Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eliza2311

Dwie Kreseczki :)

Polecane posty

No ja wiem, że nie ma co panikować na zapas, bo to też na zdrowie maluszkowi nie wyjdzie. Ale wiesz Eliza, tak bardzo bym chciała, żeby tak porządnie mnie kopnął :D Pewnie masz rację, że jest malutki, w mojej rodzinie zawsze rodziły się małe dzieci, rzadko które miało wagę powyżej 3 kg. Nawet ja ważyłam niecałe 3 kg jak się urodziłam.

No właśnie maluszek jeszcze nie raz kopnie albo sie ulozy tak ,ze nie bedzie Ci wygodnie :), ale na to potrzeba czasu.. moja niunia sie rusza jak np cos jem chyba do niej bardzo szybko to dociera ;P i razem jemy :) dzisiaj sie nie moglam oprzec i zamowilam łózeczko :) dokladnie takie http://allegro.pl/zestaw-lozeczko-dzieciece-materac-posciel-i5239914284.html :)co wy na to?

te sowy podobają mi się najbardziej :) też kupię łóżeczko mniej więcej w tym stylu co Ty, Eliza. Na razie mam wózek. Tyle, że bryczkę to moi rodzice kupili, bo nie mogli wytrzymać :)

macie jakieś imprezy w maju? bo ja mam tyle, że chyba do bankructwa się doprowadzę :P 2 komunie, roczek chrześniaczki mojego męża i imieniny mojej chrześniaczki. A do tego muszę zrobić przegląd i zapłacić oc od samochodu. No z 1500-2000 zł pójdzie jak nic. Masakra. I jak tu oszczędzać? :D

Gość martyna889
ja nie mam imprez w maju, ale 9 maja moj tata ma urodziny :) Eliza ladne lozeczko wybralas tez mysle o kupnie cos w tym stylu :) Teraz jest tyle do wyboru, ze czlowiek nie wie co wybrac :P Najlepiej to by kupil wszystko hehe Iwonka to cie neizle wydatki czekaja w maju :P Przynajmniej dobrze sie najesz :P Macie juz jakies plany na majowke ? ja z mezem narazie nie, moze jak bedzie cieplo to pojedziemy nocowac na nasza dzialke :) Ale musi byc cieplutko, a pogoda jest raz taka raz taka, juz by w koncu mogla sie zdecydowac i zostac ladna :P

My wybralismy to lozeczko bo jest w miare tanie i bardzo ładne :) My w maju mamy jedna tylko komunie naszczescie, wiec nie poplyniemy finansowo az tak :) a posciel wybralismy rozowe misie na drabince nie chcialam nic kupowac specjalnie w rozu ,ale nie moglam sie oprzec ;) wózek tez rodzice kupuja naszczescie to ten najwiekszy wydatek nam odchodzi ;)

Dziewczyny, ja już się poryczałam, z bezsilności chyba. Dzidziuś nadal się nie rusza. Dzwoniłam do mojej lekarki, ale wzięła wolne do końca tygodnia. No i co ja mam zrobić?

Gość martyna889
Iwonka to jedz na sor ! Lepiej dmuchac na zimne a jak zrobia ci usg i zobaczysz dzidzie ze jest wszystko ok odrazu poczujesz ulge. Radze jechac. Daj znac jaka decyzje podjelas kochana. Napewno bedzie dobrze :*

Wiecie co, zajęłam się prasowaniem, w połowie stwierdziłam, że napiłabym się mleczka, więc sobie przygrzałam kubek mleka i jak zwykle usiadłam przed lapkiem i założyłam słuchawki. Lubię bardzo słuchać muzyki, a że jedna piosenka tak mi podpasowała to słuchałam jej tak głośno, że można by słuch stracić :D No i... chyba dzidzie obudziłam. Parę razy mnie szturchnęła, nie jakoś mocno, ale to już coś :D Może ja panikuję za bardzo. Muszę chyba się wziąć w garść, bo niedługo dziecko będzie miało siwą matkę :P

