Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
moja córka na 2 urodziny dostała od babci (80 lat) lalę bobasa, jaką ja pamiętam jeszcze ze swoich lat dziecięcych, a to było ponad 30 lat temu. Byłam w szoku że takie jeszcze produkują, no ale dostała, rozpakowała (lala była w oryginalnym opakowaniu) i była zachwycona. Cały wieczór się nią bawiła. Według mnie ta lala nie kosztowała więcej niz 10-15 pln, ale jakie to ma znaczenie, ważne ze córce się podobała. Jak się rozwali to wyrzucę i tyle. Moje dziecko ma sporo zabawek w różnym przedziale cenowym, nie rozumiem czemu ta kobieta nie dała córce tej lalki i książeczki.

obdarowana nikogo nie obsmarowała a jedynie wyraziła swoją przykrość. wyraziła ja grzecznie ale konkretnie .

Gość gość
jak ktoś dałby wam nietrafiony prezent, to powiedziałybyście nie podoba mi się weźcie to z powrotem - czy dziękujecie a co pomyślicie to wasze? To jest szczyt chamstwa i braku kultury takie podziękowanie.

Gość gość
może mamunia by się ucieszyła z kolejnego smartfona ?:-o

jeśli ktoś dałby mi prezent " od oka " wiedząc jaka jest moja sytuacja i jeszcze oczekiwał wdzięczności - to kto prezentuje szczyt chamstwa ?

Gość gość
sytuacja? do roboty won a nie łapy wyciągać po gotowe!

Gość gość
Niby jakiej wdzięczności by oczekiwał?

Gość gość
bo zwyczajne dziękuję za to że ktoś twojemu bachorowi prezent kupuje to dla takiej maciory za dużo

Gość gość
a niby co to jest "wdzięczność obdarowanego" to jakiś odpust za grzechy czy co, bo robisz ze zwykłego dziękuje jakies nie wiadomo co.

nie widziałabym powodu do wyrażania wdzięczności jeśli np. dostałabym podarunek " byle by był " . I podobnie zachowała isę obdarowana z pierwszego postu .

Gość gość
Świat schamiał, jeżeli taka aluim czy jak jej tam napisała: "wyraziła swoją przykrość.wyraziła ja grzecznie ale konkretnie ." i uważa,że4 to jest ok, to nie mamy o czym rozmawiać.Nigdy w żyiu a dostawałam rózne prezenty, te trafione i te totalnie do bani, nie komentowałam tego, ani krótka, aani długo, ani po chamsku, ani szczerze, bo tego się po prostu w cywilizowanym śiwecie nie robi.Po co ta matka w ogóle opisywała swoje położenie, przecież mogła krótka i zwieżle i kulturalnie napisać, oczekuję prezentów takich i takich, absolutnie nie przysylac nic innego. Byłby po temacie, skoro teraz pottrafi napisać relację z nieudanej paczki, to i wcześniej by potrafiła, bo nie ma żadnych oporów. Tylko,że ta pani nie oczekiwała pomocy, a potrzebowała konkretnych zakupów, moze i na takie rozwiązanie znależli by siię jacyś durnie, bo pomoc z polsicm wyganiu w 98 % to nic innego jak zlepach chamstwa po stronie "potrzebujących" i naiwności , głóupoty darczyńców.Mnie osobiście nei szkoda ani tych to kupowały, ani tej niezadowolonej pani.

przecież mogła krótka i zwieżle i kulturalnie napisać, oczekuję prezentów takich i takich, absolutnie nie przysylac nic innego.--- i szczególnie podkreślić ABSOLUTNIE :D to dopiero cywilizowany świat :D

Gość gość
no taki sama jak ten który sama opisujesz, nie załapałaś ironii?

Gość gość
"Tylko,że ta pani nie oczekiwała pomocy, a potrzebowała konkretnych zakupów" Wszystko w temacie. Zciekawosci pokazałam tą paczkę mojej 3,5 letniej córce, powiedziała,że miso fajny i lala jak dzidziuś, podobała jej się, a zabawek ma na tony.

