Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwestrowa mama

bole przepowiadajace porod

Polecane posty

Gość sylwestrowa mama

Czesc dziewczyny. Może to o co chce zapytać komuś będzie wydawało się głupie... Ale ja ciągle o tym myślę. Dzis rozpoczął mi się 38 tydzień ciąży. Od długiego czasu mam twardnienie brzucha, od paru dni ból w pachwinach i w dole brzucha. Lekarz na wizycie powiedział, że teraz w każdej chwili może rozpocząć się akcja więc muszę być czujna. No właśnie...!!!!! Czujna.... A jeśli ja pomyle te bóle, które mi dokuczaja z bolami, które będą przepowiadaly poród? Boję się, że nie wyczuje skurczy, które są tak bardzo ważne... Jak to jest? Czy to się czuje, że to już?

Gość gość
Ja miałam te pierwsze skurcze dość bolesne i śluz zabarwiony krwią takze od razu pojechałam do szpitala jesli zacznie cie bardzo bolec to wtedy jechac do szpitala powodzenia szczęśliwego rozwiazania

Gość sylwestrowa mama
Dziękuję! Niektóre kobiety mówią, że te pierwsze skurcze nie sa takie bolesne... Dlatego martwię się, że mogę ich nie odróżnić od tych skurczy, które doskwieraja mi od dłuższego czasu.

Gość gość
Też się bałam, że przegapię i nie zdążę do szpitala :) ale wszystkie koleżanki mówiły, że tego się nie da przegapić, no i miały rację. Po prostu czułam, że rodzę. Ps. W szkole rodzenia mówili, że jak nie masz pewności czy to skurcze pogodowe czy tylko przepowuadające to weź prysznic. Bóle porodowe będą nadal silne a przygotowujące się złagodzà.

Gość MamaMałaAnia
Bez obaw, skurczy porodowych nie da się pomylić. Ja mam termin na 29 grudnia i też żyję w strachu. Pojawienie się śluzu z krwią powinno Cię skłonić do pojechania do szpitala bo nie zawsze jest to czop, czasami odkleja się łożysko i lepiej to sprawdzić ;-) Trzymam za Was kciuki:-)

Gość sylwestrowa mama
Dzięki dziewczyny! Trochę mnie uspokoilyscie!!! :) mama mala Ania też odczuwasz ból w pachwinach?:) i twardnieje Ci brzuszek często?

Gość gość
Na pewno poznasz ze to ten moment :) mi czop odszedł w ten sam dzień 3 godziny później juz bylo po wszystkim :)

wyczujesz, mnie brzuch ogólnie pobolewał jak na okres ale bóle porodowe sa inne od razu poznałam ze to jest ten moment

Gość gość
uwierz.... porodu nie da się przegapić :) Spokojnie, Twój instykt i Twoje ciało Cię nie zawiedzie :) koszule CIĄŻOWE, do PORODU, do KARMIENIA od 19,50 PLN, biustonosze do KARMIENIA od 10,00 PLN, poporodowe pasy wyszczuplające od 21,99 PLN, www.sklep.brzuchatki.pl

Gość gość
Kochana, nie martw sie- tego sie nie da przegapic. :) Bedziesz wiedziala ze to jest TO kiedy poczujesz, jakbys miala w brzuchu ciezka kule do kregli która naciska na miednice. Spokojnie. :) Ja mialam takie same obawy kiedy czekalam na poród 3 miesiace temu. Narazie odpoczywaj i ciesz sie koncówka ciazy. :)