Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie kosmetyki kupić dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Za dwa miesiące mam termin porodu. To moje pierwsze dziecko i zastanawiam się jak wygląda pielęgnacja takiego noworodka. Co kupić, co będzie potrzebne?? Chodzi mi o kosmetyki do kąpieli i po. Na razie mam bepanthen na pupę. Doradźcie jaki kupić płyn do kąpieli? Czy kupować szampon do włosów? Czym smarować dziecko po kąpieli? Jakie firmy polecacie, a czego lepiej nie kupować?

Gość gość
Kupuj tylko ekologiczne. Ja Ci do kąpieli i do włosów polecam produkty z hippa..ewentualnie na początek do kąpieli emolium bo po nim nie trzeba smarować juz niczym...a potem hipp. Chusteczki najlepsze sa zielone huggies. Do pupy linomag w białej tubce.

Gość gość
Także polecam HIPP, później przenieśliśmy się na babydream z rossmana. Ogólnie to zazwyczaj te żele do kąpieli są także i do włosów to szamponu nie trzeba.

Gość gość
Ja kupilam zestaw kosmetyków BIO bez parafiny ktora jest w prawie wszystkich kosmetykach drogeryjnych. Mialam serie Lavera ale jest wiele innych. Cena wcale nie taka wysoka. Szukaj w sklepach eko internetowych.

Gość gość
Moja córka na Hippa miała uczulenie, na krem na odparzenia. Cała tubka leżała w szafce. Ja kiedyś się obtarłam i skoro leży a ja mam odparzenie to się posmarowałam. Piekło straszliwie, przy drugim nawet nie próbowałam pamiętając jak ten krem szczypie. U mnie sprawdziły się kosmetyki Nivea.

Gość gość
Na odparzenia to linomag i bephanten. Hipp do kąpieli.

Gość gość
ja używam: oilatum do kąpieli linomag do tyłka - mam na wszelki wypadek sudocrem ale jeszcze nie był potrzebny krem nivea "na każdą pogodę" - na dwór sól fizjologiczna do oczu + gaziki niejałowe chusteczki nawilżane - dla mnie pampers są najlepsze

Gość gość
Zapraszam wszystkie czekające na dzieciątko mamusie na moj blog www.MartynaG.pl o ciąży, o porodzie, o wyprawce i wychowaniu małego człowieczka słów kilka. - na pewno znajdziecie tam co polecam :)

Gość gość
-octenisept do pielegnacji pepka i może przydać się również Tobie do pielegnacji krocza po porodzie -emolium do kapieli maly mial wrazliwa skore potem przeszlismy na Nivea Baby płyn 2w1 -bepanthen i linomag-smarowalam na zmiane -sudocrem na jakies dropne zmiany skorne-wystarczy probka jaka dostaniesz ze szpitala -kremik do twarzy na zime z Nivea lepiej poczekaj z jakimis dodatkowymi preparatami do pielegnacj ja tez nie wiedzialam co kupic i nakupilam a teraz leza oliwka, krem do cialaka, itd.

Gość gość
czy po uzyciu zelu hipp do kapieli trzeba nasmarowac niemowle oliwka czy juz nie jest to konieczne?

Według mnie nie jest. Ja od czasu do czasu wlewam tej oliwki (z hippa), do kąpieli i tyle. A na dwór polecam masło shea. Nie jest tanie, ale lepsze niż syfiaste nivea.

Gość SabinaSkowronek
Ja zawsze miałam spory problem jakie kosmetyki wybrać do pielęgnacji niemowlaczka, bo wszystkie są "najlepsze". Ostatnio trafiłam na bardzo fajny portal parentingowy http://emaluszki.pl/Niemowle_28_Pielegnacja.html i sporo ciekawych rzeczy z niego się dowiedziałam, a rady dotyczące mycia główki, dla mnie były bezcenne:)

Gość gość
również polecam całą serie kosmetyków badydream z rossmana tanie i bardzo sobre wydajne i podobno mają fajny skład w porównaniu z innymi produktami na rynku dla niemowlat polecam jeszcze nivea ale o ile dobrze pamietam to płyn do kąpieli jest od 1 miesiąca zycia