Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eliza2311

Dwie Kreseczki :)

Polecane posty

Hej hej gratuluje chlopca:) Moja niunia sie strasznie kreci coraz bardziej ja czuje :) az milo :) tylko czasami sie tak mi ulozy ,ze boli wszystko :) co do zebow to tez bym sie wstrzymala ,sama czekam do konca ciazy zeby porobic mam tez zadbane ,ale wiem ze sporo tam jest do zrobienia ;)

Ach z zębami to zawsze jest coś do zrobienia, trzeba by nic nie jeść i nie pić chyba, żeby się nie psuły. Moja dzidzia wierci się tylko wtedy, kiedy ja się nie ruszam, a że większość dnia latam jak szalona, bo nie umiem wysiedzieć :P to dzidzi nie czuję.

Gość martyna889
hej dziewczyny :) Jak tam samopoczucie ? U mnie moze byc. Mam imie dla synka bedzie Lukas ( Lukasz ) , nie meiszkam w PL dlatego wybralam takie imie :) By tu bylo i mialo swoj odpowiednij w Polsce. Jak narazie to mi sie najbardziej podoba, ale pewnie sie to jeszcze nie raz zmieni :P Ktora ma teraz w najblizszym czacie wizyte ? :) Pozdrawiam i zycze milego dnia :)

Gość Iwonka250807
Martynka, bardzo fajne imię, nie udziwnione. Nie lubię wymyślnych, dziwacznych imion. To przynajmniej jest normalne :) Ja jeszcze nie mam pomysłu na imię, tzn. niby chodzi mi parę imion po głowie, ale nie jestem pewna do końca. Zresztą nie znam jeszcze płci. Ja do wizyty mam jeszcze niecałe 3 tygodnie, także sporo czasu. Samopoczucie póki co bardzo dobre i oby tak dalej :D Pogoda piękna, aż chce się żyć :)

Dziewczyny, pogoda jest tak piękna, że nie mogłam sobie odmówić pogrzebania w ogródku :) Pograbiłam trawnik, trochę się zmachałam, ale co tam,******** świeżym powietrzu jeszcze nikomu nie zaszkodził.

denerwuje mnie to wykropkowywanie każdego wyrazu, który administratorowi kojarzy się jednoznacznie z seksem. Oczywiście chodziło mi tylko o R U C H na świeżym powietrzu!

Gość pelnanadzieii
hej dziewczyny :) pisałam ostatnio i byłam u gina i jestem w ciązy :D to dopiero poczatek 5 tydzień kolejna wizyte mam 25 kwietnia juz sie nie moge doczekac ale troche sie boje czy wszystko w porządku wczoraj tak strasznie bolały mnie piersi i sutki miałam wrażliwe i takie "duże" a dziś nic , nic nie boli tylko po bokach jak dotknę czy to może źle wróżyć czy raczej normalne? bardzo długo się staraliśmy i dlatego mamy obawy :/ z góry dziękuję za wasze odpowiedzi i fajnie ze juz czujecie swoje dzidzie :) a co do imienia Lukas to super imię moj siostrzeniec tak się nazywa :) pozdrawiam

Nasza córeczka będzie miała na imię Antosia :) bardzo mi i mężowi sie podoba to imię :) pelnanadzieii GRATULUJĘ :)mnie od samego poczatku bolały piersi ,nie mogłam dotknąć, ale teraz jest juz ok a wrecz uwielbiam gdy mąż dotyka (głupio ,ze tak pisze ,ale to prawda) minelo mi jakos w 3 miesiacu :) Kazda kobieta jest inna i przechodzi ciaze inaczej wiec nie ma co sie sugerowac innymi :) i popadac w paranoje ... Ja dzisiaj pierwszy dzien jestem tzn od na zwolnieniu juz do konca ciazy bez pracy itd tak bardzo mi dziwnie jest :) ,ale dam rade musze... a jak u was samopoczucie? pogoda piekna az chce sie zyc i czerpac te cudowne endorfiny ;)!

pełna nadziei, nie martw się, piersi w ciąży nie zawsze muszą boleć. Mnie tylko odrobinę bolały tuż po zapłodnieniu, a potem już nic i tak jest do tej pory. Także ciesz się ciążą. No i gratulacje przede wszystkim! Eliza, imię bardzo ładne. Ja czekam na razie na wieści o płci i wtedy podejmę decyzję co do imienia. A łatwo nie będzie, bo mi się jakoś tak nic specjalnie nie podoba, ani dla chłopca ani dla dziewczynki.

