczywiscie ze pomozemy mamusi, prawda kochanie?" zagonila go do zlewu a potem olala te wymuszone obiadki sikiem prostym.

Gość gość
Wymuszone obiadki...olac osikac co za patologia :/ jakbyto byla zbrodnia odwiedzic ludzi ktorzy troszczyli sie o twojego meza cale zycie a ciebie traktuja jak corke jestescpewnie mloda ja tez ale zeby cie kiedys spotkala synowa taka co bedzoe leniwa zeby nawet garow nie zmyc ...punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia rozumiem ze bylabys zachwycona widzac swojego syna zmywajacego za kazdym razem gary podczas kiedy jego zarosnieta brudem zona pekajaca w szwach od obiadu przewracalaby sie z pilotem na sofie takie sa fakty normalna dziewczyna by pozmywala bo ani to jakis duzy wysilek ani ujma na honorze mowimy o normalnych kobietach nie idiotkach

Gość gość
gość dziś MARGINES SPOŁECZNY nie powinen mieć możliwości oceny innych. Skoro dla ciebie jest ujmą kupić dla rodziny której pewnie nie masz i mieć nie będziesz kupienie past to zębów,to gratuluję rozumu. Na szacunek faceta trzeba sobie zasłużyć,nie wskakiwać mu do wyra,nie oczekiwać prezentów i rewanżować się d..ą,być samowystarczalną,nie pomieszkiwać ze sobą bez zobowiązań.Wtedy mężczyzna wie że związek z taką kobiet musi być partnerstwem a nie stekiem oczekiwań .Kobieta też musi pamiętać że facet to człowiek a nie jeleń. A śmierdziel zawsze się czepia drugiego śmierdziela.

Gość gość
Jasne, bo jak kobieta to do garów :D Głupie baby. Same robicie z siebie sprzątaczki, a potem płacz bo "on mi nie pomaga w domu, pomocy!" :D

Gość gość
>>>Haha angielki brzydkie w porownaniu do polek hahaha typowa opinia kogos kto nigdy nie byl w uk ewentualnie kolejnej polki mieszkajacej w uk ...angielki sa pieknymi kobietami nie mylic z tucznikami ktore wystepuja w kazdej nacji<<< to opinia mojego znajomego, który 5 lat tam pracował

Gość autorka powyższego tematu
Widzę, ze niektóre panie strasznie się rozpisały. Naprawdę mało kogo interesuje, jak to u was jest. Spowiadacie się tutaj, jakby było z czego :D Temat założyłam jako prowokację. Pośmiałam się szczerze z tych, co na mnie bluzgali. Teraz widzę, że zaczynacie przynudzać, zatem KOŃCZĘ MOJĄ PROWOKACJĘ. BYE