Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tesciowa robi na wigilie barszcz z torebki i ma do mnie pretensje, ze nie chce

Polecane posty

Gość gość

go jesc. A ja nic nie poradze, ze mi to nie smakuje, psuje mi smak uszek i nie mam na niego ochoty. Co roku ten sam problem. Napracuje sie nad tyloma rzeczami i o nie nie ma pretensji, tylko o glupi barszcz z proszku. Zawsze jej grzecznie mowie, ze dziekuje i ze zjem same uszka, to patrzy na mnie jakbym obrazila jej rodzine. Jak o tym pomysle to odechciewa mi sie jechac do nich na wigilie... :(

Gość gość
moja w zeszłym roku zrobiła ekologiczny który zaparzało się jak herbatę ekspresową z torebki piramidki :D - dramat normalnie

Gość gość
W zeszlym roku zaproponowalam, ze ja zrobie barszcz i przywioze, to nie, bo oni lubia taki...

Gość gość
to zrób sama barszcz i zawieź teściowej, wtedy nie zrobi z torebki

Gość gość
Jej, ja to nawet nie wiedzialam, ze sa takie w torebkach.

Gość gość
ja też nie widziałam - jak zaczeła wrzucać do czajniczka torebki i liczyć w wigilię to zgłupiałam! A samkowało potwornie - jak herbatka ziołowa z burakiem.

Gość gośćautorkaodbarszczu
Proponowalam jej, ze przywioze bo i tak robie - to nie, bo ona lubi ten z proszku. Zawsze cos przywozimy do nich, wiec jeden garnek wiecej nie zrobilby mi roznicy, ale oni nie chca.

Gość gość
to przywieź w słoiku litrowym dla siebie i ewentualnie dla kogoś jeszcze i tyle.

Wyobrazam sobie, ze musialo byc okropne...

Gość gość
macie przepis na dobry barszcz? wszystko ugotuje ale ten cholerny barszcz mi nigdy nie wyjdzie!!!

To i tak bedzie zle, ze nie jem jej barszczu, probowalam i to proponowac. Wiecie tesciowa ogolnie gotuje smacznie, nigdy nie ma problemu z tym, ze ktos tam za czyms nie przepada, ale z tym barszczem jej odbija... nie wiem czemu, bo sie przy nim nie napracuje, a obraza majestatu jakby trzy dni przy garach stala...

Gość gość
JA generalnie barszczu nie lubię czystego - ukraiński z warzywami zakwaszany cytryną lub octem i śmietaną ok - ale czysty nie bardzo i nigdy nikt nie robił problemu na wigili. A moja mama gotowała - jeśli wgl gotowała jakaś zupę to grzybową albo krupnik z pieczarkami bez mięsa.

No ja barszcz uwielbiam, ale barszcz z prawdziwych burakow, na dobrym bulionie, taki jak robi moja mama, a nie to badziewie z torebki :( jeszcze pal to szesc, niech sobie tesciowa robi taki jak chce, jak jej to smakuje, tylko czemu mnie zmusza do jedzenia tego :(

Gość gość
Przecież ten barszcz z torebki jest dobry, nie wiem o co Ci chodzi ;/

Gość gość
Powiedz teściowej że wszystko Ci zawsze smakuje ale ten barszcz zachodzi proszkiem i psuje smak innych potraw które ona przygotowuje. Dobrze że nie używa takiego z butelki. To jest dopiero ochyda! Gorzki jak diabli !

Gość gość
Zapakuj do sloika i wyslij do somalji tam glodne dzieci zjedzą. Masz zaduzow d***e:-)

Gość gość
smacznego:)

Gość gość
ja kupuje ten w kartonie "krakus", jest bardzo smaczny, wiec nie widze powodu, zeby sie babrac w burakach i sobie rece paprac:D

Gość gość
krakus w butelce jest jeszcze lepszy :D gdy przyjadę do polski pierwsze co zrobię to kupie ten barszczyk :D

Gość gość
w butelce to nie widzialam, ale jak zobacze to kupie.

Gość gość
A ja wacka sąsiadki wygotuje ,bedzie pachnial sloninką:-)

Gość gość
tak na marginesie to wszystko robie sama, poza tym barszczem:D po prostu nie chce mi sie z tymi burakami ciapac:P, a ten krakus jest naprawde ok. jak doprawie oregano,majerankiem pieprzem etc. to wymiata i nikt nie ma pojecia, ze to z kartonu, wrecz przeciwnie, wszyscy sie zachwycaja:P po co wiec sie meczyc:D?

Probowalam tego z kartonu kiedys dla mnie jest tylko troche mniej ochydny niz ten z torebki. Ale sie wygadalam tu wczoraj troche i juz jest mi lzej na watrobie ;P jakos to przezyje, jak co roku. Moze cos tam podziubie troche tego paskudztwa zeby sie milo tesciowej zrobilo.

Gość gość
Po cholere w barszczu OREGANO?!