Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

Ja już w domu, zdążyłam zjeść Belriso z malinami, podłożyć do ognia... Saam :) też nie mam z kim popracować, wolna chata u mnie :D ale prawde mówiąc już mi się nie chce pracować, wolałabym się pobawić ;) o Gościnna :) piszesz z pracy czy pracujesz w domu ? ;) o Szarik :) współczuję straty :( kurcze, ile tu nowych gości, nie wiadomo kto jest kto😭 więc piszę tylko do znanych.

Celinko :) miałem na myśli rzecz jasna pracę dla przyjemnosci i wysiłek dla zabawy. Na to zawsze dobra pora. Ale do tanga trzeba dwojga ;) l Szarik :) może jeszcze zguba się znajdzie, czasem tylko diabeł przykryje ogonem. l l dobrej nocy wszystkim :) l kolorowych poweekendowych ..... l do jutra l l

Gość gość
szukaj, szarik, szukaj!

Gość gość
juz sama mnie znalazla wiec nie mam co szukac;)zrestza jak zwykle

Witam w nowym tygodniu Zaczyna się nowy tydzień, oby przyniósł ze sobą tylko dobre rzeczy a najważniejsze by pogoda była piękna. Kawa podana, herbatka zielona z cytryną, cappuccino z dużą pianką też czeka, więc zapraszam. Wczoraj zasiedziałam się u cioteczki, oczywiście byłam sama, bo żonkil nie chciał jechać. Zapakowałam więc mamę i razem pojechałyśmy do cioci. Odwiedziłam też rodzinę na CM, zapaliłam znicze. Ponieważ były same kobiety, nie było maruderów :P świetnie nam się gaworzyło i czas szybko przeleciał. Pomyślałam, że to dobry pomysł, by odwiedzać rodzinkę, najczęściej to rodzinka zwala mi się na głowę :D i są czasem takie dni że chciałabym ciszy i spokoju a tu znów pukanie do drzwi:D Za oknem szaro, nie ma słoneczka. Przeczytałam, że Saamowi wyszło ciasto. Bardzo się cieszę. W dodatku w cieście znalazły się nie tylko rodzynki ale i czekolada, super. Ja nie dawałam, bo obawiałam się, że będzie za słodko, ale i tak w domu mam tylko gorzką czekoladę. Następnym razem spróbuję z czekoladą, skoro Saamowi ciasto z czekoladą smakuje, to i ja wypróbuję:D Szarikowi życzę by zguba się znalazła. Saam ma rację, czasem diabeł ogonem przykryje. Nie dawno miałam właśnie taki przypadek. Byłam na zakupach, w tym czasie gadałam przez telefon z synową z wyspy, telefon włożyłam do torby i dalej robiłam zakupy. Po powrocie do domu, było trochę zamieszania i po godzinie szukam telefonu w torbie a jego nie ma. Wybrałam numer ze stacjonarnego a tu telefon poza zasięgiem:O Wpadłam w panikę, zadzwoniłam do operatora by zablokować kartę, a on do mnie że muszę zgłosić kradzież tel na policję, przynieść im zaświadczenie o zgłoszeniu kradzieży i dostanę nowy tel, bo mój był ubezpieczony. Tak zrobiłam, zgłosiłam na policję, pojechałam do salonu po nowy ale nie...w moim mieście nie da się tego załatwić. Muszę jechać 40 km do większego miasta. Postanowiłam, że pojadę rano, ponieważ była to niedziela, więc na spokojnie. Rano, zaczynam przygotowania do wyjazdu i nagle ...wzrok mój dostrzegł coś czerwonego ( to kabura tel) Okazało się, że po powrocie z zakupów, odruchowo wyjęłam tel, podpięłam do zasilacza i zupełnie o tym zapomniałam. Był poza zasięgiem, bo u mnie w domu są takie miejsca, że zasięgu brak. Wyobrażacie sobie co przeżyłam:O Musiałam jechać na policję i odwoływać wszystko. Tak, że podpowiadam Szarikowi by dokładnie przeszukał wszystko, może jednak zguba się znajdzie, czego mu bardzo życzę.

