Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejpfrutowa

ślub wesele 2016 czas start!

Polecane posty

Gość gość
eM: a ja właśnie oglądałam zdjęcia fryzur i już sama nie wiem co mam zrobić...puścić kręcone na bok czy zrobić niski kok,bo raczej z tych dwóch będę wybierać...na szczęście mam jeszcze trochę czasu;)

Gość gość
też myślałam o spod tych na bok ale np gdy będzie upał to też będą niewygodne

Gość gość
ja raczej wszystkie do tyłu spięte i takie luźne kosmyki wypuszczone i kwiatek z boku. a welon będziesz miała? bo ja nie będę miała bo nie będę nim rzucala i mam jakieś dziwne wrażenie że np będzie mnie laskotal po plecach no może się skuszę zobaczymy jaką będzie suknia lub do zdjęć sobie założę

Gość gość
eM: ja tez sie wlasnie nad welonem zastanawiam i bardziej sklaniam sie ku temu,zeby nie kupowac welonu...chyba ze bedzie "superokazja";) w sensie nie tylko tani,ale bedzie mi sie bardzo podobal i bedzie pasowal:) na pewno nie chce takiego strasznie dlugiego i wolalabym,zeby byl bez zadnych koronek ani wzorow...taki "czysty":) ja to w sumie "nie powinnam" miec welonu ani czystobialej sukni,bo ide do slubu majac dziecko...ale mnie to nie obchodzi...jak mi sie spodoba to tak bedzie i juz;) :D

Gość gość
eM: nikt nam nie zabroni,prawda Crystal?;)

Gość gość
no tak w końcu podczas ceremonii zaślubin najważniejsze jest czy panna młoda ma koka czy rozpuszczone włosy oraz jakie kwiatki będą na stole dla gości widac jak głeboko przezywacie ten slub, pewnie połowa z was jeszcze bierze koscielny:/

Gość gość
tak przeżywamy jeżeli chcesz wiedzieć i nic ci do tego. nie wchodź na ten topik. a co ci przeszkadza kościelny. tak bierzemy wszystkie ślub kościelny i nic ci do tego. zazdroscisz? bo pewnie po rozwodzie jesteś

Może i dla nas jest ważne jak będzie wyglądała oprawa ślubu i jak my to nasz sprawa i gościu nic ci do tego to ze chcemy żeby było pięknie to nie świadczy o tym ze cala ceremonia zaślubin nie jest dla nas ważna!!!!

Gość gość
eM: dziewczyny,dajcie spokoj,nie dajmy sie zdenerwowac,przeciez tej osobie o to chodzi...takie wpisy trzeba zignorowac i dalej myslec****isac o tym,o czym sie chce...nic nikomu do tego;)

Gość gość
,, gość wczoraj tak przeżywamy jeżeli chcesz wiedzieć i nic ci do tego. nie wchodź na ten topik. a co ci przeszkadza kościelny. tak bierzemy wszystkie ślub kościelny i nic ci do tego. zazdroscisz? bo pewnie po rozwodzie jesteś " haha nie nie jestem po rozwodzie, ale widzę że bardzo po chrześcijańsku mi życzysz:) chodzi o to, że sama ceremonia jest najważniejsza, sakrament kościelny-a o nim ani slowa-jakby to nie było dla was ważne

Gość gość
olewamy Cię i spadaj stąd bo to są dla nas piękne chwile. patrz w swoje życie i nie wchodź tu bo jesteś dla nas nikim.

Gość gość
olewamy Cię i spadaj stąd bo to są dla nas piękne chwile. patrz w swoje życie i nie wchodź tu bo jesteś dla nas nikim.

Gość gość
znowu bardzo chrzescijanska postawa-gratuluje przyszłej pannie młodej, jestes wzorem do nasladowania:P

Gość gość
poprostu nie lubię jak się ktoś w coś wtraca nieproszony i pisze że coś jest dla nas ważne ze włosy upiete że kok itp.jeżeli chcesz wiedzieć to wszystko jest dla nas ważne kościół ubiór wystrój więc piszemy sobie o wszystkim

zawsze znajdzie się ktoś komu się coś nie podoba. trudno nie robi mnie to i te jej posty. a czym macie zamiar jechać do ślubu?

Gość gość
teść ma piękne białe auto chevrolet cruize i nim pojedziemy a wy?