No widzisz Iwonko :) nie nalezy sie na tym zastanawiac bo czlowiek popadnie w paranoje :) U mnie Antosia sie rusza konkretnie :P i macica mnie pobolewa pewnie mala rosnie :) dzisiaj przylozyłam słuchawki z muzyka Mozarta to chyba przysneła :P a jak puscilam kołysanki "Mini Mini" to podskakiwala i sie ruszała ;P

No cześć dziewczynki :) Sorki że przez cały dzień sie nie odzywałam ale byłam dzisiaj taka zabiegana i w rozjazdach że nawet nie miałam kiedy . Byłam dzisiaj na wizycie no i z moim maleństwem wszystko w porządku :) jestem cały dzień taka szczęśliwa z tego powodu.Chyba juz zbyt długo jej nie widziałam i zawsze jakieś obawy są,ale jak zobaczyłam że się rusza i że jest wszystko oki. to mi ulżyło .Dzisiaj lekarz zmienił usg na - jakby 2D czy coś w tym stylu i moja córunia wyglądała jak dzidziuś a nie same kości(jak to wcześniej wyglądało),to aż łezka mi się zakręciła.Paluszek juz pchała do buzi,wody płodowe połykała,nosek i usta jak u dziecka ... no cudowny widok :D I co najważniejsze moje małe szczęście waży już 476 g. ,czyli juz prawie 0,5 kg :D Kolejną wizytę mam na 13 maja,ale juz sie nie mogę doczekać he he Iwonka nie możesz się aż tak tym przejmować,ważne że poczułaś juz ruchy,a czy sa one mocne czy słabe to chyba nie ma żadnego znaczenia.Ale ja tez tak mialam na począdku jak Ty,dokładnie pierwszy ruch poczułam 17 marca,potem 20 a potem przez ponad tydzień nic i zaczęłam sie stresować,aż na począdku 20 tyg. ( to było chyba 30 marca ) poczułam więcej niż raz i od tamtej pory czuję codziennie . Dzidzia po prostu była zbyt mała i pewnie dlatego tak rzadko ją czułam,ale teraz jest juz spora,waży prawie 0,5 kg. więc kopniaczki są super odczuwalne i cudowne :) Ooo właśnie teraz mnie kopie,jak zwykle gdy siedze przy kompie i jak zwykle o takiej porze ;) Aleee juz teraz kocham ją za to ;) Elizka - fajne łóżeczko,ale ja chyba kupię bujane.Jak cos to da się zablokować żeby nie bujało,a jakby chciała spać na rekach całą noc?? o nieeee ;) wtedy bach do łóżeczka i lulamy :) Przynajmniej tak to teraz widzę :D Dobra spadam,idziemy cos przekąsic bo chyba moja córunia zgłodniała ;) :D

Gość martyna889
Marcelka89 super, ze z malenstwem wszystko dobrze :) A w ktorym tc jestes ? :) Ja wlasnie zjadlam snaidanko i moj maly lobuz broji w brzuszku hehe :) chyba mu smakowalo :) Iwonka widzosz nie potrzebnie sie tak stresowalas kochana, na szczescie wszystko jest dobrze i nie musisz juz sie martwic :) Widac twoje malenstwo jest spokojne ( przynajmniej jak narazie :p ) Niestety ciaza to bardzo stresujacy moment w zyciu, ale co poradzic, ja staram sie nie potrzebnie nie denerwowowac, ale wiadomo, ze roznie to bywa :P Mam nadzieje, ze maz jutro mechanik zrobi nam auto w miare z rana i zdarze pojezdzic po sklepach :) Chcialabym juz cos kupic dla synka, bo jak narazie nic jeszcze nie mam ! to my juz wszystkie znamy plec swoich malenstw? Czy jeszcze ktoras nie wie ? Ja mam chlopca, ktoras tez ma ? :) Czy przewaga dziewczynek ? :)

Gość Iwonka250807
Martynka ja nie znam jeszcze płci, ale jeszcze niecałe 2 tygodnie i poznam (mam nadzieję). No moja dzidzia jest chyba naprawdę bardzo spokojna. Żeby jej chociaż później tak zostało :)

