Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy da się jakoś psychicznie przygotować do porodu? Co może pomóc?

Polecane posty

Gość gość

Pytam dziewczyn, które są po porodzie. Bogatsze o to doświadczenie, co byście poleciły przyszłym mamą? Co Wy chciałybyście wiedzieć przed porodem o czym dowiedziałyście się dopiero w trakcie lub po? Ja rodzę w marcu i bardzo się boję :(

Gość gość
Dolaczam sie do pytania. Porod na dniach

Gość Joanna32pl
Rodzilam trzy razy...mnie pomogly:nietracenie energii na darcie sie, swiadomosc (powtarzanie sobie), ze z kazdym kolejnym skurczem jestem blizej finalu, porod boli, ale gdy podchodzisz do tego, jako do zadania za ktore nagroda jest twoje dziecko, bedzie latwiej... decyduj sama, czy obecnosc meza na pewno ci pomaga...ja mojego wyrzucilam po 2 godzinach...ok porod trwal 3 godziny, ale gdy zaczelo mi byc zbyt kolorowo wolalam skupic sie na porodzie i wspolpracy w polozna... nie moglam zniesc zadnego glaskania,,,. Trzy godziny po ostatnim porodzie mialam mysl, ze tak, to moglabym zaraz znowu rodzic.... jak dla mnie , najwazniejsze: skupienie, oddychanie, cisza,niemarnowanie energii na krzyki, wrzaski, cieple nogi ( b. wazne-nie zapomiec grubych , nieuciskajacych skarpet), wygodna koszula do porodu.... pozdrawiam:-)