Gość amber54
My planujemy wesele na 18 sierpnia 2016 roku :D Chcemy wyprawić wesele w tym hotelu http://www.hotelsulkowski.pl/wesela w Boszkowie-Letnisko :) okolica jest piękna a sam hotel ma w sobie to coś. Bardzo podoba mi się menu i liczne gratisy któe hotel oferuje młodym w tym zaproszenie, dekorowanie sali i apartament dla nowożeńców w dniu wesela i w pierwszą rocznicę ;) Mój narzeczony chciał wesele w jakiejś miejscowej restauracji ale szybko udało mi się go przekonać że hotel będzie lepszy :)

Gość gość
ja tez bede miec w tym hotelu i noclegi dla wszystkich gosci mam darmowe

Mam wiele kolezanek z dziecmi i ida do slubu w bialych sukniach i welonach- wkoncu nie zyjemy w sredniowieczu :) Co do osoby piszacej ze mamy nardzo chrzescijanska postawe. ceremonia kazda wyglada tak samo i tu raczej nie mamy co ustalac chyba ze to czy wchodzimy z przyszlym mezem za ksiedzem czy wprowadza nas ojciec bo bierzemy przyklad z amerykanskich filow... Mozemy pomyslec nad oprawa muzyczna i czytaniach. Przeciez nie bede o kazaniu tu pisac bo sadze ze jestem najmniej upowazniona osoba do tego. Takze daruj sobie takie komentarze i zajmij sie czyms bardziej pozytecznym niz wypisywanie bzdur. Szkoda,ze jeszcze mi nie wypominasz ze jestem w ciazy mimo mojego dosc mlodego wieku, ze to pewnie wpadka i dlatego tez bierzemy slub. Ps. I nie kazda bierze koscielny- w zasadzie to konkordatowy- koscielny to co innego wiec widac jaka chrzescijanka jestes skoro tego nie wiesz. Akurat ja biore slub cywilny juz za 2 tyg, nie organizuje wesela, a obiad w restauracji + grilla w ogrodzie pod wieczor i dziewczyn nie krytykuje . Co do wlosow to bede miala niskiego, luznego, romantycznego koczka :) Samochod- zawsze mi sie marzyl hummer h3 (ale w standardowym wygladzie- nie jakies wersje limuzyn), ale niestety nie dalo rady na teraz zalatwic wiec mamy czarnego passata b6 od znajomego, a hummera zalatwie na za 5 lat :) Hotel Sulkowski- znam jedynie od strony restauracji- jedzenie calkiem niezle :) Za to wieczorem piekne widoki gearantowane, jeszcze jak zachod bedzie nad jeziorem! cudo!! :) Tylko uwazajcie na gosci zeby im sie plywac nie zachcialo bo jak dla mnie Boszkowo to takie troche kac vegas :D Co sie tam wydarzylo, tam.zostaje :P

Gość gość
kochana bardzo pięknie wszystko napisałaś. nie proszone osoby będą olewane przez nas z góry :-) ja równiez będę miała romantycznego luznego koka nisko upietego i kwiatka do tego:-)

Gość gość
,,Mam wiele kolezanek z dziecmi i ida do slubu w bialych sukniach i welonach- wkoncu nie zyjemy w sredniowieczu usmiech.gif Co do osoby piszacej ze mamy nardzo chrzescijanska postawe. ceremonia kazda wyglada tak samo i tu raczej nie mamy co ustalac chyba ze to czy wchodzimy z przyszlym mezem za ksiedzem czy wprowadza nas ojciec bo bierzemy przyklad z amerykanskich filow... Mozemy pomyslec nad oprawa muzyczna i czytaniach. Przeciez nie bede o kazaniu tu pisac bo sadze ze jestem najmniej upowazniona osoba do tego. Takze daruj sobie takie komentarze i zajmij sie czyms bardziej pozytecznym niz wypisywanie bzdur. Szkoda,ze jeszcze mi nie wypominasz ze jestem w ciazy mimo mojego dosc mlodego wieku, ze to pewnie wpadka i dlatego tez bierzemy slub. Ps. I nie kazda bierze koscielny- w zasadzie to konkordatowy- koscielny to co innego wiec widac jaka chrzescijanka jestes skoro tego nie wiesz. Akurat ja biore slub cywilny juz za 2 tyg, nie organizuje wesela, a obiad w restauracji + grilla w ogrodzie pod wieczor i dziewczyn nie krytykuje . Co do wlosow to bede miala niskiego, luznego, romantycznego koczka usmiech.gif Samochod- zawsze mi sie marzyl hummer h3 (ale w standardowym wygladzie- nie jakies wersje limuzyn), ale niestety nie dalo rady na teraz zalatwic wiec mamy czarnego passata b6 od znajomego, a hummera zalatwie na za 5 lat usmiech.gif Hotel Sulkowski- znam jedynie od strony restauracji- jedzenie calkiem niezle usmiech.gif Za to wieczorem piekne widoki gearantowane, jeszcze jak zachod bedzie nad jeziorem! cudo!! usmiech.gif Tylko uwazajcie na gosci zeby im sie plywac nie zachcialo bo jak dla mnie Boszkowo to takie troche kac vegas smiech.gif Co sie tam wydarzylo, tam.zostaje jezyk.gif" dlatego napisałam połowa z was-jeżeli ciebie to nie dotyczy(slub koscielny) to po co odnosisz to do siebie? i co za róznica czy jestes w ciazy czy nie?