Martynka ja jeszcze jestem w 22 tyg. ciąży, w niedziele zaczynam 23 tydzień :) Chyba będę pierwsza do porodu,masakra ;) ale najważniejsze że z moim skarbem wszystko dobrze.Teraz tylko wybrać imię :) Martynka ja i Elizka mamy mieć dziewczynke,Ty chłopca - jeszcze Iwonka nie wie no i pelnanadziei ( o ile z nami tu zostanie do końca ) Iwonka ,to kiedy masz wizytę ? będziemy czekać na wiadomość o Twoim maleństwie,chłopiec czy dziewczynka... :D A moja niunia nawet RUCHliwa,zawsze jak siedze przy kompie to puka,może jej niewygodnie ? :P Martynka nie wiem czy jeszcze pamietasz z pierwszych ciąż,ale mniej więcej kiedy będzie mój mąż czuł ruchy gdy położy ręke na brzuchu ?Bo ostatnio stwierdził że nic nie czuje,zasmucił sie mój bidulek no i czeka na wyczuwalne ruchy dla niego.Więc się tak zastanawiam,ale może jeszcze z miesiąc- nie wiem w sumie ...

Gość Iwonka250807
Ja mam wizytę 29 kwietnia. I już się nie mogę doczekać. Oby dzieciątko się pokazało, bo to też różnie bywa. Moja siostra dość późno się dowiedziała, że będzie miała córę, bo mała wcale się nie chciała pokazać. Mój mąż też co jakiś czas przykłada rękę do brzuszka, ale też nic nie czuje :( No chciałabym, żeby też to poczuł, ale co zrobić, chyba musi jeszcze na to poczekać.

Mój mąż przykłada codziennie rekę do Antosi l( i ona wtedy kopie bo czuje ,ze to tatus z nia rozmawia i dotyka ;) ja mam wizyte na 24 kwietnia ;) na 9 rano i to bedzie moj 22 tydz wedlug moich wyliczen :) Marcelka89 a na kiedy masz termin ?oo to Twoja coreczka duza dziewczynka jest:)Moja niunia jest tez bardzo RUCHLIWA i kopniaczki mi sprzedaje takie słodkie :)

Gość martyna889
Zeby maz poczul ruchy to z tym roznie bywa, zalezy od ulozenia malenstwa, tez od figury mamusi im szczuplejsza tym szybciej poczuje tatus malenstwo :) Rowniez od ilosci wod plodowych :) Mniej wiecej to zaczyna cos czuc ok 23 :) Tak juz ze wie, ze to to. Choc niektorzy faceci nie maja takiego wyczucia, maja nie wiem moze tak spracowane raczki, ze dopiero czuja jak malenstwo sprzeda im pozadnego kopniaka :P hehe Tak czy siak niedlugo twoj mezczyzna napewno poczuje swoja coreczke :) ja w poniedzialek zaczynam 20 tydzien, chyba mam najmlodsza ciaze :P

Hmm czyli pewnie już niedługo mój mężuś powinien cos poczuć. Chociaż jakby się tak zastanowić to ja czuje ruchy -owszem,czasami słabsze a czasami juz takie mocniejsze kopniaczi- ale czy czuc to na ręce,to sama nie wiem.On juz nie chce dotykac jak mówie że kopie bo boi się że znowu nie poczuje,ale dzisiaj go namówię,może będzie akurat jakiś mocniejszy kuksaniec dla Niego :) Elizka - ja ten pierwszy termin mam na 22 sierpnia :) Mi też się wydaje że moja niunia już duża jest,ja tez sie duża urodziłam mąż tak samo więc pewnie dziecko też spore będzie . Dziewczyny - ja jestem szczupła,zawsze byłam (no może teraz juz nie tak bardzo :P )Przed ciążą ważyłam tak 58 kg,wzrostu mam 170 cm i Nigdy nie miałam cellulitu a teraz na moje nieszczęście mam :( Ostatnio właśnie zauważyłam,aż się dziwie bo niby nogi mam takie jakie miałam a tu na udach jakis okropny cellulit sie pokazuje :( Czy Wy tez coś takiego zauważyłyście ? A może ja po prostu za dużo juz przytyłam i to dlatego ? Sama nie wiem ... Teraz waże 66,5 kg A ile Wy juz przytyłyście laseczki,może ja mam po prostu zbyt duży apetyt :P ehh

