Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
Dobre... Hehe

Gość gość
Nieźle.. Ciekawe na co liczyła!? Nie warto pomagać takim ludziom :O

Gość gość
takie ochłapy?

Gość gość
jaka to pomoc ?smiech na sali....

Gość gość
Zależy w jakim wieku dziecko. Moja 9latka może z lalki by się cieszyła,ale z tego miśka już na pewno nie bo od cholery ma tych miśków. Jak ktoś ma zbędne pluszaki to zaraz mi wciskają i każą ustawiać u dziecka na meblach,oknie,na łóżku itp. A ja mam ochote to wszystko wywalić. Tylko kurz się zbiera

Widziałam to na fp "Beka z mamus na forach". To nie jest SzP tylko adminki grupy z własnej woli, za własne pieniądze zrobiły paczki. Ta laska ma małą córkę ( ktoś udostępnił jej dane). Ogólnie nie fajna sprawa

Gość gość
dlatego ja w zyciu nie skonstruuje szlachetnej paczki ani jej nikomu nie podaruje. Nie jestem sknera ale ludzie sa tak niewdzieczni ze to nie ma sensu. wole kilku bezdomnym kupic cos cieplego do jedzenia lub picia

Gość gość
Ochlapy nie ochlapy ja i z tego z bym sie cieszyla jakbym nic nie miala a nie jeszcze krecila nosem. nie cierpie tych dzieciorobow co robia a nie pomysla.nie raz ludzie naprawde potrzebuja pomocy. pamietam jak zapukala do mnie kobiecina po 60tce z pytaniem o cos do jedzenia, poniewaz mialam pustki w lodowce dalam jej sloik dzemu, pol chleba i troche bigosu ktory mialam zjesc. kobieta nadziekowac sie nie mogla prawie sie rozplakala z radosci.

Gość gość
co za patologia...niech sie cieszy ze dostala cokolwiek,przeciez to nie sa rzeczy ze smietnika,ludzie stracili na to kasę, mieli dobre intencje.a ta bezczelna co. liczyla na tableta,markowe ubrania i gore slodyczy? nie pasuje to niech odda komus... naprawde szczyt bezczelnosci zeby jeszcze dodawac taki post w grupie...... juz faktycznie lepiej cos kupic bezdomnemu albo normalnej osobie,nie przypadkowej

Gość gość
sorry ale to rzeczy sprzed 30 lat... sama mialam taka lalke.. 30 lat temu.. dla mnie te rzeczy wygladaja jak ze smietnika. U nas na nowym osiedlu w smietniku sa lepsze zabawki i pluszaki. Serio. Jak takie paczki robicie oddajac stare rzeczy niepotrzebne Wam to lepiej w ogole nie robcie

Gość gość
a bierzesz pod uwagę że nie każdego stać choćby na takie rzeczy a po śmietnikach chodzić nie chcą?

Gość gość
no jak biszkopty to staroć sprzed 30 lat to sorry....

Gość gość
lalka wygląda na nową

Gość gość
jasne, bo akurat ludzie będą się wykosztowywać na obcą osobę,co to za gadanie, zgłosiła się do paczki wiec byla bardzo potrzebujaca?a jak nie to co myslala żulka ze wysepi cos fajnego ? no niestety,ja nawet jakbym srała kasą to nie dałabym prezentów typu tablet, laptop, markowe rzeczy. jak macie się zgłaszac po tego typu rzeczy to juz chyba lepiej dla was,zebyscie sie nie osmieszali.

Gość gość
tak szczerze? ale czego w tej paczce zabrakło dla 2 letniej dziewczynki? fakt skromna ale zawsze paczka-ZA DARMO

Gość gość
w tej paczce sa rzeczy jak za komuny... na tablica.pl sa lepsze rzeczy. ZA DARMO

Gość gość
odezwała się roszczeniowa baba co to do pracy nie pójdzie ale łapy wyciąga po darmowe

Moim zdaniem dwuletnie dziecko ucieszy się z takiej paczki i takich zabawek tak samo jak z każdej innej :) a przynajmniej moje dziecko cieszy sie tak samo z drogich zabawek jak z tanich, tyle że ma już 4 lata i zabawka musi być zgodna z zainterwesowaniami tzn musi to być samolot, dinozaur albo czołg...cena obojętna :) Więc nie wierzę żeby córeczka tej kobiety była taka znowu niezadowolona skoro ma dopiero dwa lata :) za to mamusia wyraźnie liczyła na modną reklamowaną zabawkę...a tu takie zwykłe zabawki...ojej :o :p

Gość fwefwef
Mam mieszane uczucia. Fakt że lalka i foczka, choć śliczne, są używane. Do tego jakieś biszkopty, stara książeczka a wszystko w brzydkim kartonie. Trochę racji można tej kobiecie przyznać. Ile może kosztować jedna lalka prosto ze sklepu? Czasem tylko ze trzydzieści złotych. Do tego gra za 15 złotych i trochę czekoladek, i wyglądałoby to znacznie lepiej. Przede wszystkim nie byłoby na odwal i dziecko dostałoby rzeczy NOWE.