dzień dobry ! :) l cześć Ferdzi 🌻 mnie często zdarza się szukać takich chowających się rzeczy. Zwlasza w pracy gdzie często mam bałagan twórczy. Dzisiaj przy poniedzialku zrobiłem wielkie porządki ale tych ważniejszych zgub nie znalazłem. A ponieważ nie widzę ich ponad tydzień to jestem zmuszony wystosować milczące oskarżenie pod adresem otoczenia. Niedawno mocno przeżyłem kilkuminutowe zaginięcie karty platniczej. Była w innej przegródce portfela, pomiędzy banknotami :p Do ciasta dalem właśnie pokruszoną gorzką czekoladę. Słodkość jak dla mnie jest w saam raz. Niczym slodkim nie dekorowalem choć mnie kusiło bo przez środek biegnie pęknięty rowek, jak to u babki ;) l Właśnie wychdzę popracować chwilę popracować na zewnątrz to się zorientuję na jaką wyklarowała się poniedziałkowa pogoda. l udanego dnia wszystkim :) l l

Już chyba wszyscy wiedzą że polskie kino ma wlaśnie historyczny punkt. "Życie jest pełne niespodzianek" - powiedział reżyser filmu Ida odbierając Oskara. Trzeba się rozejrzeć gdzie można obejrzeć nagrodzone dzieło l Ida Official US Release Trailer l http://www.youtube.com/watch?v=_JIXxo8qUn0 l l

Dzień dobry :) o Jeśli gość z 3:31 był Szarikiem to już mu się zguba znalazła :) o Ja przerażona ostatnim zaginięciem telefonu, gdy narobiłam w pracy alarmu a on był łóżku :D postanowiłam zadziałać i kupiłam herbatkę z miłorzębem. Zresztą potrzebuję teraz koncentracji i nie mogę sobie pozwolić na bałagan w głowie podczas kursu. Dodatkowo zażywam jeszcze coś w tym kierunku :D o Ferdzi :) ostatnio Twoje granie bardzo mi przypada do gustu ;) Fajnie, że sobie odpoczęłaś i w końcu Ty poczułaś się goszczonym gościem. Czuję, że jednak rodzinka zrobi Ci rewanż ;) chyba, że kilka razy z rzędu postawisz na stole zamiast tylu smakołyków co zawsze np. tylko paluszki, kawe i herbatkę :D ale swoją drogą to chyba miłe tak się spotykać z rodzinką i pogadać sobie. To masz podobnie z ,,maruderem,, jak ja tylko pewnie tłumaczenia są inne ...:D o Saam :) he he, nie musiałeś się kusić dekorowaniem babki, wystarczy, że konsumowałeś ten podniecający rowek :D to dopiero rozpusta :P o Na oscarowy film poczekam aż puszczą w telewizji albo się ukaże w necie, do kina jakoś mnie nie ciągnie..może nadrobię to na emeryturze :D a że życie jest pełne niespodzianek to wciąż się przekonuję na własnej skórze ;) o moja pogoda jest dzisiaj jakaś dziwna, raz błękit nieba i słońce a raz mgła górą i szaro😭 o skikam :D teraz po jabłka do Żabki bo mi się nie chciało wchodzić wczoraj na zakupy u siebie. A było by taniej😭 o miłego poniedziałku wszystkim :)

Gość gość
Saam na Canale + Ida "leciała" już kilka razy i chyba na "ale kino"

Gość gość
albo na "kino polska" :)... poszukaj w programie może będzie znów

O ...i już miła niespodzianka, dzięki Gościu:) pozwolisz, że też skorzystam z linku? i obejrzę w wolnej chwili film? aż sobie nową stopkę zrobiłam ;)

cześć Celinko 🌻 jeśli babkę poleje się czekoladą to rowek będzie jeszcze bardziej smakowity bo zgromadzi się w nim najwięcej ciemnej słodyczy. Chyba że był używany lukier to wtedy omijam to miejsce :p Też mnie nie ciagnie do kina. Stare kino upadło a w nowym jeszcze nie byłem. Gdyby tak do filmu dodać inną atrakcję (taką dla której kiedyś nieważne na jaki film się szło ale z kim) to z pewnością bym się wybrał ;) l l

Gość dziękuje za włożony trud ale ja nie mam tego kanalu. Mam podstawowy Cyfrowy Polsat a to i tak za dużo jak na mnie l l