Gość gość
no allium nie masz co łapać, bo masz za pusto w głowie i wszystko przelatuje jak w przeciągu, filtr jakiś sobie może zainstaluj.Powinno pomóc, dziękować za radę nie musisz.

Gość gość
18.03 ale wy dziewczyny macie kąśliwości w sobie, fakt allium do mądrych nie należy, ale nie musicie tak się tak wyrażać.

Gość gość
To nie był prezent dla matki, to był prezent dla dziecka, ponoć z ubogiej rodziny, takiego które żadnego innego nie dostanie! Oceniacie to z perspektywy dorosłego... a ja jestem pewna że mała by się z tego wszystkiego ucieszyła. Niechlujne wykonanie? Powinny zapakować w piękny papier i przewiązać wstążką? Jaki problem dla mamy zapakować i kokardę dać? Dwulatek nie odróżnia lego od innych klocków dlatego że nie jest debilem... odróżnia je bo nauczono go zwracać uwagę na marki zabawek. Sama mam pieniądze ale moje dziecko jest nauczone że wydajemy je rozsądnie. Fakty, kupuję mu lego duplo ze względu na jakość, ale on nie wie jakiej są marki, po co mu to? Nie potrzebuję żeby rozmawiał o tym z kolegami w przedszkolu....

Gość gość
taka rada jaki odbiorca, jednak dalej wietrzysz łeb.

Jak czytam o tej historii i wasze komentarze to utwierdzam sie w przekonaniu ze ludziom nie warto pomagać bo prędzej obsmaruja cie niż podziękują. I mam gdzies ludzi co narobili sobie dzieci a teraz nie maja na prezenty i 100 razy bardziej wole kupic w sklepie dla zwierząt karne dla psów do schroniska. Jak człowiek ma mozg to potrafi sobie poradzić a jak nie to selekcja Naturalna sorry Gregory

Gość gość
Przecież dla 2 latki to fajny prezent wiec o co chodzi ? Ktoś zrobic cos od serca to z czystej grzeczności wypada podziekowac . Jak jej nie cos nie pasuje to mogła ta paczkę oddać komuś innemu . W sumie po przeczytaniu tego tematu wiem ze juz nikomu nie pomogę ...

Gość gość
No bo przecież obdarowany ma pełne prtwo być niezadowolony, rozczarowany, jeszcze łaskę zrobi jak prezent przyjmie, za dużó stresu trafić w czyjś gust, też obstawiam pomoc dla zwierząt, zawsze są szcześłiwe, za kazdą pomoc, za każdy gest, a nie fochy, żale i wydziwianie.Moi znajmomi też w końcu zrozumieli,że nie wart patologii pomagać, po co?

Gość gość
Ja też jestem biedna i dostawałam nieraz od rodziny jakieś pluszaki z lumpeksu ale w porównaniu z tym co widze na zdjęciu to moje były przynajmniej ładne,bo kolorowe. Ta foka wygląda jakby ze śmietnika wyciągnięta i do tego szara. Wiadomo że dziecku kupuje się kolorowe co przyciąga wzrok. Sama jak komuś coś kupuję to wole swoje przebiedować ale kupić coś porządniejszego i ładnego niż dać byle co na odczepnego bo bym się chyba ze wstydu zapadła.A jak nie mam pieniędzy to wole wogóle nic nie dać niż byle co. Lalka jeszcze ładna i pewnie dziecko się nią pobawi,ale ta foka porażka!

Gość gość
Po wypowiedziqwxch tutaj, też nikomu nie pomogą, po co mamczytać potem o szczerym rozczarowaniu i mojej nędznej paczce.Tylko coś się tutaj komuś pomyliło, cały ten temat to jedna wielka porażka.

Gość gość
alllium pomoże za wszystkich , pustaki mają jednak megalomanię:)

Gość gość
Przeczytalam wszystko i podobnie jak kilka dziewczyn wiem ze juz nigdy nikomu nie pomogę . Zamiast cieszyc sie ze ktos dal dla dziecka (ktore mialo NIC nie dostać na święta ) lalkę i miesia to jeszcze w d***e źle .

Gość gość
18;13. Nawet jak miałam wątpliwości czy nie daj Bóg ochotę komuś pomóc.....to już wiem że na 100% nie pomogę