Gość martyna889
marcelka to szczuplutka jestes :) ja raczej normalnie wygladam nie ejstem ani szupla ani gruba taka normalna :P jest za co zlapac jak mowi moj maz hehe, ja na poczatku ciazy schudlam 6 kg, a teraz przytylam 800 gram, wiec jeszcze jestem na minusie, alemam ostatnio taki apetyty, ze pewnie szybko to nadrobie :) Termin mam na 7 wrzesnia :)

Marcelka, to wyglądasz podobnie do mnie. Też mam 170 cm wzrostu i zaczynałam ciążę z wagą 58 kg. Teraz ważę 64 kg, także trochę mi się przybrało. Ale moja dzidzia to raczej mała będzie. Już wcześniej pisałam, u mnie w rodzinie zawsze się małe dzieci rodziły. A cellulit na udach też mam. I trochę na tyłku. Dobrze by było, żebym chociaż rozstępów nie miała.

u mnie z waga tez jest dobrze nie narzekam tylko 66,5kg waze przy wzroscie 171cm a przed ciaza wazylam 58kg :) wiec duzo nie przybylo .. Mała wyczuwa bardzo kto ja dotyka w brzuszku ..

Hej dziewczyny! Jak Wam mija dzisiejszy dzionek? Mi coś dzisiaj zimno strasznie. Stopy mi tak zmarzły, że prawie ich nie czuję. Pogoda w kratkę, przepaduje i wieje. Niech już przyjdzie ta prawdziwa wiosna, bo nawet na zewnątrz się nie chce wyjść.

Gość mamuska1401
Hej dziewczyny, wiem, że większość z was to już mamuśki na różnych etapach, jednak gdyby któraś potrzebowała utrogestan piszcie, zostały mi 4 opakowania: mamuska1401@wp.pl

Gość jasnozielony88
Hej dziewczyny! We wtorek zobaczylam na tescie dwie kreski. Zaraz w czwartek pobieglam na hcg i wyszlo 1045 czyli 4-5 tydzień. Na 5 maja mam umowioną pierwsza wizyte u lekarza:)

Gość gość
Hej dziewczyny :) widzę ze u was fajnie a atmosfera i każda pomocna wiec udaje się do was z pytaniem. Czy jasny brązowy śluz jednorazowy jest oznaką ciąży? :) na 25 kwietnia mam spodziewana @ i zastanawiam się czy się udało. Jak myślicie ?:))

wiesz co, każda z nas jest inna, ale u mnie taki śluz był zapowiedzą miesiączki. Pojawiał się, bo miałam niski progesteron. Jak zaszłam w ciążę to akurat w tym miesiącu nie miałam żadnego śluzu, ale może też dlatego, że przyjmowałam już luteinę. Za to w dniu miesiączki dostałam małego krwawienia, normalnie żywa krew.

dla pewności zrobiłabym test, ale też się z nim nie śpiesz. Ja starałam się o dziecko 5 lat i z doświadczenia wiem, że nie ma co robić testów szybciej niż dzień spodziewanej miesiączki. Ty masz jeszcze tydzień do okresu, także poczekaj i zrób test. Możesz zrobić z krwi, będzie bardziej wiarygodny.

Gość jasnozielony88
Jeju dziewczyny najpierw wielka radość a teraz zaczynam sie bac mimo, ze do pierwszej wizyty jeszcze troche czasu :(

Gość gość
Ten śluz był minimalny jednorazowy i to rano . Więcej już się nie pojawił jak na razie . W poniedziałek zrobię test jeżeli @ nie przyjdzie :)