Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celinaaa86

Dlaczego ludzie mający zła sytuacje finansową decydują się na dziecko

Polecane posty

Gość celinaaa86
zadalam normalne pytanie

Gość Sardynka205445
Po pierwsze w polsce poazdna umowe miec to cud swiata dlatego wedlug ciebie ludzie nie maja miec dzieci ? puknij sie troche. Pieniadze to nie wszystko jest ciezko w zyciu ale liczy sie milosc. Ja mam przypadek taki w rodzinie jedna kuzynka ma meza syna nie maja kokosow ale sa razem i sie wspieraja zyja kochaja a druga jest z facetem maja kupe pieniedzy moga sobie pozowlic na wszystko ale co z tego jak on ja ciagle zdradza a ona nie ma gdzie isc i przy nim tkwi

Gość fefwerwer
Nie przewidzisz jak ci sie w zyciu ulozy. My mielismy dobra sytuacje chcielismy dziecka bo zona ma problemy ginekologiczne wiec albo chcielismy miec albo nigdy bysmy mogli juz nie miec . Teraz bywa ciezko ale nigdy tego nie zalowalismy

Gość gość
tu nie codzi o te dzieci tylko o tych rodzicow. jezu tak trudno to pojac. ok kazdy ma prawo do potomka ale jak kogos nie stac to niech ma 1 dziecko a nie 5. Oczywiscie niech bierze kase z tego mopsu na to dziecko ale niech przeznaczy je na jego potrzeby a nie na fajki i piwo. Tak mozna w kolko. Robia dzieciaki,bo mysla,a raczej nie mysla co bd dalej. Pojda do mopsu,burmistrza,jakos to bedzie.Zbytnio nie przejmuja sie co pozniej bd z tym dzieckim....

Gość gość
Bo tu nie chodzi o ludzi ubogich,bo tacy jeśli są zaradni są w stanie wychować wspaniale dzieci.Chodzi tu o ludzi niezdarnych życiowo którzy Jeszcze mentalnie nie dorośli, mieszkają u rodziców bo oczywiście wszytko załatwi mama,nie rozumieją ze dziecko to odpowiedzialność a ich rodzice są w takim wieku ze chcą trochę w życiu odsapnąć a nie mogą .Ja spotkałam taką niezaradna parę gdzie obydwoje byli z dobrych domów i mogli studiować dzienne no ale studia przerwali z powodu dziecka i teraz bawią się w dorosłość u rodzicow.

Gość gość
jesli o rodzicow to proste albo chca miec dziecko i chca sobie poradzic nawet jesli maja mu oddac wszystko swoje albo wpadki ale tez ciezko stwierdzic ladujac do jednego wora wszystkich ze patologiczne rodziny nie kochaja swoich dzieci. sa rozni ludzie proste jedni bija pija inni nie a i tak sa biedni. k***a to zycie bywa roznie wiec niewiem po co takie durne tematy zakladacie

Gość gość
a gdzie ty widzisz takie przypadki że ktoś ma 5 dzieci , pije, chla i dzieci nic nie mają ? no bo taka sytuacja na logikę nie może się zdarzyć, jeśli dzieciaki głodują i nic nie mają , są zabierane takiej rodzinie po co koncentrujesz sie na jakiejs patologi która nawet nie obejmuje 1 procenta ? jaki to ma sens ? jeśli chodzi o pary niezaradne to : nie posiadanie umowy o prace nazywasz NIEZARADNOŚCIĄ ? w Polsce umowa o pracę ma bardzo mały procent ludzi, reszta zlecenia, dzieła , własna działalność itp dlaczego ktoś ma rezygnować z miłości i dziecka żeby poddać się rygorystycznym prawom polityki ?

Gość gość
to sie k***a zdecydujcie o jakich ludzi wam chodzi. bo to ze ktos mieszka u rodzicow nie znaczy ze jest niezaradny bo nie azdego stac na dom czy mieszkanie od reki. bo odpowiedzialnosc jest tez wziasc kredyt a pozniej wszystko stracic podwojnie

Gość gość
Głupie pytanie. Zacznijmy co dla niektorych jest zła sytuacja finansowa. Bo dla niektorych zla sytyacja to 2 tys a dla innych 5 tys to tez mało. Gdyby patrzec tylko na kase to 3/4 Polakow nie powinno miec dzieci wcale. Kiedys byla wieksza bieda i dzieci sie rodzily i zyly i nawet studia konczyly (sama znam taka rodzine). Nie rozumiem tylko ludzi ktorzy maja 4,5 dzieci i wiecej to tak to juz ZABOJSTWO. Jedno dziecko dzis moze miec kazdy nawet z najnizsza.

Gość gość
A niech sobie ludzie płodzą bachory na potęgę nie mając odpowiednich warunków, niech ich rodzice przeżywają drugą "młodość" bawiąc się obsranymi pampersami wnucząt,niech sobie żyją jak bardzo to lubią od pierwszego do pierwszego na miedziakach.Zgoda,tylko niech nie chodzą potem,jak się coś p********i do telewizji z pianą na pysku żeby państwo dało bo im się należy.

Gość gość
Ja nie wiem, gdzie wy te patologie widzicie, moze w miescie, ja mieszkam na wsi, sa malzenstwa, ktore maja trojke dzieci, ale sa i tacy ktore maja jedno, jedni pracuja w polu, inni dojezdzaja do miasta,jedni sa bogatsi, inni biedniejsi, ale nie patologia

Gość gość
13:28 - podaj przykład jakiegos programu telewizyjnego gdzie rodzic dziecka domagał sie czegos co mu sie nie należy, konkrety bo z takim gimbazowym językiem nie ma co gadać , jakas gimnazjalistka pisze sobie teksty a my rozmawiamy jakby to jakiś poważny człowiek był

Gość gość
A ja ogólnie się dziwie ludziom ze decydują się na dzieci to są same problemy brak pieniędzy,nieprzespane noce i wieczny brak czasu na wszystko.

Gość gość
Do Wszystkich Wspaniałych i Cudownych Ludzi, w tym chorym kraju ( chociaż ostatnio coś się dzieje in plus ) - DZIECI TO NAJWSPANIALSZE ŻYJĄCE POCIECHY I NAJUKOCHAŃSZE URWISY DLA KAŻDYCH RODZICÓW. Mamy trójkę, jesteśmy z czwartym w ciąży. JEST I ŻYJE NAM SIĘ WSPANIALE ( najfantastyczniejsze uczucie - widzieć uśmiechnięte, zdrowe dziecko ). Finansowo mamy średnio ( oczywiście rachunki płacimy po terminach ), więc wybieramy priorytety zakupów ( zawsze pierwsze są dzieci i ich potrzeby oraz prośby ). Zastanawiamy się nad wyjazdem ( żona opiekuje się dziećmi, ja pracuję dorywczo ), ale DZIECI SĄ I BĘDĄ DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE. Życzę Wszystkim widoku swoich i nie tylko dzieci, które będą tak WAS KOCHAŁY, JAK NASZE KOCHAJĄ NAS A MY UBÓSTWIAMY WSZYSTKIE NASZE ORAZ INNE. Pozdrawiam.