Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam rodzacych w 2015 coreczki! jakie imie wybralyscie dla coreczki?

Polecane posty

Gość Ewelelel
Alicja :) rodzę pod koniec czerwca

Gość gość
Rodzę na początku czerwca :) Mała będzie mieć na imię Liliana Zofia :)

Gość gość
poród za 3 tygodnie i będzie Aurelia/Aniela zobaczymy

Gość gość
aurelia???boze] a czemu nie oralia//??podobnie tak czy siak bda ja wyzywac.czemu nie widzissz krzywdy/??matkojka ci nie wstyd/skad jazda na to imie??

Gość gość
Akurat Aurelia to piękne imię. My patrzymy przez pryzmat, jak dane imię było postrzegane w naszych czasach. A teraz dla naszych dzieci imiona jak Zosia czy Lena będą takimi naszymi Aniami i Magdami, a z kolei np imię Katarzyna będzie uznawane za dziwne, bo bardzo mało teraz się rodzi.

Gość gość
w twym mniemaniu sliczne ale patzr rczej praktycznie-Aurelia kojarzy sez lska co robi loda.Oral

Gość gość1234
Choć imię Aurelia nie jest w moim typie, w życiu nie skojarzyłabym tego z oralem. Prędzej z aureolą, zresztą Świętych Aurelii było sporo (no i z filmem Love Actually, była tam postać Portugalki Aurelii). Do mamy, która planuje tak nazwać córkę: proszę się nie przejmować, ile osób, tyle gustów i pomysłów. Skrzywdzić to można imieniem Kaszmir, Myszon, Kruszyna czy Amor (naprawdę zarejestrowane w USC), ale nie Aurelią.

Gość gość
nie wiem co tak hejtujecie Aurelię. Są gusta i guściki ale jakim cudem ktoś może skojarzyć te imię z oralem to ja nie wiem. Chyba tylko patologia i to do tego z bujną fantazją erotyczną oraz sporymi brakami tzw wyposzczeniem haha :D

Gość mama Mii
Niech kazdy daje imie swojemu dziecku jakie chce, mi sie od ponad 10 lat.podobalo imie Nadia. Zrezygnowalam z niego ze wzgledu na popularnosc. Teraz wszyscy daja LENA, NADIA,AMELIA, MARYSIA, GABRYSIA, HELENKA,JULIA, NIKOLA, MAJKA ja tak nie chcialam bo sama mam na imie Marika i zawsze mnie wszyscy pamietali :-) czulam i czuje sie wyjatkowa bo nie bylam kolejna Kasia, Basia, Asia i tak dalej.. moja corcia wiec tez musiala miec imie wyjatkowe.. Mia (w innym kraju to odpowiednik Marii z reszta jak Marika ) p.s. w przedszkolu wszyscy ja znaja i lubia, a w swojej grupie ma na 15 dzieci 3 Amelie, 2 Nikole i Helenke

Gość gość
A wiesz, że w j. hiszpańskim Marika to negatywne określenie na geja (taki nasz: pedał).

Gość gość
gość wczoraj aurelia???boze] a czemu nie oralia//??podobnie tak czy siak bda ja wyzywac.czemu nie widzissz krzywdy/??matkojka ci nie wstyd/skad jazda na to imie?? Ja mam na imie Aurelia,mam 36 lat nigdy nikt z mojego imienia sie nie smial,a wrecz przeciwnie kolezanki ze szkoly zawsze mi go zazdroscily,bo nikt tak na imie nie mial.Wiec nie gadaj bzdur,tylko plytcy ludzie nasmiewaja sie z cudzych imion,widocznie Ty do nich nalezysz.

Gość gość
no i super chociaż jedna co nie narzeka na imię :)

Gość gość
Od dzieciństwa podobało mi się imię Sara...Nazwałam tak córkę 15 lat temu i ani raz tego nie pożałowałam. Najważniejsze, że moja córka też jest z niego zadowolona :). Ja sama mam na imię Ewa. Nigdy go nie lubiłam i nie lubię...do tego stopnia, że żałuję dzieci, które ktoś tak nazywa...Zmiana imienia nic niestety nie zmieni...Ludzie pomyślcie 1000 razy zanim nadacie dziecku imię, to nie dla was a dla nich. Nie idzcie za modą, poczujcie to imię własnym sercem...To jest na całe życie, nie na miesiąc czy rok...

