Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość gość

Pomocy wypadła mi jedynka

Polecane posty

Gość gość
nie ma już siły do tego wszystkiego

Gość gość
Popatrz na to z innej strony - będziesz mogła pić z zaciśniętymi zębami .

Gość gość
najbardziej boję że facet straci zainteresowanie :(

Gość gość
Z zebami nie ma zartow. Cos o tym wiem. A z tym piciem dobre, dobre :-)

Gość gość
Wiesz obsymaczanie pauki z ubytkami w uzębieniu to niebezpieczna rzecz . Dlatego fakt - facet na pewno straci zainteresowanie .

Gość gość
mi wcale do śmiechu nie jest

Gość gość
A myjesz zęby ?

Gość gość
Facet to akurat najmniej powinien Cie teraz obchodzić. Moze byc tak ze w ogole nawet nie zauwazy ze cos bylo nie tak bo bedziesz juz miala wstawionego zeba. Jesli nie na stale (zalezy czy zostanie korzen) to tymczasowy az do momentu zagojenia się dziasla po ewentualnym wyrwaniu.

Gość gość
Jeźeli facet jest na poziomie nie jest pustym burakiem to nie będzie to dla niego miało znaczenia. Wielka rzecz ząb moim zdaniem napewno będzie to dlaniego drobnostka tylko ty robisz z tego jakąś ogromną tragedię.

Gość gość
jutro się dowiem co i jak :(

Gość gość
bo jest to dla mnie tragedia :(

Gość gość
Daj znac jutro bo jestem w podobnej sytuacji. Nie jestes sama. Wiecej nas takich co to moga pic z zacisnietymi zebami ;-).

Gość gość
A na razie wystrugam sobie zęba z zapałek .

Gość gość
:( ok

Gość gość
spadaj podszywie

Gość gość
Skoro zab byl juz leczony kanalowo, zostal dobrze wyczyszczony i wypełniony, to mozliwe, ze tylko jego górna czesc byla slaba, złamala sie dlatego. A skoro tak, to odbuduje sie zab na bazie tego wkretu. Wszystko zalezy od stanu korzenia. Moze jutro wyjdziesz z nowym zębem z gabinetu i facet nie musi nawet wiedzieć, ze miałaś taki wypadek. Nie jęcz. I do dentysty co pól roku zaglądaj, choćby nawet nic sie nie dzialo, choćby tylko na kontrole.

Gość gość
Mimo wszystko doskonale ciebię rozumię W dzisiejszych czasach stomatologia daje duźe moźliwości. Wiem źe nie masz w tej chwili pieniędzy na implant. w takim razie doraźnie wstaw sobie protezę która jest tania a następnie uzbieraj sobie pieniądze na implant. Wiem źe łatwo mi mówić gdyź nie masz wsparcia i będziesz musiała sobie odmówić nie jednej rzeczy ale pamiętaj źe w źyciu raz jest się na dole a raz na górze.

Gość gość
najbardziej się boję że będzie widać no i bólu :(

Gość gość
owszem dzisiejsza stomatologia daje duże możliwości ale kasę też trzeba miec by nie mieć byle czego, najbardziej mi przykro że całe życie ciężko pracuję i z tego g****o mam nawet w tak nagłym wypadku na głupi implant musze porzyczać :(

Gość gość
Nie bedzie Cie bolalo. Dostaniesz znieczulenie. Do przyjemnosci to nie nalezy ale bolu się nie boj. Bedzie dobrze. Kiedy ostatnio bylas u dentysty?

Gość gość
Bólu to się nie bój w dzisiejszych czasach środki przeciwbólowe są tak doskonałe źe wizyta u dentysty praktycznie jest bezbolesna Moźe będzie tak źe jak to mówią z wielkiej chmury mały deszcz tak się boisz a pewnie bez problemu wstawisz sobie zęba a chłopak będzie ciebie kochał tak samo bez zęba jak z zębem

Gość gość
ostatni raz byłam u dentysty w tamtym tygodniu na czyszczeniu i właśnie z tym zębem był plombowany bo się uszczerbił

Gość gość
no ale 20 lat po leczeniu kanałowym miał prawo wypaść :(

Gość gość
Skoro byl dopiero co plombowany, to lec do tego, który go robił. Masz szanse na darmowa "naprawę", a przynajmniej na sporą zniżkę w cenie kolejnej usługi, w ramach reklamacji!

Gość gość
z ty chłopakiem to takie wczesne początki że właśnie się obawiam że to go odstraszy pod warunkiem że go spotkam w takim stanie

Gość gość
gośc 22: 24 nie bede tam leciała na siłe tym bardziej że mają długie terminy a ten ząb już był tak zwichrowany i ja też jestem sobie winna bo długo zwlekałam z dentystą bo zawsze coś innego bylo ważniejszego

Gość gość
dodam jeszcze że był tam wiele razy leczony i nikt w to nie uwierzy że to przez ostanią wizytę

Gość gość
teraz robi się nie fajnie bo zaczyna mnie boleć to co zostało :(

Gość gość
dzisiaj chyba nie zasnę mam wrażenie że nie zasnę dopóki nie bedzie lepiej

Gość gość
Dlugie terminy to maja na typowe zabiegi, na które mozna poczekać. Zlamana jedynka to wypadek specjalny, takie inaczej się traktuje. Kiedy rozsypal mi sie trzonowiec (cala gora, plombowana od lat) dentysta z długimi terminami wrzucil mnie na kolejny dzien w grafik (zadzwoniłam wlasnie wieczorem, tak jak radzilam Tobie). A to byla piatka, nawet nie jedynka! Z jedynka pewnie jeszcze tego samego dnia by sie moze nawet udalo.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się