A dziekuje mi się to imię bardzo podoba no i coreczka strasznie rUchLiwa jest w szczegówlnosci na wieczór :P :) pelnanadzieii własnie tak jak Iwonka mowi nie zawsze piersi bola a wrecz przeciwnie czasami kobiety w ogole nie odczowaja a wrecz przeciwnie :) moze Ty wlasnie tak masz bo mnie np strasznie bolaly ... a za to teraz mam spokuj :)

Gość pelnanadzieii
dziękuję za dodanie otuchy :) co do imienia bardzo ładne :) a pogoda wyśmienita aż chce się kopać w ogródku ale trzeba się oszczedzac :)

Hej dziewczyny :) u mnie niedziela pełna gości także szybko minęła.Jeszcze troszke posiedzę przy kopmie i idę do mężusia sie poprzytulać ;) Ja mam wizytę już 16 kwietnia , w ten czwartek. Doczekać sie już nie mogę,już tak dawno mojego małego skarbka nie widziałam.Czasami wydaje mi się że sie powoli uzależniam od badania usg :P Moja córeczka tak samo RUCHliwa jest na wieczór,w dzień też ją czuję ... ale późnym wieczorem to chyba się dopiero budzi i się zaczyna zabawa :D Oczywiście radocha dla mnie,uwielbiam czuć te słodkie kopniaczki Dziewczyny,bardzo ładne imiona wybrałyście.Oczywiście najważniejsze jest żeby to Wam sie podobało,nie ma co patrzeć na opinie innych.Ja to jakiś miesiąc temu miałam bzika na punkcie imienia ,bez przerwy się zastanawiałam i szukałam,ale i tak nic nie wymyśliłam :P Już dawno z mężem mieliśmy wybrane imiona,ja wolałabym jeszcze to przemyśleć a ON juz nie ;) także zobaczymy,na razie odpuściłam i o tym nie myślę Pelnanadzieii - Gratuluję !! :) I na pewno jest wszystko dobrze,na początku za dużo objawów się nie czuje także nie musisz sie tym martwić. Wszystko w swoim czasie :) W 5 tyg. jedynym moim objawem były wzdęcia,reszta przyszła troszke później

Gość martyna889
hej dziewczyny :) U mnei weekend minal leniwie, bo pogoda niestety za bardzo nie dopisala, ale i tak grila w niedziele udalo nam sie zrobic :P choc troche wymarzlismy hehe :) ale bylo fajnie. Dzisiaj zaczynam 19 tydzien, jeszcze troche i bedzie polmetek :P nawet nie wiem keidy to minelo :P Marcelka89 koniecznie daj nam znac powizycie jak ma sie twoje malenstwo :) ( widze, ze jestes moj rocznik :) ) Eliza bardzo ladnie imie Antosia :) Pelnanadzieji ja w 5 tyg to nie mialam chyba zadnych objawow, oprocz braku okresu i deliaktnie bolacych piersi :) Nastepne objawy doszly z czasem, wiec w sumie nie ma sie czego bac :)

Gość pelnanadzieii
hej dziewczyny :) no ja to bym chciała zeby tak zostało przez całą ciąże :) ale jeszcze zobaczymy narazie jest dobrze :) nie mogę się doczekać wizyty u lekarza dziś dopiero 13 a wizyta 25 :/ :) jeszcze mamy kolo mnie remont babci dach przekrywaja to mam zajęcie gotowanie wszytskim takze leci mi czas :) podrawiam Was :*