Odnisze to do siebie bo jeszcze miesiac temu chcielismy rezerwowac sale i brac slub konkordatowy w kosciele i ciaza tu ma do tego duzo poniewaz jesli jestes taka katoliczka to mozna sie czepiac ze to jest grzech i to ciezki. A takie osobki jak Ty sa szczerze dla mnie smieszne bo normalny czlowiek ma malo czasu na przesiadywanie na forum ktore go nie dotyczy i trolowanie innych ludzi. Zajmij sie czyms bardziej pozytecznym dla ziemi i idz pozbierac smieci w okolicy badz pomagac w domu opieki spokojnej starosci czy tez schronisku miejskim.

Gość gość
nie przejmuj się debilnymi pustymi ludźmi. brak na nich słów. zyjmy pięknymi chwilami i nie przejmujmy się głupimi postami, ludzie nam zazdroszczą.

Gość gość
eM: to co o mnie powiedzialaby ta "chrzescijanska" osoba;) akurat to czy ktos jest religijny czy nie to jest sprawa indywidualna i o takich rzeczach sie nie debatuje,wiec darujcie sobie:) co do samochodu to my jeszcze nie wiemy nic,ale na to jest akurat jeszcze czas:) ale na dzien dzisiejszy myslimy,zeby wypozyczyc albo popytac znajomych czy ktos ma jakies fajne eleganckie auto:) moj narzeczony mowil,zebysmy swoim pojechali,ale to audi a4 kombi i to w kolorze kawa z mlekiem,wiec jakos tak nie za bardzo pasuje jak na moje oko...ale jeszcze zobaczymy;)

My na poczatku tez swoim chcielismy jechac- stilo, ale to wersja 3 drzwiowa wiec juz widze jak moja swiadkowa wsiada/wysiada w sukience i szpileczkach dlatego popytalismy wsrod znajomych (a akurat to srodowisko mamy liczne- oboje jestesmy zagorzalymi motomaniakami) i wyhaczylismy tego passata :) Kolega musi do nas dojechac 60km i wezmie tak smieszne pieniadze ze to sie w glowie nie miesci :) A powiedzcie mi nad sesja plenerowa cos juz myslalyscie? Ja mam kilka pomyslow, ale z brzuszkiem to nie bedzie dobrze wygladalo niestety (z racji ze kocham konie i jest to moja pasja od dziecka- chcialam sesje z konmi... Niestety to nie wypali bo kon to jednak spore zwierze i rozne rzeczy sie zdarzyc mogaa, pozniej mialam pomysl zeby zrobic na wyscigach konnych (z perspektywy obserwatora, gracza itd bo dostep mam do kazdej stajni na partynicach) z racji tego ze na torze spedzilam ostatnie kilka lat mojej jezdzieckiej przygody- sesje musimy miec w piatek, wyscigi nawet gfyby to w niedziele, ale znowu jest przerwa w wyscigach, nastepnie chcialam zalatwic kilku drifterow zeby nam w tle bokami smigali czy robili duuuzo dymu, ktory na zdjeciach wychodzi wrecz spektakularnie no ale dym, brzuszek, samochody... nie pasuje mi to do siebie... Nie jestem osoba na pewno ktora usatysfakcjonuje sesja w parku czy w okolicach hali stulecia. Moze macie jakis ciekawy pomysl bo mi juz mozg paruje ostatnio :(

