Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukoria

Boże Narodzenie to rodzinne święta nie dla konkubinatów z dziećmi

Polecane posty

Gość cukoria

Jak możecie obchodzić rodzinne tradycyjne święta dotyczące narodzenia Jezusa w prawdziwej rodzinie będąc uwikłanymi w jakieś takie dziwaczne układy. Przecież wasze dzieci nawet prawdziwych cioć, wujków ani dziadków nie mają. Tacy jesteście nowocześni, a staromodne święta obchodzicie jak tradycyjne rodziny którymi się brzydzicie. Zdecydujcie się bo jakie wy wartości tym waszym, dzieciom przekażecie? Wkurza mnie bylejakość niektórych ludzi ten świat schodzi na psy. Dobrze wam się żyje ze świadomością robienia maluchom wody z mózgu? To tylko moje zdanie ale uwierzcie mi tak myśli większość normalnych ludzi. Dobrze wam z tym?

Gość gość
Dzieci w konkubinacie to bękarty. Więc jak już to nazywajmy rzeczy po imieniu. Ja tez nie rozumiem po co konkubinom boże narodzenie obchodzić i bękartom prezenty kupować.

Gość cukoria
no o tym mówię! rodzina nie, ślub nie ale rodzinne święta tak? no niech będą takie nowoczesne i oleją święta :)

Gość gość
a co Ty bedziesz za bożka robiła. nudziaro jedna niewyzyta?:) Nie Ty bedziesz osodzac, gowno Cie obchodzi jak ludzie spedzaja swieta. Nie sadz a sama nie bedziesz sadzona moherze

Gość gość
ja trochę z innej beczki, uważam że ateiści w każde kościelne święto czyli Boże Narodzenie, Wielkanoc, Wszystkich Świętych, 3 maja powinni normalnie chodzić do pracy

Gość gość
Takim bękartom z konkubinatu się żadne święta nie należą. Niech im staruchy tłumaczą że siedza na kocią łapę i tak naprawdę sa dla siebie jak pan i pani a nie mama i tata. Konkubiny z****** slub to nie ale choinka i prezenty juz tak, hipokrytki.

Gość gość
Jezus sam był bękartem ignorantko 😴

Gość gość
dziś 3 maja?? a co ma konstytucja do tego? z chęcią poszłabym do pracy, bo te durnowate święta wypadają w jakieś dziwne dni, a to nigdy nie jest dodatkowe wolne dla mnie i potem muszę to odrabiać, bo wiesz ani ja ani mąż nie jesteśmy nauczycielami, a chyba tylko oni maja z tego profit w postaci dodatkowego wolnego. Wiedziałabys gdybyś kiedykolwiek pracowała leniwa prukwo.

Gość gość
gość dziś ja trochę z innej beczki, uważam że ateiści w każde kościelne święto czyli Boże Narodzenie, Wielkanoc, Wszystkich Świętych, 3 maja powinni normalnie chodzić do pracy XX No to ja z jeszcze innej beczki:) Mieszkam na Podlasiu i tutaj sa katolicy, prawosławni, i muzułmanie. :) Jak to podzielić? katolicy mają pierwsi święta potem sulwester, a potem prawosławni mają swięta i sylwester, muzułmanie tych swiąt nie obchodza a i tak w ten czas wszystko jest zamknięte. Prawosławni tutaj w swoje święta nie parcują biorą wolne, ale nie jest to wolne ustawowe a jedynie musza brać urlop, trochę to niesprawiedliwe, to samo muzułmanie. Muzułmanie stanowią mniejszość, ale już prawosławni i katolicy to pół na pół. To samo jest z Wielkanocą dziwne te ustawy przychylne tylko jednej religii.

