Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wszystkie niemowlaki raczkuja 3 miesiace

Polecane posty

Gość gość

moj syn ma 10 m i od 1,5 m raczkuje i samodzielnie wstaje trzymajac sie czegos i tak sie zastawnawiam kiedy bedzie chodzi. kolezanka mowi ze niemowlaki raczkuja 3miesiace i dopiero po tym czasie same chodza. jak to bylo z waszymi dziecmi?

Gość gość
A ma to dal ciebie a takie znaczenie. "kolezanka mowi ze niemowlaki raczkuja 3miesiace i dopiero po tym czasie same chodza." Hehe dobre. Moja corka raczkowala 5 miesiecy zanim zaczela chodzic.

Gość gość
moja 2 mies, 11 mieś zaczeła raczkować, 13 chodzić.

Gość gość
Moj ma 9mcy,raczkuje od 4,5

Gość gość
ta twoja koleżanka to najmądrzejsza nie jest :D

Gość gość
co 3 miesiace i raczkują? mój ledwo się trzymał w pionie jak go nosiłam. Poza tym jakiś niedorozwój z niego nie jest bo jak skończył 10 miesięcy to zaczął w ten sam dzień dopiero(!)raczkować i przeszedł sam pierwsze kroki, za miesiąc sam już chodził... więc ni jak się to ma do teorii Twojej koleżanki

Gość gość
moja zaczela raczkowac w 9 miesiacu,a chodzic rowno w dzien 1 urodzin, w 9 tez zaczela siedziec i wstawac przy meblach

Gość gość
zalezy mi zeby jak najszybciej zaczal chodzic bo niedlugo musze do pracy wrocic a mojej mamie lzej bedzie jak wnuk bedzie chodzil

Gość gość
Nie ma takiej reguły. Moj raczkował jak mial 7 miesięcy a chodzic zaczął kilka dni przed roczkiem. Koleżanki syn w ogóle nie raczkował.

Gość gość
Akurat łatwiej to jest z dzieckiem raczkujacym a nie chodzacym. Jak dziecko zaczyna chodzić to musisz go pilnowac non stop. I chodzic za nim krok w krok zeby sie np nie uderzyło czy nie zdjelo czegos.

Gość gość
a jak mi raczkuje to np wstaje mi przy wannie a nie potrafi sam usiasc wiec zawzuczaj sie wywraca i placze:/

mój raczkował bardzo krótko moze miesac tak to chodził trzymajac sie mebli a w 10 msc zaczął sam

Gość gość
A moja corka wcale nie raczkowala