Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam sobotnio. U mnie tez slonecznie , dobra pogoda na wycieczke albo spacer. I jak zwykle ktos mnie ubiegl w otworzeniu topiku. Saam - Bardzo ladna bajka. I bardzo prawdziwa. Ferdzi - Dzieki za herbate. Dlaczego chcesz posadzic leszczyne? W leszczynach sa kleszcze. Milego dnia wszystkim zycze.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ferdzi - Ty ktora masz doswiadczenie z ogrodkiem. Natka od pietruszki - mrozisz czy suszysz ? To samo pytanie - kolander

Dzień dobry :) Dziękuję Wszystkim za miłe zyczenia oczywiście urodzinowe👄 Oczywiście już stara baba ze mnie ;) jak ja to mówię. Wczoraj mialam straszny dzień jak dla mnie a zarazem dzisiaj mam dobre wieści, znalazłam sobie pracę( wreszcie) i to na umowę o pracę a nie smieciową

hej Daa cieszę się niezmiernie że chociaż jedną sobotę będziesz miała nie styraną :D tak trzymaj. Jedziesz do biblio? czy czasem nie za dużo czytasz? :P znów nabierzesz książek a później nie masz czasu na konwersację na topiku😭 Lepiej weź dziś połowę tego co zamierzałaś :D Zuzanno szczerze mówiąc pietruchę zieloną najczęściej mrożę. Teraz też zamroziłam, ale też zostawiam sobie na zimę w doniczce i trzymam na parapecie okna w kuchni, zawsze świeże gałązki są. Część zielonej wysuszyłam z tym że w suszarce a nie na wolnym powietrzu, bo taka wolno suszona to nie ma aromatu i jest jak siano. Ususzyłam trochę, bo suszyłam też szałwię, koper, lubczyk, seler i będę robić sól ziołową, tylko dlatego. Będzie to moje pierwsze próbne wykonanie soli ziołowej, tak że zobaczę co mi z tego wyjdzie:D Ty jeśli nie masz czegoś takiego w planie, to wystarczy jak umytą, obraną i posiekaną pietruchę włożysz do woreczka i zamrozisz, po wyjęciu jest jak świeża. Dziś na obiad mam ziemniaczki, grillowana pierś z kurczaka, kalafior opiekany i sałatka z pomidorów...uf....idę wydać obiad :D

Hej Joluś, cieszę się że jesteś👄 a jeszcze bardziej z tego że dostałaś pracę, w dodatku na umowę, super aż Ci zazdraszczam. Zmartwiłaś mnie za to że wczoraj aż Aniło musiał Ci pomagać, mam nadzieję że wyszłaś z opresji bez szwanku. Ja niestety dostałam przed chwilą straszną wiadomość, mój brat cioteczny pochował swoje jedyne dziecko😭 Podobno zginął w wypadku, ale jeszcze szczegółów nie znam:( eh.. nie ma nic gorszego jak rodzic musi żegnać się z dzieckiem w taki sposób... Kurcze , tak teraz sięgnęłam wstecz i przypomniałam sobie, że to w mojej rodzinie nie pierwszy taki wypadek😭

Joluś a powód tego spicia był radosny czy raczej dla zapomnienia? Napiszesz ile wiosenek za Tobą ? Na kaca najlepiej dzień przed ...nie pić :D no ale skoro już, to pewnie duża ilość cytryny może jakoś pomóc:D

Ferdzi znają ten ból moi rodzice i ja również U mnie moj brat w ten sposób zginął i i od kuzyna jedyna córka poszla do pracy i juz nie wróciła. Wyrazy wspólczcia skladam Twojej rodzinie.

Przed chwila wrocilismy ,nie spieszylam sie do domu ,jest tak cieplo i slonecznie ,ze moglabym jezdzic i chodzic sobie powolutku caly dzien :-).W domu czeka na mnie tylko robota ,a juz mi sie nic nie chce . Ferdzi ,ksiazek zawsze biore 5 ,tak aby starczylo na 2 miesiace ,bo tak dlugo mozna je trzymac ,ale jesli sa dla mnie ciekawe to pochlaniam je wczesniej .Tym razem mialam saame nieciekawe ,wiec 2 tylko przelecialam po lepkach .Mysle ,ze teraz mam interesujace :-) O ,wlasnie wypowiada sie ksiadz ,mowi ,ze jest gejem :-o ,co sie robi . Zuza ,co prawda pytanie nie bylo do mnie ,ale jesli moge ,to ja nie za bardzo lubie zieleniny suszonej ,ma ona dla mnie taki specyficzny smak ,wszystko co zielone mroze . No nic ,ide wdziac :-) domowe ciuchy ,bo siedze w 'wyjsciowych ':-)itrzeba wlaczyc odkurzac 😭

taka okrągła rocznica a Ty tylko z jednym kolegą i butelczynę ???toż to grzech :D:P Gratulacje, gratulacje, gratulacje i za okrągłą rocznicę, i za pracę i za szczęśliwe wyjście z opresji👄 👄 👄

Dopiero widze nowa strone . Jola ,sto lat 🌻 Tez sie ciesze ,ze masz prace ,czy ciezka ? Ja mniej wiecej orientuje sie ile Jola ma lat i jesli dobrze pamietam to do okraglej liczby jeszcze Ci brakuje roku ,czy tak Jolu ? Nie pisz ,ze jestes stara ,bo ja i Ferdzi schowamy sie pod ziemie :D

Chyba nie odejde stad :-) ,zrobilo sie ciekawie :-p Jola ,ciekawe co bylo po obaleniu tej pollitrowki :D,po co mam zazdroscic :D:D

To chyba niezle ,co ? Mozna tam chyba czyms sie posilic ,chyba ,ze bedzie rygor .