Gość gość
my Bedziemy mieli sesje dzień po weselu w niedzielę, ponieważ robimy bez poprawnin, tematyki będą trzy jedną będzie w ogrodzie solankowym piękne dywany kwiatowe i krajobrazy, druga sesja będzie właśnie przy autach sportowych, a trzecia na dworcu i bocznicy kolejowej bo mój narzeczony jest maszynista więc będzie fajna sesja na torach i w pociągach :-)

Gość gość
,,Odnisze to do siebie bo jeszcze miesiac temu chcielismy rezerwowac sale i brac slub konkordatowy w kosciele i ciaza tu ma do tego duzo poniewaz jesli jestes taka katoliczka to mozna sie czepiac ze to jest grzech i to ciezki. A takie osobki jak Ty sa szczerze dla mnie smieszne bo normalny czlowiek ma malo czasu na przesiadywanie na forum ktore go nie dotyczy i trolowanie innych ludzi. Zajmij sie czyms bardziej pozytecznym dla ziemi i idz pozbierac smieci w okolicy badz pomagac w domu opieki spokojnej starosci czy tez schronisku miejskim. " x hahaha dobre:) i to mówi osoba która przez najbliższy rok planuje pisac o kwiatkach i kokach do welonui oraz sukniach i wzorach zaproszeń:) no rzeczywiście same przydatne rzeczy robisz, a jakie pożyteczne dla matki ziemi -na pewno ci za to podziekuje:D no to skoro chciałas brac slub konkordatowy czyli rozumiem równiez koscielny to sama wiesz dobrze jakie są zasady kościelne i że współżycie przed ślubem jest traktowane jak grzech-skoro w takiej sytuacji zdecydowaliście się na ślub w kościele wczesniej to troche kiepsko i śmierdzi hipokryzją:) ale brawa dla ciebie że zdecydowałas inaczej i jednak odeszłaś od hipokryzji

A skad wiesz czy przez najblizszy rok bede siedziec na forum? Slub mam za 2 tygodnie, we wrzesniu urodzi mi sie corka i sadze ze wlasnie czasu na forum miec nie bede dodatkowo jak na ta chwile temat mnie interesuje wiec nie rozumiem o co Ci chodzi o.O. W ciazy, a tym bardziej dosc zaawansowanej (ostatni trymestr) procz siedzenia w domu na d***e raczej niewiele moge robic bo schylanie sie jest juz problemem wiec zastanow sie co za glupoty piszesz, ale widocznie tego jeszcze nie rozumiesz czyli jestes albo jeszcze zbyt mloda, albo sfrustrowana zyciem 40latka, ktora patrzyla na kariere i zostala sama. Niestety kolezanko takie sa w tejchwili standardy ze slub zaczyna sie organizowac na rok czy tez dwa wczesniej zeby wszystko pogodzic bo jest to nie maly wydatek i dlaczego nie rozmawiac z innymi osobami na ten temat? Dlaczego nie dzielic sie pomyslami? Dziadek mojego narzeczonego jest zagorzalym prlowcem... Twierdzi ze wtedy zylo sie najlepiej i w obecnych czasach nie potrafi sie odnalezc, natomiast Ty zatrzymalas sie w sredniowieczu skoro dla Ciebie seks przedmalzenski to cos strasznego i nienormalnego to gratuluje... Wiele w zyciu musialas stracic. Co do slubow konkordatowuch to niestety, ale czesto mlodzi sie na nie nie decyduja sami, a maja to narzucone przez rodzicow czy tez dziadkow- bo jak to slub w urzedzie. Inni po prostu chca byc klasyczni. 20 lat temu standardem byl slub cywilny i koscielny. Czy braly go osoby tylko wierzace? Nie! Bralo sie bo tak zwyczaj nakazywal. Na tym koncze z Toba ta zenujaca dyskusje i Cie ignoruje jak reszta forumowiczek. Przy okazji pozdrawiam serdecznie i nadal proponuje zajmij sie czyms innym niz trolowanie szczesliwych ludzi.