Gość gość
O ile mi wiadomo to bękarty to dzieci nie chciane porzucone nie chcianie a swieta sa dla wszystkich nie tylko dla szczesliwych rodzinek z sztucznymi usmiechami przyklejonymi do gęby. Wychodzi na to ze baaaaaaardzo duza czesc społeczeństwa maja bękarty zamiast dzieci. P****y nic o za tym

Gość gość
Nie należą się święta? a to jest coś co się należy albo nie? może komisję jakąś sprawdzającą powołajcie :P albo Katolicką Policję Obyczajową coś na wzór arabskich fanatycznych krajów :D O mamo nie wierzę, że tacy ludzie są hahahaha jak tak to mam ubaw do końca dnia :) ja nie jestm dla mojego faceta ani pani ani mama mówimy do siebie po imieniu, a ty mówisz do męża TATO dziwaczko?

Gość gość
No to ja to już całkiem jestemem :) zwodzie, moje dzieciu spędza ze mna wigilię, a potem pojadą do swojego ojca i jego drugiej żony. Do mnie natomiast przyjedzie mój nowy męzczyzna który jeszcze nie jest moim konkubinem nawet bo razem nie mieszkamy :) Ka święta postrzegam po swojemy nie przez żaden pryzmat Jezusa, to jest czas dla mnie i moich bliskich których kocham :) To jest czas, kiedy mozna odpocząć od biegu i pędu w życiu. To jest czas kiedy możemy się w pełni i w błogości zrelaksować, zapomnieć o problemach, ponieważ wszyscy są w wyjątkowych nastrojach, panuje pozytywna odświętna atmosfera i nikt nikomu w ten czas nie ma prawa niczego narzucać ai oceniać ten czas należy się wszystkim, bez względu czy ktoś wierzy i żyje według chrześcijańskich zasad czy nie.

Gość gość
No wlasnie a maryja miala slub? Buhaha ha jezeli komus przydarzy sie wpadka to lepiej urodzic niz zabijac a nie kazdy ma pieniądze na slub no chyba ze ciagnie kase od starych to co innego! Ja nie mam slubu i nam DZIECKO a nie BĘKARTA!! I jezeli uzbieramy to sobie sami zrobimy wesele i slub a nie będziemy od rodzicow brac takie k***a dupne chrzescijanki sue odzywajaa ike razy w miesiacu do kosciola biegacie? Mohery pieprzone nic po za tym

Gość gość
Do goście wyżej - bękart to dziecko narodzenie nie w związku małżeńskim. mi by było wstyd zeznawać przed urzędasem kto jest ojcem mojego dziecka.

Gość gość
Po tym temacie widac jakie z was dobre duszyczki i katoliczki, ach magia świąt :o jedna drugą w stawie by utopiła, bo ma scisk du/py w związku z czyimś prywatnym życiem. ŻENADA! wstyd mi czasami, że jestem mężatka jak czytam takie brednie.

Gość gość
wstyd zeznawać przed urzędasem hahahha dla urzędasów to normalna sprawa i w cywilizowanym świecie nie robi to na nikim wrażenia tylko w twojej kołtuńskiej głowie na zapadłej wsi możesz mieć takie kompleksy wsiuro! hahaha

Gość gość
No wlasnie a maryja miala slub? Buhaha ha jezeli komus przydarzy sie wpadka to lepiej urodzic niz zabijac a nie kazdy ma pieniądze na slub no chyba ze ciagnie kase od starych to co innego! Ja nie mam slubu i nam DZIECKO a nie BĘKARTA!! I jezeli uzbieramy to sobie sami zrobimy wesele i slub a nie będziemy od rodzicow brac takie k***a dupne chrzescijanki sue odzywajaa ike razy w miesiacu do kosciola biegacie? Mohery pieprzone nic po za tym x Nie masz ślubu, więc Twoje dziecko to bękart - tak mówi teoria i teraz nie jest to tak obraźliwe jak kiedyś. I nie przesadzaj, że nie bierzesz slubu, bo to kosztuje. Dziecko też kosztuje. A slub mozna wziąć i bez wesela. Chyba, ze nawet nie stac Cie na opłate w urzędzie.

jak to milutko sobie poczynacie - oświeceni ateiści z równie miłującymi katolikami :) aż się chce żeby święta były szybciej , taka serdeczna atmosfera :D

Gość gość
15:53 pewnie, że wstyd...

