Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
"allium dziś jak macie tak " pomagać " to macie rację - dajcie spokój usmiech.gif" Ty nadal nie rozumiesz ze ta osoba ktora podarowała tego misia i lalke moze sama ma mało w zyciu . Wyśmiewasz sie z tych ktore pomagają i zwyczajnie chcą dobrze a nie widzisz nic złego w roszczeniowym zachowaniu tej mamuski . Ja pochodze z bogatej rodzony ale jestem nauczona ze jak ktos daje mi np czekolade czy pomarańcze to grzecznie podziękuje i nigdy publicznie nie komentuje czy to dobry prezent czy zly.

Gość gość
allium dziś badziewne słodycze? ...:(

czy nie daj Bóg ochotę komuś pomóc.....to już wiem że na 100% nie pomogę- o matulu ,zaraz świat zacznie się kończyć bo panna jedna z drugą ... nie pomoże :D

Gość gość
Dali byle badziew. Chyba logiczne że matka nie zawsze była biedna i pewnie ma jakieś zabawki dla swojego dziecka? Ja nieraz dostawałam od rodziny,znajomych jak przychodzili w odwiedziny kolejne miśki i barbie nawet nie miałam już gdzie dawać i wolałam coś innego dostać dla dziecka bo miśki to już takie oklepane. A przecież nie musi to być drogie. Może np taka kostka do której wrzuca się różne figury geometryczne? Puzzle,bloczek i kredki,pet shopy czy coś? Moja córka miała wiele różnych zabawek od A do Z ale najbardziej przypadła jej do gustu PRLowska gumowa czarna wrona którą dostała od sąsiada starej daty. Mimo wszystko jakbym miała komuś coś kupić to na pewno nie byłaby to używana stara foka

Gość gość
Ja też, za wysokie wymaganie mają ci biedni potrzebujący, nie mam za zbyciu ani laptopów ani telefonów a i wypasione zabawki też mogłby być nietrsfione, po kiego mam robić wypas jak dla swojego dziecka, skoro ktoś oeczkuje mojej ligi na którą sobie sama zarabiam, to niech też sobie zarobi, a nie tylko ma wymagania, moze jeszcze mieszkanie takie jak mojej komuś będzie potrzebne, samochód tip, dzisiaj b iednych ludzi chyba nie ma skoro sa takie zgrzyty i fanaberie o prezenty.W d/upach się niektórym poprzewracało i tyle.

Gość hehehehehhehehehhehe
Ja tez po przeczytaniu całego temu juz nikomu nic nie wyśle . Dziewczyny maja racje lepiej kupić puszkę karmy dla psa.

Gość gość
Nie śiwat się nie zakończy, bo allium pomoże, taka madra i szlachetna osoba, nie ze struchu, nie badziewne słodycze, będą wypas paki, allium czuwa.

Gość gość
Fakt, lepiej postawić na psy, przynajmniej w necie nie obszczekają.

Gość gość
Paczka jest ok. Biszkopty i lalka jak najbardziej. Ale nie wmówicie mi że foka jest nowa :D Trzeba było jej nie wsadzać to by było bardziej ok bo ona psuje wszystko. Kto to widział małemu dziecku które poznaje świat dawać szare zabawki? Matki od siedmiu boleści a nie wiedzą że dziecko musi mieć kolorowe żeby poznawało barwy

Gość gość
alium kupi wszystkim "biedakom" pod choinke iphone za 3tys zl ale obawiam sie niestety ze prezent moze byc zbyt tani

Gość gość
alium to jak ci tak zal to wyślij tej ROSZCZENIOWEJ SUCE :) porządna oryginalna lale , dużego metrowego misia i inne ORYGINALNE zabawki :)

Gość gość
Nikt tu nie mówi o nowych laptopach czy telefonach. Niby matki a wogóle brak wyczucia

Gość gość
Ja nie wiem czy przyjrzałyscie sie dobrze tej paczce z fotki. karton wyglada na brzydki, bo jest brzydko rozerwany przy otwieraniu. lalka wyglada na nową, tak jak piszą osoby, ktore wysłały.

Gość gość
A czym mowa? Laska nie ma kasy an jedzenie a wybrzydza bo ktos jej wysłał tylko lalke a nie klocki duplo ?

Gość gość
Według mnie foka jest różowa, mój 2 latek ma podobnego delfina i z nim śpi.

Gość gość
Przykre to. Uważam że ta pani niezupełnie potrzebuje pomocy chociaż inna rzecz jest taka że te idee pomocy często mnie wkurzają. Moim zdaniem pomoc ludziom nie powinna się opierać na dawaniu komuś kota we worku. Ktoś potrzebujący powinien sam napisać liste rzeczy które potrzebuje i dostać ścisłą odpowiedź na to lub iść do jakiegoś miejsca gdzie będzie skupisko przedmiotów podzielonych tematycznie i sam sobie wybrać to co uzna że potrzebuje. Jesli chodzi o zabawki to jest to zindywidualizowana sprawa. Powinno się miec możliwość wybrać to co sie podoba i tyle. Inna rzecz że dobrze by było gdyby po pomoc sięgali ludzie faktycznie jej potrzebujący a nie cwaniaki szukający leszczy

Gość gość
Ta foczka jest różowa . Lalka normalna kiszeczka jakies tam słówka . biszkopty i jeszcze cos tam lezy ale nie napisała co to jest.

Gość gość
To coś ze słodyczy

Gość gość
Z doświadczenia - panienki na FB na jednej grupie jęczą że są biedne, nie mają dla dziecka ubrań, kosmetyków, pieluch, zabawek itp. Ludzie z tej grupy wzruszają się losem biednych samotnych matek, wysyłają paczki, a te zawszone pi/zdy na innej grupie sprzedają otrzymane od dobrych ludzi rzeczy. Tu na kafe takie zdziry też grasowały i może nadal grasują. Dlatego nie wysyłam. Jak mam nadmiar daję tym których znam albo kupuję karmę dla zwierząt ze schroniska.

Gość gość
Co działo się na grupie, po wpisie obdarowanej?

Gość gość
wolałabym dać psu te biszkopty.....:-D

Gość gość
pewnie już dawno fb usunęła

Gość gość
nie wchodzi mi ten adres

Gość gość
mojej pati./.....:-o

Gość gość
Biedna nie jest to pewne .chciała zwyczajnie wykorzystać cudzą dobroć. Biedna osoba ucieszylaby się z każdej pomocy i gestu serca. I pomydkec ze ta pacxka mogla naprawdę sprawić radość komuś innemu heh przez takie osoby odechciewa się pomagać.