Gość gość
,,A skad wiesz czy przez najblizszy rok bede siedziec na forum? Slub mam za 2 tygodnie, we wrzesniu urodzi mi sie corka i sadze ze wlasnie czasu na forum miec nie bede dodatkowo jak na ta chwile temat mnie interesuje wiec nie rozumiem o co Ci chodzi o.O. W ciazy, a tym bardziej dosc zaawansowanej (ostatni trymestr) procz siedzenia w domu na d***e raczej niewiele moge robic bo schylanie sie jest juz problemem wiec zastanow sie co za glupoty piszesz, ale widocznie tego jeszcze nie rozumiesz czyli jestes albo jeszcze zbyt mloda, albo sfrustrowana zyciem 40latka, ktora patrzyla na kariere i zostala sama. Niestety kolezanko takie sa w tejchwili standardy ze slub zaczyna sie organizowac na rok czy tez dwa wczesniej zeby wszystko pogodzic bo jest to nie maly wydatek i dlaczego nie rozmawiac z innymi osobami na ten temat? Dlaczego nie dzielic sie pomyslami? Dziadek mojego narzeczonego jest zagorzalym prlowcem... Twierdzi ze wtedy zylo sie najlepiej i w obecnych czasach nie potrafi sie odnalezc, natomiast Ty zatrzymalas sie w sredniowieczu skoro dla Ciebie seks przedmalzenski to cos strasznego i nienormalnego to gratuluje... Wiele w zyciu musialas stracic. Co do slubow konkordatowuch to niestety, ale czesto mlodzi sie na nie nie decyduja sami, a maja to narzucone przez rodzicow czy tez dziadkow- bo jak to slub w urzedzie. Inni po prostu chca byc klasyczni. 20 lat temu standardem byl slub cywilny i koscielny. Czy braly go osoby tylko wierzace? Nie! Bralo sie bo tak zwyczaj nakazywal. Na tym koncze z Toba ta zenujaca dyskusje i Cie ignoruje jak reszta forumowiczek. Przy okazji pozdrawiam serdecznie i nadal proponuje zajmij sie czyms innym niz trolowanie szczesliwych ludzi. " xxx a skąd pomysł że seks przedmałżeński to coś strasznego i nienormalnego? to już sobie sama dopowiedziałaś- ja cały czas wspominam o tym, że nie jest to zgodnie z tym co głosi kościół i każdy kto to olewa jest hipokrytą-i taka jest prawda, bo jest -nieprzestrzeganie zasad , bo ,,jest nam tak wygodniej i milej" a później udawanie pobożnego , wielkiego katolika tylko po to żeby tatuś zaprowadził do ołtarza, zdjęcia ładnie wyszły a babcia nie strzelała fochów jest hipokryzją a fakt że młodzi maja narzucony przez rodziców i dziadków ślub konkordatowy świadczy jedynie o tym, że są niedojrzali i mało asertywni-jak można 2 dorosłym osobą cokolwiek narzucić? jak ktoś jest na tyle dorosły, że decyduje się wstąpić w związek małżeński to powinien sam decydować o swojej przyszłości, a nie jak wół czekać aż ktoś za niego zdecyduje i zaprowadzi pod ołtarz a argument o moim wieku i sytuacji życiowej jest po prostu przepiękny:D:D:D dodaj jeszcze proszę, że mieszkam z 5 kotami i schorowaną matką i mam 50 kg nadwagi, bo to się robi coraz bardziej magiczne i niesamowite:D

Magiczne to sa glupoty ktore wypisujesz :) O kotach i matce sama sobie tez dopowiedzialas. Rozumiem ze Ty przestrzegasz wszystkich zasad nie tylko tych zwiazanych z kosciolem? Przechodzisz zawsze na pasach i zielonym swietle, nie wyprzedzasz z prawej jak to polacy maja w nawyku jadac dwu lub wiecej pasmowa jezdnia, po swoim psie zawsze sprzatasz gowna z chodnika, nigdy nie sciagalas na sprawdziani chodzac do szkoly i jestes osoba tak wierzaca ze chrzest, komunia i bierzmowanie byly dla Ciebie niezbednym do zycia sakramentem (a nie uwierze ze chrztu czy komuni nie masz) Nie ma ludzi idealnych i kosciol tez o tym wspomina dlatego jest cos takiego jak spowiedz swieta. Skoro nie jestes idealnym przykladem katolika czy obywatela to nie mow nic o hipokryzji bo w tej chwili hipokryta jestes Ty.