Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaMorderczyni

Nie mam wyjścia muszę usunąć tą ciąże.......

Polecane posty

Gość gość
Dzieci to skarb, oby tylko było zdrowe. Bóg dzieci da i na dzieci da, uwierz w to... Daj pracodawcy L4 i bądź na L4 do końca ciaży, ZUS Ci będzie płacił, ja tak zrobiłam, bo miaam podobną sytuację, że umowa się konczyła a tu ciąża. Potem macierzyński roczny, ja akurat nie miałam, bo u moewa była na zastępstwo, ale jak masz normalną umowę, to ZUS Ci wypłaci roczny macierzyński i dacie radę. Potem poszykasz pracy. Też zarabiam 1250 zł, uwierz mi wiem że nie jest łatwo, też mamy kredyt i dwoje dzieci. Ale one są naszym szczęściem. Fajnie też mieć rodzeńswo. Wesołych Świat i dacie radę!

Gość gość
Ciężarne są chronione od 3 miesiąca,ale na L$ Cie nikt nie zwolni, bierz L4 i powodzenia. Należy Ci się płatne całą ciążę i macierzyński roczny. Dacie radę!

Gość gość
Autorko jesteś chroniona całą ciążę a oto dowód Zgodnie z treścią art. 177 par. 1 K.p. pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę z pracownicą będącą w okresie ciąży, przez cały okres trwania ciąży, a także przez okres trwania urlopu macierzyńskiego. Od tej zasady ustawodawca przewidział jednak następujące wyjątki: • umowa o pracę zawarta była na okres próbny, krótszy niż miesiąc, • zachodzą przyczyny uzasadniające zwolnienie kobiety bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca ją organizacja związkowa wyrazi zgodę na takie rozwiązanie umowy, • ogłoszenie likwidacji lub upadłości zakładu pracy pracodawcy

Gość Przeciwnik islamizacji Europy
ZUS da, zus ma... Przypominam że na ZUS to każdy z Was zatrudnionych płaci( ale nie dobrowolnie płaci, tylko ma nakaz płacenia). To teraz niech każdy z Was płacących ZUS ( a konkretniej płacących na ZUS i przy okazji na możliwość( wątpliwą) skorzystania z usług które proponuje ZUS) zastanowi się ile miałby pieniędzy więcej gdyby nie było przymusu płacenia na ZUS. OKOŁO TYSIĄCA ZŁOTYCH MIESIĘCZNIE, bo tyle wynosi obowiązkowa wpłata na ZUS co miesiąc. To teraz policz ile mógłbyś więcej gdybyś nie musiał ( być może chciałbyś wpłacać na ZUS, ale nie że MUSIAŁ) wpłacać na ZUS. TYSIĄC ZŁOTYCH MIESIĘCZNIE.

Gość a isialalala mam dwie lewe
nie musisz tylko chcesz szanowny tatus ma dwie lewe rece?

Gość CzłowiekCień
Jest takie cos jak okno życia ,poczytaj wiecej na ten temat na necie ,to chyba najmniej dotkliwa rzecz...

Gość załamanaMorderczyni
Wyczytałam ,że od pierwszego dnia ciąży chronione są kobiety zatrudnione na czas nieokreślony, a te, co są zatrudnione na czas określony od 12 tygodnia ciąży dopiero... Informacje są sprzeczne . A zwolnienie ciążowe się czymś różni od zwolnienia lekarskiego ?

Gość gość
Tak. Ty musisz miec zwolnienie od ginekologa bo tam jest napisane ze jesteś w ciąży i zanoszac takie zwolnienie podlegasz ochronie. Zwykle zwolnienie od internisty nie chroni cie. To twoj ostatni dzwonek korzystaj z sytuacji i jak najszybciej donies zwolnienie od ginekologa

Gość gość
Czlowiekcien moze ciebie mama powinna oddac co? Nie pisz bzdur jak nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz

Gość załamanaMorderczyni
Ale pracodawca nie ma prawa mi przedłużyc automatycznie umowy, ponieważ nawet jak zaniosę L4 od ginekologa, obawiam się,że będe musiała oprzeć się na stosownym dokumencie potwierdzającym rzeczywisty tydzień ciąży w którym się znajduje,a ochrona tak jak napisałam przysługuje kobiecie od 12 tyg ciąży,czyli 3-go miesiąca. A ja będę max w 7 jak zaniosę L4. Penwie będę musiała to jakoś 'udowodnić'

Gość gość
Proponuje zadzwonić do rzecznika praw bądź przejsc się do radcy prawnego w swoim miescie. Czasu masz mało dlatego było by dobrze zrobić to jutro. Oni podpowiedzą jak zrobić aby było dobrze bo są na czasie z przepisami

Gość gość
co ty piszecz czytasz sie czasami? pracodawca nie ma prawa... a kto ma prawo jak nie pracodawca - PIP? obudz sie i takie kobiety sie rozmnazaja, Boze widzisz i nie grzmisz :classic_cool: