Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

torbiel na jajniku a trądzik

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was miała podobnie. Jestem prawie dwa lata po porodzie sn nadal kp ostatnio na wizycie u lekarza na usg stwierdził torbiel na jajniku 6cmx5cm. Do obserwacji za mc kontrola. Od mc mam spadki cukru do 48 problemy z cerą wręcz trądzik a nigdy nie miałam problemów, i zatrzymywanie wody obrzęki lekkie wręcz przytyłam 6kg w niecałe 2mc. W pon wybieram się do lekarza jeszcze raz. Czy możliwe ze taki e objawy od torbieli ?

Gość gość
oznacza to zaburzenia hormonalne,ja miewam podobne przypadłości a "czysto" jest ,i nie mam torbieli,mięśniaków,nic:O mogą być też takie wahania w związku z zaburzeniami ze strony tarczycy,albo innego gruczołu

Gość gość
Tarczyca ok cukrzycy tez nie mam

torbiele to mogą nawet powodować dodatni wynik na testach ciążowych. I w zasadzie wszystko co najgorsze dla kobiety- tycie, trądzik, nadmierne owłosienie, łysienie z przodu głowy, w okolicach skroni.

Gość gość
ja to mialam ,przepisala mi yasmin- tabletkanty.i na torbiel - tradzik znikl ,przestakam brac po4 latach tradzik wrocil.

Gość ja miałam tak
Torbiel na jajniku ale najpierw walczyłam kilka miesięcy sama z cera bo okresy miałam regularne! Poszłam na kontrolę i torbiel się pokazał. Na 3 miesiące plasterek bo tabletek nie mogłam, problem zniknął!