Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co ci rysownicy prowokowali muzułmanów?

Polecane posty

Gość gość

Przecież to zwykła głupota. Co oni chcieli przez to uzyskać? Wejście do klatki z agresywnym lwem nie nazwiemy sie odwagą, tylko GŁUPOTĄ!!! Oni właśnie do takiej klatki weszli. Pomijając już to, że te ich rysunki są zwyczajnie niesmaczne i obraźliwe, należy dodać że wyśmiewali wszystkie religie, chrześcijaństwo również. Ja sama jestem ateistką, ale nigdy by mi do głowy nie przyszło by nabijać się z osób wierzących, mam do nich szacunek. Teraz myślę, że będziemy mieć nieciekawie, nie tyle co w Polsce co w innych krajach Europy takich jak Francja, Niemcy... Muzułmanie nie mają skrupułów, zwłaszcza jak ich się prowokuje w ten sposób. Trzeba podjąć racjonalne działania, a nie naśmiewać się z nich.

Gość gość
czy Mahomet codziennie się onanizował?

Gość gość
właśnie,sami sobie są winni...

Gość JasnowidzXXL
W sumie - racja. Oczywiście metod "odwetu" nie pochwalam. Ale też nie należy pchać palca między drzwi

Schowanie głowy w piasek nie pomoże. Wręcz przeciwnie. I to nie jest wchodzenie do klatki z lwem. Nie można uginać się pod dyktando fanatyków bo tylko rosną dzięki temu w siłę.

Dlaczego kreatywność nazywamy od razu prowokacją? Tego nie rozumiem. Mamy wolność słowa.

Gość gość
Piszesz, ze obrazali wszstkie religie.. A kto ich zabil ? Katolicy ? Buddysci ? Widac, ze mieszkasz w PL gdzie nie ma problemu muzulmanow.. Zmienisz zdanie gdy z nimi bedziesz miec wiecej doczynienia.

Gość gość
Wolność słowa? Wolnością słowa nazywasz obrażanie i wyśmiewanie przekonań innych ludzi? Oczywiście tego co zrobili ci terroryści nic nie usprawiedliwia, ale też nie zaatakowali ich bez powodu. Jak ktoś by Cię nazwał k.u.r.w.ą czy d.z.i.w.k.ą to też to nazwiesz wolnością słowa?

Gość gość
Na szczęście już ktoś się wziął za muslimów :) granatem do meczetu ;)

Gość gość
Tak. To też wolnośc słowa która w różnych krajach jest różnie traktowana i ograniczana przez prawo. We Francji ci dziennikarze i rysownicy nie łamali prawa czyli dziłali z zgodzie z prawem. Wielu wierzącym wolność słowa się nie podoba a w Paryżu był efekt tej nietolerancji.

Gość gość
Katolicy czy buddyści nie są zdolni do tego co muzułmanie, chyba każdy głupi to wie. Katolik ci przebaczy i nastawi drugi policzek, muzułmanin po prostu wyciągnie maczetę...

Gość gość
namalowali Jana Pawła II jak na łożu śmierci kanonizował dwa jogurty i to ma być wolność słowa ? to że ja wyznaje inne poglądy nie obrażam ludzi mających inną wiarę, szanuję ich jeśli jestem katoliczką będę wysmiewać prawosławnych i malować szatana za ołtarzem stojącego tyłem do wiernych ? to ma byc wolnośc słowa ?

Gość gość
Nie wiem czy ktoś z was miał styczność z facebook'owa strona Islam po polsku. 90% osób wypowiadających się dobrze o islamie to głupie polki. Tak samo tutaj. Kobiety są zbyt głupie, żeby zrozumieć zagrożenie.

Gość gość
w dodatku prowokując zagrażali wielu niezwiązanych z tą gazetką Ludzi. dobrze , że tylko oni zginęli.

Gość gość
gość dziś > Tak. To jest wolność słowa. Takie prawo obowiązuje we Francji i każdy mieszkaniec powinien się temu prawu podporządkowac a jak mu się to nie podoba to wyjechać.

Gość gość
Jak widać ci rysownicy rozumieli zagrożenie i dlatego postanowili prowokować muzułmanów po przez obrażanie ich religii.. bardzo mądrze... :)

Gość gość
Nie prowokowali a korzystali z wolności istniejącej w ich kraju. Dlaczego tę wolność mają sobie ograniczać z powodu tego, że ktoś w coś wierzy?

Gość gość
Zginęli również dwaj policjanci, którzy nie byli powiązani z tą gazetą

Gość gość
Będą ginac następni, koncowka roku i początek juz to pokazała. Nie minie tydzień, a znowu usłyszymy o muslimach...

Gość gość
rysownicy od wieli lat mieli groźby, mieli swoich ochroniarzy i jeden był obecny na zebraniu gdy ich zestrzeliwano i nic nie poradził zgineli policjanci czyli narazili niewinnych ludzi swoją arogancją obrażać każdy potrafi, ja tez narysuje dwóch pedałów jak ładuje jeden drugiego pod tęczą a reszta będzie klaskać i co ? wolność słowa ?

Gość gość
linka do tego faceboka . Istnieją zatem pokojowi muzułmanie, jednak nie istnieje pokojowy islam. Mahomet pozostawił swoim wyznawcom instrukcje odnośnie tego, jak walczyć z Chrześcijanami, Persami, Żydami i poganami (objęło to miliony politeistycznych Hindusów). Przez następne wieki, armie islamu toczyły się przez sąsiednie krainy grabiąc, niszcząc i pozyskując niewolników. Ocalałym dano dwie opcje do wyboru: konwersja lub płacenie daniny (dżizja) nowym muzułmańskim władcom. Ci, którzy decydowali się pozostać przy swojej religii, zostali ludźmi dhimmi, po arabsku ‘winny’ bądź ‘chroniony’. Dhimmi byli winnymi, ponieważ odrzucili Islam. Byli też ‘chronionymi’, ponieważ daniną wykupywali własne życie.

Gość gość
Tak. To wolnośc słowa. Jak widze umysłom zniewolonym nie przychodzi na myśl to, że istnieją na świecie panstwa w których istnieje naprawde wolność słowa.

Gość gość
bo chca sprowokowac do wojny puki jest ich mało bo jak będzie 50% w europie to nie poradzimy z nimy to jusz ostatni dzwonek

Gość gość
Prawda jest najwieksza prowokacja

Gość gość
Święta prawda. Mówienie prawdy zawsze ludziom przeszkadza.

Gość gość
Prawda to największy wróg katola.

Gość gość
gość dziś Prawda to największy wróg katola. Zgłoś x Prawda to największy bol moherowego leminga głosującego na PełO!

Gość gość
Prawda to największy bol moherowego leminga głosującego na PełO! Czego najlepszym dowodem jest wielokrotne skazanie J.Kaczyńskiego za kłamstwa.

Gość gość
Przepraszam. Kaczyński jest z PiS. Czyli zdanie powinno brzmieć: Prawda to największy bol moherowego leminga głosującego na PiS!

Gość gość
Tak, tak lewacki moherowy lemingu wyznający Tuskolicyzm. Nie podszywaj się :)