Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubezpieczenie na wakacje !

Polecane posty

Gość gość
Ja też polecam bezpieczne podróże w Signal Iduna z dodatkowa opcją ubezpieczenia bagażu.

Gość GrażynaKRA
Ja zdecydowałam się na ubezpieczenie oferowane przez firmę https://www.gothaer.pl/pl-dla-ciebie-produkt/58319/Podroz/ubezpieczenie-turystyczne-w-podrozy Moim zdaniem wybór najlepszej oferty ubezpieczenia podróżnego nie jest trudny. Przede wszystkim należy dokładnie ocenić własne potrzeby oraz charakter samego wyjazdu. Na typowo turystyczną wycieczkę przeważnie wystarczająca jest polisa standardowa. Jeśli planujesz uprawiać sporty podwyższonego ryzyka lub sporty ekstremalne, sprawdź czy polisa obejmuje rozszerzenia zapewniające pokrycie kosztów ratownictwa i hospitalizacji, a także ochronę sprzętu sportowego przed kradzieżą, zgubieniem lub zniszczeniem. Polisa turystyczna powinna gwarantować pokrycie wszystkich wydatków związanych z koniecznością udzielenia pomocy medycznej. Zaliczamy do nich m.in koszty leczenia ambulatoryjnego, hospitalizacji i transportu ubezpieczonego do kraju. Innym ważnym aspektem jest dopasowane ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków, czyli NNW, zapewniające wypłatę świadczeń w przypadku trwałego uszczerbku na zdrowiu.

Gość gość
a czy pamiętacie o tym, że oprócz ubezpieczenia trzeba też zadbać o swój majątek tutaj na miejscu :P np. samochód warto zostawić na strzeżonym parkingu - tutaj polecam http://www.parking-lotnisko.pl/cennik.html bo jest taniej niż na lotnisku :) Wtedy dopiero można cieszyć się wakacjami.

Gość Halinakrakow
Aby znaleźć odpowiedź na to pytanie, zapoznaj się ze stroną http://www.ubezpieczenia1.pl/ Polisy turystyczne mogą mieć zróżnicowany charakter. Zakres jej działania nie musi być we wszystkich przypadkach jednakowy. Wiele z ustaleń dotyczących polisy uwzględnia się na podstawie rozmów z klientem. To on, kiedy kupuje polisę, wybiera te aspekty, które są dla niego ważne i mniej istotne. Dlatego takie polisy są dokładnie takie, jakich potrzebują konkretne osoby. Koszty ubezpieczenia nie są duże. Ubezpieczenie na wyjazd za granicę może być nieznacznie droższy nic ubezpieczenie na wyjazd krajowy. Koszty takich ubezpieczeń to kilka złotych dziennie. Chyba że zdecydujemy się na bardzo rozbudowany pakiet, wtedy cena konsekwentne wzrasta. W takiej polisie turystycznej zwykle uwzględnia się pomoc medyczna i zwrot kosztów zgubionego bagażu.

Gość Online Expert Compensa
Polecam ubezpieczenie Compensa Voyage. Kupując polisę na narty trzeba zwrócić uwagę, aby ochrona obejmowała refundację kosztów nieprzewidzianych wizyt lekarskich do odpowiednio wysokiej sumy, a także pozwalała na skorzystanie z ratownictwa medycznego w górach. W Polsce ratownictwo jest darmowe w ramach NFZ, ale za granicą jest najczęściej dodatkowo płatne. A transport medyczny ze stoku do szpitala potrafi być bardzo drogi. Polisa powinna też zapewniać pokrycie kosztów ewentualnego transportu z powrotem do Polski. Do ochrony warto też dołączyć OC w życiu prywatnym, które może przydać się, jeśli spowoduje Pani wypadek na stoku oraz NNW. Zapraszam na https://turystyka.compensa.pl/, gdzie można kupić ubezpieczenie Compensa Voyage bez wychodzenia z domu, w 5 minut.

Ja nigdy nie ruszam się na wyjazdy zagraniczne bez polisy. Zwłaszcza kiedy są to narty zbyt duże ryzyko kontuzji a samo leczenie grubo jest liczone... Uważajcie na polisy grupowe, kiedyś miałam taki przypadek jak byliśmy własnie na nartach. Jeden z kolegów wjechał w naszą koleżankę i były trudności z uzyskaniem odszkodowania bo w OW był zapis, że członkowie polisy grupowej nie mogą nawzajem sobie wyrządzić szkody. Dla mnie kompletna bzdura, ale błędem było niedoczytanie tego w OW przed zawarciem polisy.