Gość gość36
Mam koleżankę Czeszkę,ma piękne imię Anika,

Gość gość
Ja mam akurat na imię Ewa i jestem zadowolona. Ubolewam nad tym ze tak mało jest małych dzieci o tym imieniu. Uważam je za inne zawsze modne i pewnie tak właśnie dałabym na imię córce gdyby nie to ze b ja to imię noszę.

Gość gość
Padam ze śmiechu czytając te wypowiedzi. Rozwaliły mnie przycinki i powątpiewam w nadanie dziecku imienia Aurelia, a mi się podobało :) za chwilę rodzę, a nie mamy imienia dla dziewczynki. Wybór między Hanią, Martynką, Malwinką, Weroniką, Dominiką, Igą, Antosią... już spać nie mogę :)

Gość gość
myślę poważnie nad imieniem Liliana, bardzo podobają mi się zdrobnienia tego imienia...Lili, Lilka itp Niestety ciężko do tego imienia dobrac drugie imie, jak dla mnie pasuje chyba tylko Diana.

Gość gość
Co Wy z ta Lenka - piekne imie, u nas slyszalam tylko u 2 dzuewczynek - moja jest jako pierwsza wiec nie wiem czemu porownujecie do julek, oliwek, zosiek itp... moze w duzym miescie inaczej, ale u nas naprwde nie bylo w 2008 tak popularne:) jak komus sie podoba to niech da. Teraaz wchodzi moda na : Melę, Tolę itp... tez ladnie

Gość gość
Urodziłam Katarzynę :) a syna dwulatka mam Marcina. Tak więc my gustujemy w imionach, które za naszych czasów były popularne. Wybór jest na szczęście ogromny, więc dla każdego co kto lubi.

Gość gość 7
Ja za 2-3 tygodnie urodzę Lilianę :) Na drugie będzie mieć Zofia.. czyli Liliana Zofia - drugie imię po mojej kochanej babci :)

Gość gość
a po co wam te drugie imiona? jak dla mnie są zbędne-mój syn urodzi się za 2 miesiace i bedzie miał tylko jedno imie

Gość gość
Ja daję 2 imię z 2 powodów. Po pierwsze, sama mam jedno i pamiętam, że jako dziecko zawsze żałowałam, że nie mam drugiego. Dzieci się wypytywały, porównywały, a ja byłam w tym temacie odsunięta. Niby nic istotnego, ale to pamiętam. A po drugie, chcę uhonorować moich dziadków i nadać imiona po nich, a że są bardzo staroświeckie, to akurat na drugie imię będą.

Gość gość
6 lat temu Urodził się Maciek teraz będzie Anastazja albo Łucja ☺

Gość gość
do gościa z 15:28 z 2015.05.19: imię lena w 2014 r. było najczęściej nadawanym imieniem w polsce. następne to zuzanna, julia, maja, zofia, hanna, aleksandra, amelia, natalia, wiktoria.

Gość odevon
Nikola - nipepsi... Taki żart był jak to imię zaczęło się czesto pojawiać i tylko z tym hasłem mi się kojarzy. Masakra

Gość gość
Weronika

Gość OnlyDreams
wstepnie bedzie Laura, ale widze tu kolejne imie ktore mi sie bardzo podoba :D Aurelia ;) musze skonsultowac z mezem :D

Gość gość
Tak czytam i chyba zostanę przy Alicji lub Justynie zobaczę jak malutka wygląda na żywo i wtedy wybiorę.

Gość gość
co myślicie o imieniu Diana?

Gość gość
Mnie się zawsze bardzo podobało imię Diana. Jest na mojej liście. Jedno z niewielu imion, które w j. angielskim ma taką samą pisownię, jak w polskim. Tylko ponoć w naszym pięknym kraju zaliczane jest do imion wymyślnych jak Nikola czy Brajan?