hej mam przerwę obiadową, więc zaglądam na Filtrownię. U mnie dziś kapuśniak, na boczusiu wędzonym :D dla żonkila, a dla mnie kasza gryczana, pieczarki i pół cycka kurczaka, do tego surówka z pekinka(od wczoraj) Trochę pracy dziś wykonałam, bo choć ranek zapowiadał się nieciekawie, buro szaro i bleee, to jednak słoneczko niespodziewanie pokazało swoje oblicze :D i dodało mi energii :D Calinessa, jakoś nie wierzę w te specyfiki poprawiające pamięć, w końcu jakbym na wszystko brała tabsy, to pewnie trzeba byłoby szafę zakupić na same leki. Fakt, że się przestraszyłam że aż tak się zapomniałam i poszłam do lekarza z prośbą by mi dał na jakieś badania, czy mnie nie łapie alzheimer, albo jakaś inna choroba. Zadał mi kilka pytań, zrobił krótki test i stwierdził że jestem normalna, tylko mam za dużo na głowie :O I że muszę odpuścić, mniej stresu ( łatwo powiedzieć) i takie tam zalecenia ... plus środki uspokajające. Na razie sytuacja się nie powtórzyła, tz niczego nie zagubiłam, nie zapomniałam ( a czasem warto co nieco zapomnieć, byle nie się ) :D Jeśli chodzi o moich gości, to nic na to nie poradzę, nie potrafię częstować paluszkami:D Fakt, zawsze coś w zapasie jest, bo głupio byłoby gdybym nie miała nic do poczęstunku. Pewnie, leciałabym do kuchni, na szybko coś piec, gotować ...zresztą nie raz już tak było, ale dawniej:D Calinessa, napisz proszę jaka to miła niespodziewanka Cię spotkała, bo wierzę, że musiało to być coś bardzo miłego i wyjątkowego. Masz może wieści od Daa? Saam, przykro mi że zagubiły Ci się rzeczy ważne w pracy, pewnie ktoś, korzystając z jak piszesz tfffurczego bałaganu podprowadził, w nadziei że prędko szukał zguby nie będziesz. Może jak użyje, to odda. O taka sytuacja z kartą płatniczą też mi się zdarzyła kiedyś, o mało trupem nie padłam:O ale na szczęście też okazało się, że włożyłam do innej kieszonki w portfelu :D Tak Ida dostała Oskara, cieszę się bardzo, choć po opiniach oglądających, nie za bardzo spieszę się by ten film zobaczyć. Cieszę się tylko ze względu na Agatę Kuleszę, bo bardzo lubię tą aktorkę, więc pewnie skuszę się by to dzieło jednak oglądnąć. Niestety też jak Saam nie posiadam Cyfry+ ani N więc z tej podpowiedzi gościa nie skorzystam, ale pewnie na Polsacie też będzie.

Nie przyniosłem ze sobą grubej koprty więc łapówki dzisiaj nie będzie. W sumie to nie bardzo wiedziałbym jak ją wręczyć i komu. Dobrze że nie mam nic do załatwienia. Ale za to lubię brać. Dzisiaj z saamego rana dostałem łapówkę, 1 cukierka (słownie;: jednego) Mam z tego powodu wyrzuty sumienia bo dzisiaj jest Dzień Bez Łapówek. Analizując na chłodno to dostałem już po więc może to potraktować jako dowód wdzięczności , co ? Tak czy siak dowód rzeczowy od razu zniszczyłem wprowadzając go do przewodu pokarmowego (oczywiście po uprzednim rozpakowaniu) więc CBA nie ma czego szukać :p l l

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam popoludniowo z poczatkiem kolejnego tygodnia. Sporo pracy teraz wiec i czasu na kafe mniej. Ale chetnie wpadne do Was na kawe i ciasto. Zakladamy klub filmowy?

Gość gość
no ta jak z czyms wyskoczy :D :P

Gość Olivier
Pozdrawiam słonecznie ;)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Gosc - zrob lepiej jakies ciasto i kawe to przynajmniej bedzie z Ciebie jakis pozytek

Gość gość
no prosze: jak podgryzac za wesz, dowalic, napisac cos przykrego to gosc jest. Jak tylko trzeba zrobic cos pozytecznego to gosc ogon pod siebie i s*******a az sie kurzy.

A ja pozdrowię jarzeniowo :D bo z pracy... dobry wieczór :) u mnie nie ma zmiłuj się, źadna łapówka nie wchodzi w grę, muszę swoje odpracować.. miłego wieczoru :)

Gość szarik na 102
Proszę nie mylić mnie z gościem,ja zwsze piszę ,żeby było półtorej gościa.Żeby potem nie było... Szmaty jescze się nie znalazły,komuś dobrze w kieszeń wlazły. Czyt.dokumenty

Gość gość
pozdrawiam 🖐️

Gość gość
to ja też pozdrawiam 🖐️

Gość gośćinny
Witam:) No i Ida wygrała;/ ciekawa jestem waszej opinii na temat filmu, po obejrzeniu napiszcie jak wam się podobał, dobrze? U mnie wiosna czyli pora spacerów się zbliża:) Dzisiaj miałam dzień leniucha ale zmęczona się czuję jakbym dopiero wróciła z pracy, zostawiam więc życzenia dobrej nocy i zmykam spać 🖐️