Martyna - zgadza się ,rocznik 89 :) Wczoraj miałam urodziny także stara dupa już jestem :P Ale ten czas leci dziewczyny,pamiętam jak poznałam mojego mężusia-jakby to było wczoraj...a to juz 6 lat Oczywiście dam znac jak tam po wizycie,mam nadzieje że zrobi mi usg bo bardzo chciałabym zobaczyć moje maleństwo :) U mnie już 22 tydzień to tak sobie myślę że pewnie zleci mi teraz glukoze,ale jakos to przełknę ;) Moja dzidzia już coraz bardziej sie wierci,nawet teraz :) Chyba to było przedwczoraj... obudziło mnie jakieś dziwne uczucie,patrzę na brzuch a tam z jednej str. takie małe,twarde wybulenie heh śmiałam się do męża że dupkę na mnie wypieła :D Ale nic a nic mi to nie przeszkadzało

pelnanadzieii -czyli TY masz wizytę jakoś tydzien po mnie,zobaczysz zleci szybko i będziesz miała pierwsze zdj z usg swojego maleństwa :D Normalnie można się pobeczeć ze szczęścia :) :)

Zgadzam sie :) łzy na usg cisna sie do oczu piekne uczucie :) ja mam 24.04 wizyte i zobacze nasze malenstwo tez sie coraz mocniej kreci :) ale mi sie to bardzo podoba :) i brzuszek rosnie az milo :) juz przegladam strony internetowe a to z wozkami a to z lozeczkami :) super ;)

Gość pelnanadzieii
no ja to już bym chciała widzieć to maleństwo :) a wiecie dziś mnie troszkę pobolewa brzuch tak jakby się naciągał albo np tak jakby mi się siku chciało ale mi się nie chce :) mam nadzieję że to nic złego nie wróży :(

Gość martyna889
pelnanadzieji, takie uczucie jakby ciagniecia sa normalne, bo macica sie powieksza, tez to mialam, wiec nie masz czym sie martwic :) Dzisiaj ma byc bardzo ladna pogoda :P jestem ciekawa czy taka bedzie :P Jak tak to bedzie dzisiaj dluugi spacerek. Moje malenstwo coraz wieksze i coraz mocniej czuje jego ruchy, a lubi sie wiercic :P Juz sie nie moge doczekac az bedzie z nami :) mam nadzieje, ze to szybko minie . Moze w ten weekend, albo nastepny pojade do sklepu z artykulami dla dzieci i porozgladam sie za lozeczkiem i wozkiem. Zobacze jaki model mi najbardziej odpowiada i jakie sa ceny. Zamowilam sobie na ebay - u fajne dlugie sukeinki ciazowe na lato :P Nie moge sie doczekac, az bedzie cieplo i bede mogla je ubrac. Brzuszek juz mam sporawy, ciaze widac golym okiem :) samopoczucie jest ok, tylko ostatnio wyspac sie nie moge i chodze taka zmeczona i spaca. Tez tak macie ? I jak sie czujecie dziewczyny ? :)

Nareszcie dostęp do internetu :D Przez te wiatrzysko ostatnio nie miałam w ogóle internetu. Dziewczyny, a ja się martwię trochę. Wszystkie piszecie, że wasze dzieciaczki coraz mocniej się wiercą. Ja pierwsze ruchy poczułam jakieś 2 tygodnie temu, ale ostatnio mam wrażenie, że coraz mniej się rusza. I na pewno nie mocniej :( Wczoraj na wieczór miałam tylko ze 3 czy 4 lekkie puknięcia i to tyle przez cały dzień. Przedwczoraj tak samo. Nie wiem, czy powinnam się tym martwić czy nie. Bo niby coś czuję, ale z drugiej strony to moje dzieciątko takie aż zbyt spokojne... Ja się wykończę chyba, bez przerwy coś mnie martwi :(

