Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic z ubrankami po corce?

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory trzymalismy ubranka bo planowalismy kolejne dziecko, wiemy juz , ze bedzie chlopczyk wiec ubranka po dziewczynce nie przydadza sie. Mamy tego raczej sporo (corka 6 lat). Moglabym komus oddac ale nie mam w otoczeniu nikogo z dziewczynka w tym wieku albo sa osoby, ktore uzywanymi nie beda zainteresowane. Do caritasu i tego typu organizacji nie dam bo ostatnio znajoma mi sie "chwalila" jak to cala wyprawke ma "za darmo" z caritasu bo jej rodzina tam dziala (znajoma stac na wyprawke wlasna), wiec nie oddam do takich organizacji. Nigdy nic nie sprzedawalam na allegro ani innych i zastanawiam sie nad opcja wystawienia tych ladniejszych rzeczy. Co radziecie? Myslalam np o tablica.pl...

Gość gość
Jeśli chcesz odzyskać trochę pieniędzy to wystaw je na sprzedaż. Lepsze rzeczy drożej, gorsze za grosze, to zejdzie ci wszystko :-)

Gość gość
Rzeczy mozesz oddac do domu dziecka albo domu samotnej matki. Tylko trzeba wcześniej zadzwonić czy przyjmują.

Gość gość
sprzedaj na allegro :classic_cool:

Gość gość
jha oddalam ubrania po corce do opieki- magazyn odziezy.

Gość miki444
Witam, jesli chcesz mozesz przeslac mi troche rzeczy. Byłabym bardzo wdzieczna za buciki:) Mam 2.5 letnią córkę. Mogę pokryc koszty wysylki. Napisz na adres: kasia.kamyk@tlen.pl Pozdrawiam

Gość gość
a jakie buciki cie interesuja? Jaki rozmiar? szczerze mowiac jeszcze nie robilam przegladu co i w jakim stanie mamy ale zaraz wysle meza na strych;-) nie zamierzalam sprzedawac bucikow bo nie myslalam, ze ktos bedzie zainteresowany.

Gość miki444
o dzieki za odzew:) od rozmiaru 24, rozmiar wkladki 15 cm.

Gość gość
Do miki 444: a ty nie wiesz, że dziecko nie powinno chodzić w używanych butach, bo każdy ma inny kształt stopy i but w trakcie chłodzenia formuje się, dostosowujemy do stopy? Chcesz pokrzywic dziecku stopki?

Gość gość
Miało być chodzenia i dostosowuje się, sorki

Gość miki444
dzieki za troske.

Gość gość
Tonie troska, jestem ortopeda, a co zrobisz to twoja bajka

dokladnie, wystaw na tablicy albo popytaj kolezanek- moze ktoras potrzebuje i chetnie kupi :) szkoda zeby ciuszki lezaly w szafie

Gość miki444
to z jakiego powodu mi to piszesz?

Gość gość
Skrzywienie zawodowe

Gość miki444
no chyba, bo jakby bylo z troski to moze bym przyjela.

Gość gość
Twoje dziecko, twoja decyzja

Gość gość
U mnie w mieście jest kosciół, w którym można zostawić ciuchy w reklamówkach. Idą do biednych rodzin.

Gość gość
kurcze na prawde nie wiem jak zanlezc pewne miejsce, gdzie moglabym oddac rzeczy w dobrym stanie. Caritas odpada zdecydowanie bo juz z roznych zrodel slysze, ze przebieraja co lepsze a tylko szmaty trafiaja do biednych. Wymyslilam dom samotnej matki i nawet znalazlam jeden ale jak trafilam na info w necie jak siostry traktuja tam samotne matki to zdecydowanie mi sie odechcialo. Dom podlega caritas wiec to pewnie wiele tlumaczy: podopieczne opowiadaja np, ze " Widzimy jak sponsorzy przywożą różne rzeczy dla matek i dzieci, które potem siostra każe nam sprzedawać wśród mieszkanek i oddawać sobie pieniądze"Każe nam płacić za pampersy i kaszki od sponsorów i twierdzi, że robi nam łaskę biorąc po 30 zł za paczkę" No masakra jakas. Podpowiedzcie jak znalezc kogos potrzebujacego? szlachetna paczka to tez czesto byla przeciez banda oszustow...

Gość gość
Na forum gazeta jest taki dział pomocne emamy. Tam sie zgłoś powiedzą kto w okolicy potrzebuje ubranek. Z tego co wiem to oni weryfkuja czy ktoś tej pomocy rzevzwiscie potrzebuje.

Gość miki444
przepraszam ze sie osmielam jeszcze raz pytac, lecz chcialam sie zapytac, czy bedzie cos z tych butów dla mnie?

Gość gość
Ale przecież pisał pani ortopeda ze nie powinno się zakładać dziecku używanych butów

Gość miki444
hmm, jesli to Pani pisze, od oddawania tych ciuszków to musi byc Pani bardzo mloda. a ja ortopede do konsultacji mam na miejscu. a jesli pisze to ktos inny niz Pani od oddawania to pytam sie, w jakim celu? oczywiscie, nie bede sie narzucac. poradze sobie, pozdrawiam

Gość gość
na razie przegladnelam te najmniejsze ubranka i sa 1 fajne buciki takie jesienno zimowe ale rozmiar dokladnie 24, nie wiem jaka wkladka.

Gość gośćkl
Ja mam córkę. Dwa miesiace temu skonczyla rok. Kupuję jej ubranka na 86 92. Gdyby Pani miala coś ladnego i niedrogiego to chętnie kupię. Musialabym zobaczyć zdjecia i poznac ceny.

Gość gość
Chetnie przyjme takie rzeczy mam kiepska sytuacje zaplace za przesylke ... Moj meil papaboy@wp.pl

mozesz poszukacj eszcze komisow z odzieza dziecieca, wstawia sie tam rzeczy i przy okazji mozna kupic cos ladnego i niedrogiego

Gość gość
Ktoś kto podszywa się pod ortopedę , niech zajmie się swoimi sprawami. Można być mądrym, ale nie przemądrzałym. Owszem ortopedzi mówią , żeby dziecko miało nowe buciki, ale jak kogoś nie stać to ma ukraść ? Ortopeda nie napisałby -że pokrzywią stópki, jak już to zdeformują.

Gość gość
mam 3 córy- 4, 3 lata i 6-mcy. Chętnie odkupię całość jeżeli cena byłaby przystępna:) iza_2309@poczta.onet.pl

Gość MartynaG_pl
My też mamy bardzo bardzo dużo ubranek, których nawet nie założyliśmy. Niektóre mają metki. Zaszalałam w SH - możecie poczytać na ten temat u mnie na blogu: www.MartynaG.pl