Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
CO TO ZA BEŁGGGGGOT !

Gość gość
Pytanie „czemu?” jest po prostu potocznym synonimem – „dlaczego?” Cała omawiana przez nas kwestia dotyczy więc tego, kiedy wolno nam użyć formy potocznej. Rzecz jasna nie wolno nam jej zastosować, gdy mamy obowiązek używać języka oficjalnego (np. w pracach naukowych lub w rozmowach o charakterze oficjalnym). Nie ma natomiast problemu, by użyć formy „czemu?” w zwyczajnej rozmowie ze znajomymi :-P

Gość gość
Pytanie „czemu?” jest po prostu potocznym synonimem – „dlaczego?” Cała omawiana przez nas kwestia dotyczy więc tego, kiedy wolno nam użyć formy potocznej. Rzecz jasna nie wolno nam jej zastosować, gdy mamy obowiązek używać języka oficjalnego (np. w pracach naukowych lub w rozmowach o charakterze oficjalnym). Nie ma natomiast problemu, by użyć formy „czemu?” w zwyczajnej rozmowie ze znajomymi :-p

Gość gość
Bieda to pojęcie względne. Ja np. też mogę czuć się biedna, bo nie mogę pozwolić na wszystko, o czym marzę. Ale w porównaniu do osób, które za 1200 zł muszą wyżywić czteroosobową rodzinę, to już biedna nie jestem. Chodzi o reakcję tej Pani.

Gość gość
nie mój biznes jak się kto honorem unosi i z mopsu korzystać nie chce, jak ktoś klepie biedę z nędzą to mops daje nie tylko zasiłki, ale przede wszystkim ubrania, jedzenie, wyżywienie dla dzieci w placówkach edukacyjnych a także finansuje żłobek czy przedszkole

Gość gość
gość wczoraj do PANI wyżej idiotyzmem jest machniecie 2 bachorów kiedy klepie się biedę i tylko mąż ledwie pracuje nie pouczaj bo jesteś równie głupia xxx Proszę panią, nie machnęłam sobie dwójki bachorów. Spłodziłam dwójkę dzieci. To, że ty masz w domu bachora, lub sama nim byłaś, to już nie mój problem. Może i byłam głupia. Ale przynajmniej teraz mam dzieci. Po urodzeniu drugiego dziecka mój organizm stał się niezdolny do owulacji, więc bardzo dobrze się stało, że byłam taką kretynką. :) A gdybym nawet była zdrowa i mogła mieć dziecko po 30stce, to też może bym dziecka nie miała, bo pracę można łatwo stracić. Albo wyszło by na to, że jednak tylko mąż pracuje, bo moja pensja poszłaby na opłacenie opiekunki. :)Swój komentarz skieruj do pani Anny. Wszak jest taką samą kretynką jak jak. Machnęła sobie dzieciaka i taką biedę klepie, że ludzie muszą jej paczki pod choinkę robić. Tylko różnica jest taka, że ja za pomoc była wdzięczna, a ona nie i pokazała to w bardzo bezczelny sposób, czego twój intelekt nie jest w stanie zauważyć.

Gość gość
gość wczoraj jest taka sama , bo nei wierzę że korzystała z mopsu raz w roku idiotka mysli ze kogos nabierze jak się nie ma kasy to się dzieciaków nie płodzi a nie potem z laską do ludzi uczciwie pracującycch xxx Możesz nie wierzyć, ale korzystałam raz w roku. I tonę węgla dostawałam. To było wszystko co dostawałam z mopsu. Wtórna analfabetko, napisałam wcześniej, że wystarczało mi na jedzenie. Jeśli wystarczało mi na jedzenie tzn, że mój dochód był na tyle wysoki, że nawet gdybym napisała podanie to bym i tak nie dostała. Umknęło ci również to, że ja poszłam do pracy, kiedy dzieci mogły iść do przedszkola. Więc mi tutaj z uczciwie pracującym nie wyskakuj, bo ja również pracuję i to co z mopsu wzięłam to już dawno oddałam w moich podatkach. Gdybym napisała, że byłam, jestem bogata i będę bogata, to byście (te broniące) napisały, że nie wiem co to jest bieda i mam się nie odzywać, a najlepiej samej ze 3 paczki takim Aniom zrobić.

Gość gość
nie ściemniaj bo tonę węgla otrzymują osoby poniżej progu minimum dochodowego, czyli ci sami co kwalifikują się do pomocy żywieniowej, rodzinnego, dodatku mieszkaniowego, dodatku na leki, okulary, odzież itd.. sama pisałaś że mops ci żywienie w przedszkolu płacił więc już nie rób się taka niezależna i przedsiębiorcza bo nic nie lepsza byłaś niż pani Ania :P

Gość gość
Starczy to jest wiek :-P

Gość gość
albo uwiąd :D

Gość gość
:-D dobre,chociaz w mocnej dygresji od glownego watku... No ale w sumie taaaa....starczy uwiad :-D

Gość gość
ni huj starczy czy nie :-D

Gość gość
i Ania usunęła fb..... presja była zbyt silna?

Gość gość
Przeczytalam caly temat :) w tym roku obdaruje schronisko w Henrykowie :)