Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NAGLE WYSTĘPUJĄCE PRZYKURCZE W ŁYDKACH

Polecane posty

Gość gość

Nagle wystąpiły u mnie przykurcze w obu łydkach, tak silne że nie mogę chodzić. Nie są to skurcze, tylko przykurcze. Szukam domowych sposobów na tę dolegliwość... do wieczora muszę być na chodzie :(

Gość gość
nosiłaś buty na wysokich obcasach ? jakiś uraz ?

Gość gość
żadnych urazów ani wysokich obcasów

Gość gość
rozgrzać, rozmasować oliwką

Gość gość
próbuje rozgrzewać, ale te łydki jakby z kamienii...

Gość gość
Może masz niedobory magnezu. Ja co jakiś czas mam takie skurcze w stopach, właśnie z przykurczami,że stopa jest w nienaturalnej pozycji a palce aż na siebie zachodzą. Dodatkowo bardzo boli. Wtedy aplikuję sobie magnez i pilnuję, żeby przez kilka dni regularnie go brać i przechodzi mi.

Gość gość
to niestety nie skurcz, skurcz by po kilku minutach przeszedł, a mnie to trzyma od rana, trochę myślałam że rozchodziłam, ale teraz niemalże kroku nie mogę zrobić normalnie, tylko jak kaczka z pięty. Magnezu może i mi brakuje, ale w kilka godzin na chód mnie on nie postawi :(

Gość gość
No to mnie zadziwiasz. Od rana masz bolący przykurcz, że ledwo chodzisz i jeszcze nie byłaś u lekarza. A może by wystarczył jakiś zastrzyk rozluźniający i by przeszło. Dodatkowo pewnie byś dostała skierowanie na badania i wiedziała co ci jest.

Gość gość
nie miałam szansy pójść do lekarza, szukam domowych sposobów. Przyczyny nie zwalczę w kilka godzin

Gość Allicja33
Jesli masz czeste skurcze w lydkach - to moze to faktycznie byc brak magnezu w organizmie? Jesli pijesz sporo kawy, albo alkoholu - to na 99% tak. Sprobuj moze kupic jakis suplement diety, np Chela-Mag B6 - zazyj tydzien i zobacz czy Ci przejdzie - wg mnie powinno pomoc.

Gość gość
a może to zakrzepica?

Gość bupika
W takim wypadku trzeba jak najszybciej iść do neurologa. Klinika Psychomedic ma świetnych specjalistów. Rejestracja jest u nich online (całą dobę) oraz telefoniczna pod nr 22 253 88 88.