Gość gość
Szkoda że autorka wrzuciła tylko zdjęcie, bez komentarza i opisu, i jeszcze taki temat dodała... Paczka nie jest z akcji Szlachetna Paczka. Została wysłana z prywatnej inicjatywy mam z pewnej grupy na fb. Zrobiły zrzutkę i przygotowały kilkadziesiąt paczek dla mam które same wybrały, a które pisały o swojej trudnej sytuacji. Mama która dostała tą paczkę ma córeczkę która ma trochę ponad dwa lata. Żaliła się że jest biedna, ma pieniądze tylko na jedzenie, nie stać jej w tym roku na prezent, nie ma co dziecku dać pod choinkę. Dziewczyny dla dziecka, nie w ramach wsparcia dla rodziny, wysłały paczkę z misiem, lalką, książeczką i drobnymi słodyczami- to wszystko były nowe rzeczy, lalka odpakowana żeby mieściła się w pudełku. Ktoś z grupy pisał że było tam więcej fantów ale pani je wyjęła przed zrobieniem zdjęcia, tego już nie zweryfikujemy. Przyznajcie że normalne dziecko (tzn. takie które nie jest na co dzień zasypywane zabawkami) w tym wieku ucieszy się i z lalki- bobasa, i z misia, i biszkopty ze smakiem zje. Skromny bo skromny, ale skoro matki na nic nie stać? Szkoda tylko że w zamieszaniu przedświątecznym dziewczyny nie zweryfikowały "potrzebującej" mamusi. Bo mamusia najwyraźniej potrzebowała dla dziecka zabawek lego, fisher price i mattel, bo jednak nie tylko na jedzenie, ale i na smartfona ma, i laptop, ubrania i wyposażenie domu na jej profilu nie wskazują na żadne ubóstwo. Ktoś odważny wrzucił gdzieś link z tym zdjęciem bez zamazanego podpisu.

Gość gość
Moja ma 3 latka i cieszy się nawet z paczki kredek i kolorowanki . Jak sie tej pani paczka nie podoba to moga odesłać albo podarować komuś innemu . Napwrde ludziom sie juz w d****h przewraca .

Gość gość
Jak kogoś nie stać na prezent dla dziecka nawet za kilka zł, to w domu się nie przelewa, czyli i na słodycze nie ma. A biszkopty to co zle są??? A takie lalki bobasy są ciągle w sklepach do kupienia.

Gość gość
Bo ta pani nie wie,co to bieda....to typowa roszczeniowa etatowa mopsiara...

Gość gość
Biedne to też dziecko! Potrzebuje klocków lego tak samo jak bogate a żałożę się że nikt do paczki nie wepchnie takiemu lego! Gdyby mnie było stać na to, to bym dała, ale prawda jest taka że ja mam komu dawać. W rodzinę mamy dziecko młodsze tej samej płci które dostaje po naszym zabawki. Oczywiście nie daję miśków a jeśli mam to pakuje do wora i każę sobie wybrać co się przyda a resztę wyrzucić(na ogól jak mam zamiar pokazać taką kolekcję to najpierw to piorę żeby się nie wstydzić że proponuje komuś brudne używki). Natomiast z innymi zabawkami jest tak że kompletuję-jeśli są zdekompletowane to również do wora i albo do śmieci albo każę przejrzeć u mnie w domu i albo zabrać albo do kubła wędrują(na ogół nie chwalę się takimi rzeczami bo naprawdę nie ma czym). Całe kompletne i nie zniszczone przekazuję w oryginalnych opakowaniach. Nie daję tego w prezencie! W prezencie daje rzeczy nowe, pachnące nowością prosto ze sklepu. Pomoc innym to nie jest pieczenie kilku pieczeni na jednym ogniu! To danie komuś czegoś od siebie! Jest mi przyjemnie że komuś coś mogło się przydać, ale uważam że powinny być to rzeczy porządne i wartościowe w szerokim tego słowa znaczeniu. Ja wiem że ludzie mają do tego różne podejście, ale moim zdaniem powinni stawiać estetykę ponad swoje sentymenty(bo wierzę że pewne stare przedmioty mają dla nich szczególną wartość sentymentalną)Niestety ale w takich sprawach sentymenty trzeba odrzucić całkowicie.

Gość gość
Jak się robi prezent od serca to nie daje się ochłapów i nie czeka pokłonów za tą wielka "łaskę" tylko dlatego, że ktoś jest biedny :(

Ale skąd wiecie, ze paczkę robił ktoś przynajmniej średnio bogaty, albo w miarę młody? Osobiście obstawiam starszą panią, która myśli że takie zabawki są fajne :) moja babcia też by takie wybrała mając do wyboru te wszystkie nowoczesne interaktywne, lego, albo Barbie i ze szczerego serca chcąc ucieszyć dzicko dałaby wlaśnie lalę bobasa i maskotkę.

Gość O ŚWIĘTE SŁOWA
13:06 Prawdę napisałaś! 13:12 Dziękuje to nieodzowne słowo-jak ktoś coś ci daje, jednak prawdziwym podziękowaniem jest radość innego dziecka a prawda jest taka że to dziecko zweryfikuje to, czy ten twój gest był coś wart. Stare i zniszczone zabawki na pewno nie przypadną mu do gustu. Poza tym każde dziecko zasługuje na nową zabawkę z okazji Świąt i Mikołaja. Większości to się zdaje że jak biedni to im się nie należą lepsze zabawki a już o nowych to nie powinni marzyć-a czy to są gorsi ludzie?