Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jak zareaguje pracodawca, gdy w zainteresowaniach w CV wpiszę

Polecane posty

Gość PanGag
uwaga ! to może być pytanie wredne i podstępne ze strony pracodawcy, gdy zapyta , proszę wymienić na jakich koncertach była pani w A. D. 2014 ?

Gość oblizujeskalpelprzedoperacja
i tak tego nie przeczyta :classic_cool:

Gość PanGag
w Opolu byłaś na próbach kabaretowych ?

Gość gość
Pisalem p**do tylko sie osmieszysz z tym metalem

Gość gość
jeżeli twoje zainteresowania nie sa zwiazane z twoją pracą, stanowiskiem to nic nie pisz, tak sie nie robi. jesli skladasz cv np w restauracji na kucharza to po co pisac w zainteresowaniach jazda na rowerze? nie pisze sie tez juz takich rzeczy jak sport, muzyka, film chyba za ma to miec zwiazek z pracą w innym wypadku jest to postrzegane raczej śmiesznie przez rekrutera, lepiej wpisac wiecej umiejętności i dodatkowych typu szkolenia a rubrykę zainteresowania całkowicie pominąć

"w Opolu byłaś na próbach kabaretowych ?" z metalowych byłam w tym roku m.in na Turisas, Accept, Volbeat, Skid Row, Night Mistress, Mord`a`stigmata, Merkabah, Tribulation i Behemocie. troche nie ogarniam twojego poczucia humoru, i co chcesz przekazać tym swoim pieprzeniem.

"jeżeli twoje zainteresowania nie sa zwiazane z twoją pracą, stanowiskiem to nic nie pisz, tak sie nie robi. " Ja wszędzie spotykam sie z odwrotną radą, żeby wpisywać, ze nie muszą być związane z stanowiskiem pracy i żeby były orginalne.

Gość gość
Powodzenia z robota w polsce zamarne grosze :)

Gość gośćbera
Ja pisałam ze ogolnie muzyka inkoncerty, o gatunku można pogadać jak zapytaja

Gość gość
zeby bylo oryginalne! owszem, ale zwiazane ze stanowiskiem i charakterem pracy. twoje zainteresowania bardzo duzo o tobie mówią. pracodawca jest w stanie oceniec twoj charakter i sposób bycia poprzez hobby. wiec jesli składasz cv do zespolu rockowego, metalowego czy jak to tam to zainteresowanie muzyka - metal bedzi ok, ale jesli starsz sie o prace np w banku to bedziesz zle postrzegany, roztrzepany, niedokładny, nieobowiazkowy itd. wiec zastanów sie bo to moze przyniesc odwrotny skutek. a co to za praca jesli moge wiedziec?

Praca typowo studencka, jakiś call center rozdawanie ulotek, te okolice, nic konkretnego. ale jakbym miała w przyszłości iśc do poważniejszej pracy to też pytam w związku z tym. W zespole rockowym nie chciałabym grać, a do metalowych CV sie nie składa :P

Gość gość
nie siedze w branzy muzycznej wiec nie wiem czy sklada sie tam i gdzie cv.. chodzi o to ze staram ci sie pomóc. padalo pytanie wiec odpowiadam. w takim przypadku najlepiej nie pisz nic.

"w takim przypadku najlepiej nie pisz nic." wiem, ze w takim przypadku(pracy tego typu) zainteresowania pracownika nie interesują potencjalnego pracodawcy,chyba nic nie interesuje pracodawcy, może poza tym, że jestem studentką i ile mam lat. wobec tego mam oddawac prawie puste CV? troche to nie teges. :P

Ja bym się zainteresowała w jaki sposób interesujesz się tą muzyką :) dla mnie samo słuchanie to za malo żebym miała docenić to jako twoje hobby, ktore ma niby coś o Tobie mówić

Gość gość
wiec odpowiadam... muzyka, film, sport to oklepany standard który pisze każdy... a fakt jest taki ze: muzyka - słucha jej każy film - ogląda je każdy sport - co drugi czlowiek uprawia sport, nie sa to zadne zainteresowania którymi można sie chwalic, nie jest to nic fascynującego, cv ma pokazac ciebie z jak najlepszej strony, a zainteresowania zaciekawic rekrutera i powiedziec mu jaką jestes osobą. btw na rozmowie o prace o ktorych piszesz raczej rzadko pytaja o zainteresowania.

Opisz może krótko jak według ciebie powinno wygladac CV do: 1.pracy dorywczej, albo dodatkowej, takiej jak właśnie call center, rozdawanie ulotek 2.pracy powaznej, związanej z kwalifikacjami co takie CV powinno dokładnie zawierac. bo wszystkie wzory Cv w internecie zawierają rubryke "zainteresowania" i jako przykładowe są wymienione takie bzdury jak "muzyka, podróże, kino" etc.

Gość gość
Rzygam, wyjdź

"a fakt jest taki ze: muzyka - słucha jej każy" ale nie metalową. Ze mną ta muzyka wiąże sie o tyle, że zbieram płyty i gram na gitarze, chodze na koncerty etc . Nie chodzi o samo słuchanie, jest to hobby na pełną skalę. W zasadzie moje główne hobby, coś co mnie pochłania. "Rzygam, wyjdź" ???

Gość gość
dokładnie to co pisze KingaFanka zainteresowania: muzyka metalowa rekruter pyta: interesuje sie pani muzyką metelowa, prosze cos o tym opowiedziec. a ty na to co? słucham? kolekcjonuje płyty? rekruter: w jaki sposób pani hobby może wpłyną na pani prace?