Gość gość
ale kołtuneria :( temat z d**y

Gość gość
Tak sobie myślę, że musi to być bardzo przykre, że mężczyzna, którego kochacie i macie z nim dziecko nie chce ślubu. Zaraz pewnie mnie zlinczujecie i podacie tysiąc różnych wyjaśnień lub powiecie, że to Wy ślubu nie chcecie, a partner Was namawia... Jasne... Nikt nie wierzy w takie brednie. Prawda jest taka, jak mężczyzna kocha naprawdę , to chce ślubu. Z drugiej strony nie dziwię się, że niektórzy mężczyźni nie chcą się żenić, bo kto weźmie za żonę towar "przechodni".

Gość gość
16:03 dokładnie, nic dodać nic ująć. Faceci wpajają kobietom, że tak nowocześnie, tak fajnie, że ślub szczęścia nie daje (i akurat to prawda), ale powód jest inny że z wami sie nie zeni, a Wy łykacie to jak bocian żaby hehe

Gość gość
na cywilny nas nie stac bo żyjemy z jednej wyplaty. Ale zbieramy sobie i mysle ze juz niedługo bedzue nas stac. I niech mi tu jakieś mohery ktorym zal za d**e ściska ze ktos jest szczesliwy bez slubu niech mi nie pitola ze swieta nie sa dla nAs bo to jest akyrat dla wszystkich.

Gość gość
na cywilny nas nie stac bo żyjemy z jednej wyplaty. Ale zbieramy sobie i mysle ze juz niedługo bedzue nas stac. I niech mi tu jakieś mohery ktorym zal za d**e ściska ze ktos jest szczesliwy bez slubu niech mi nie pitola ze swieta nie sa dla nAs bo to jest akyrat dla wszystkich x na dziecko Was stać a 80 zł na znaczek urzędowy już nie?

Gość gość
a ja tam pojde z moim konkubinem i dzieckiem w brzuszku jeszcze bo urodzi sie w lutym do mojej rodziny na wigilie a pozniej do niego :) i mam Was gdzies, to ze "nie chce" slubu poki co to jest nasza sprawa bo poprostu najnormalniej w swiecie nas na to nie stac. Wpadlismy no i sa wazniejsze wydatki :)

Gość gość
Kij z wami szczesliwe mężatki. Towar przechodni. Ha ha ha. A ty dziewica bylas jak slub bralas? P*****le co za kwoki tu siedza

Gość gość
To ci zaraz powiedza czy cie na znaczek nie stac ha ha ha a gosci za co ugoscisz? Tynk ze ścian damy?? Łatwo sie gada tym co mają dobry start n;D w d***e mam wasze pitolenie

Gość gość
Kij z wami szczesliwe mężatki. Towar przechodni. Ha ha ha. A ty dziewica bylas jak slub bralas? P*****le co za kwoki tu siedza xxxxx Bo taka prawda. Jaki facet weźmie sobie kobietę za żonę, która przed nim miała X facetów... Wiadomo w życiu róznie się układa i nie zawsze mąż jest tym pierwszym, ale niektóre kobiety, to naprawdę rekordzistki i w życiu z taką bym się nie ożenił, nawet gdybym bardzo kochał.

Gość gość
16:13 A kto Ci karze robić wesele? Można wziąć tylko cywilny i kiedyś jak się dorobicie kościelny z weselem. Po co Tobie wesele? Niby nowoczesna, bo żyje na kocią łapę, a na tyle tradycjonalistka, że ślubu bez wesela nie weźmie. I to dopiero obłuda.

Gość gość
Widać, że autorka ma duży problem. Ze sobą :-P