Gość martyna889
Iwonka, malenstwo tak czasem ma, ze sie tak usawi, ze mniej ruchy sa wyczuwalne, albo ma dni spokojne i malo sie wierci, tez tak mialam, ze przez pare dni deliaktnie czulam ruchy i bylo ich malo, ale potem to nadrobil :) Wazne, ze czujesz, ale oczywiscie jezeli sie marrtwisz, to przedzon do swojego ginekologa i opowiedz mu o twoich zmartwieniach, albo umow sie na usg, bedziesz spokojniejsza. Mozna tez kupic np na allegro dedektor tetna plodu, bedzeisz mogla sluchac bicia serduszka swojego malenstwa kiedy tylko ze chcesz i napewno cie to uspokoi :)

Martynka, dziękuję za dobre słowo. Moja siostra też mi powtarza, że nie ma się czym martwić, że czasami dzidziuś robi sobie 2-3 dni przerwy, że dużo śpi, że może odwrócił się pleckami do brzuszka, itd. No ale ja taki trochę niedowiarek. I tak się martwię. Ale nasłuchuję z uwagą co dzień, żeby chociaż 1 sygnał mi dzidziuś dał, że u niego wszystko w porządku. A póki co na razie się odzywa :)

No u mnie juz porzadnie mala daje popalic hehe czuje praktycznie co jakis czas pukniecie kopniecie itd :) a na wieczor to juz w ogole :) Ale fajne jest uczucie :) Najbardziej mała reaguje na reke polozona przez meza , od razu zaczyna fikac :) Iwonka napewno jeszcze malenstwo da Ci popalic ;)

U mnie żaden z tych sposobów nie działa. Kładzenie ręki, zjedzenie czegoś słodkiego, leżenie, głaskanie czy stukanie w brzuszek. Dzidzia w ogóle na to nie reaguje. Jak już się rusza, to tylko wtedy kiedy ona ma na to ochotę. Moje zaczepki nie robią chyba na niej żadnego wrażenia.

hehe moze ma dosc zaczepiania Iwonko poczekaj troszke i napewno maluch sie rozrusza ;Pnp wczoraj Mąż mówił ,ze czul pod ręką jak mała sie przemieściła bo miała dość jego ręki i zaczepek a później zasypiajac czuła juz silniejsze kopniaczki :P

Gość martyna889
Marcelka dzisiaj masz wizyte konieczne daj znac nam jak bylo i jak rosnie twoje male szczescie :) Jak sie czujecie dziewczyny ? :) Ja bardzo dobrze, wczoraj maly tak sie krecil wieczorem, ze myslalm, ze mi z brzucha zaraz wyskoczy hehe, ale dzisaij juz jest spokojny, przynajmniej narazie :P Lubie jak sie wierci, wtedy wiem, ze wsyzstko jest ok. Ja mam nastepna wizyte 4 maja, juz sie nie moge doczekac :) Chcialabym podejrzec synka :) A tu trzeba czekac :P U mnie samopoczucie bardzo dobrze, ale jak zwykle jestem niewyspana :P Moze w ten weekend uda mi sie troche poleniuchowac, choc watpie bo maz na 10 rano w sob jest umowiony u mechanika, ale przynajmniej jak wroci jedziemy do sklepu ogladac rzeczy dla Lucas- a :) Moze bedzie jakas fajna promocja i juz cos kupie :) Zobaczymy :)

Hej! Ja czuję się dobrze, jak nie w ciąży. Moja dzidzia nadal ma lenia. Wczoraj w południe trochę się ruszyła, tak delikatnie, ale wieczorem już nic, totalna cisza. Ach, nie wiem już co myśleć.

Iwonko nawet jesli Twoj maluch jest leniwy :) To sie nie martw napewno gdyy bylo cos nie tak to wystepowalyby bole jakies plamienia czy cos :/ po prostumoze jest mniejszy i zanim dotknie skory to Ty juz nie czujesz ... dlategotak jest ..