Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwka25

Ile miałyście lat jak urodziłyście pierwsze dziecko?

Polecane posty

Gość Sylwka25

Witam. Pytanie tak jak w temacie. Jesłi chodzi o mnie to dzieci jeszcze nie posiadam. Wzięłam ślub w wieku 24 lat a teraz (25 lat) staramy się o pierwsza pociechę. Dziwi mnie trochę jak kobiety decydują się na dziecko w bardzo młodym wieku no ale to ich decyzja. Myślę że wiek 25+ jest najlepszy, ale także trzeba brać pod uwagę dojrzałość, pieniadze itp. A jak jest u was?

Gość gość
28 l. Stabilna praca, dwa lata po slubie

Gość gość
Też tak myślę. Z moich obserwacji szybki ślub biorą kobiety z biednych rodzin często patologicznych i dziewczyny z małych wiosek. Nie znam żadnej z miasta i w normalnej sytuacji finansowej, która by się pakowała w małżeństwo w wieku 18 lat.

Gość oszty
A jaka to różnica? Żaden czas nie jest idealny, a każda kobieta ma dziecko w innym wieku. Ważne, żeby maleństwo było kochane ;)

Gość gość
No raczej jest różnica między 18latką, która ledwo co szkołe skończyła, nie pracowała nigdy , nie mają z chłopakiem mieszkania i muszą mieszkać u teściów w ciasnym mieszkanku a kobietą, która ma coś w życiu poukładane i stać ich na wychowanie dziecka

Gość gośćpip
Wyszłam za mąż mając 24 lata, zaszłam w ciąże mając 25 a urodziłam w 26 :) Właśnie planuję kolejną ciążę jak się uda urodzę w 28 lat.

Gość gość
27. Byłam gotowa już znacznie wcześniej, ale miałam problemy zdrowotne. Nie bójcie się dziewczyny odpowiedzialności. Lekcja dojrzałości by się niektórym przydała. Jesteś autorko jeszcze młoda, ale jak słyszę jak "laska" mówi, że pragnie mieć dziecko kiedyś ale nie wcześniej niż przed 40 to słabo mi się robi.

Gość gość
21 i nie załuje,mieszkam za granicą,utrzymuje mnie państwo,nie musze pracować,ani martwić sie o opłaty.Zrobiłam dzieckiem najlepszy interes w życiu :-)

Gość gość
28 lat, stabilna praca. ale gdyby to nie była wpadka to raczej bym sie jeszcze dłuuugo nie zdecydowała:)

Gość gość
wyszlam za maz majac niecale 22 lata, zaszlam w planowana ciaze jak obronilam mgr, czyli majac 24 lata, urodzilam majac rowne 24.5 lat, i syn jest 7 letnim jedynakiem i na wiecej sie nie zanosi

Gość gość
29 lat po studiach, z dobra pracą, ślubu nie mamy.

Gość gość
23, od 4 lat miałam stałą pracę, mąż miał mieszkanie po rodzicach. Teraz mam 29 lat, trzecie dziecko w drodze i dom w budowie :D