Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natka8787

Jak szybko wesele, od zaręczyn?

Polecane posty

Gość natka8787

Hey! tak się zastanawiam, czy oby nie panikuję W grudniu 2014 zostaliśmy narzeczeństwem, partner zdziwił mnie tym, że chce brać ślub jeszcze w tym roku -2015! wystraszyłam się – nie wiem czego,chyba tego, czy da się wszystko ogarnąć? :) nie wiem, mam jakieś takie głupie myśli, że potrzebuję na to rok ;p wydaje mi się, że nie jesteśmy przygotowani finansowo, /wyszło nam wstępnie 40 tys, ale sądzę, że da się zmniejszyć, np. na sukni, butach, dodatkach /wpisałam mocniej zawyżone ceny/ wyszło nam, że mamy około połowy własnych funduszy, bez pomocy rodziców, moi się też troszkę zdziwili, że w tym roku wesele, bo chcieliby pewnie uzbierać – robią akurat remont na wiosnę, zaplanowany daaaawno temu i nie chciałabym, aby z powodu naszego wesela rezygnowali, powiedzieli że pomogą jak tylko będą mogli, mama mojego partnera, też jest za tym, aby ślub był jeszcze w tym roku... :D wstępnie daty które się pojawiły w sali, która nam się podoba to kwiecień ?!?! :) i końcówka października o ile nie potwierdzi para, a tak to listopad.. i chyba jak już to ten październik? byłam ostatnio na weselu i było okay wiadomo wiele zależy od pogody, ale nawet w wakacje, można trafić na burzę

Gość gość
U mnie piec miesiecy, ale bez wielkiej imprezy.

Gość natka8787
Czyli co pominęliście?

Gość gość
u nas pół roku :) ale my robiliśmy skromnie, jednodniowe małe wesele na 50 osób. Nie celowaliśmy równo w pół roku, ale sala którą chcieliśmy akurat miala wolny termin więc uznaliśmy, że nie ma sensu czekać prawie półtora ;)

Gość natka8787
Czyli da się :) rozmyślaliśmy, czy ewentualnie jakieś małe przyjęcie, ale chyba nie o to mi chodzi w tej "panice", tylko o czas, czy da się ogarnąć :D :) muszę wyluzować

Do października spokojnie się wyrobisz. Kwiecień - może być z problemami ;) Bo to tuż,tuż. Ja miałam ślub niecałe 9 miesięcy po zaręczynach - dla mnie termin idealny.

Gość gość
ja jestem rok po zaręczynach i ślub za 2 lata. Mi wyszło ok. 30tys. na 70 osób, nie mamy na razie takich pieniędzy, ale sądzę, że za 2 lata to racjonalny termin. No i u mnie salę rezerwuje się przynajmniej z rocznym wyprzedzeniem. Na wymarzonego fotografa nie mam już szans, bo ma terminy na 3 lata :)

Gość gość
My zaręczyliśmy się w sierpniu 2012, rok później był ślub, ale planować i organizować zaczęliśmy jakieś 4,5 miesiąca przed nim. I dało się, a dodatkową trudnością było to, że narzeczony mieszkał 180 km ode mnie (wiele rzeczy załatwiał online), ja za to w tym czasie bardzo dużo pracowałam. Ślub i wesele na 70 osób, wyszło około 32 tys.

Gość gość
Ja po 14 miesiacach.był problem z sala bo chciałam w lipcu;) sukienkę szylam 3 miejsce;)

Gość gość
Ja mam wesele za 5 m-cy w czerwcu. Od zaręczyn będzie 1,5 roku. Sala zamowiona byla rok wczesniej ale dlatego ze wesele jest 2 dniowe na ok 100 osób.

Gość gość
Po 2 latach wszystko zależne jest od was;)

Gość gość
Pewnie, ze się da. Jesli wybierzecie datę spoza najbardziej gorącego okresu czerwiec-sierpień to nie powinno być z niczym problemu. My wesele na 100 osób organizowaliśmy ok 5 miesięcy a zaręczeni byliśmy w sumie 10 miesięcy. Nie rozumiem jak mozna dwa lata nad takąumptezą myśleć, mi by się nie chciało :)

Gość natka8787
Teraz jak się trochę uspokoiłam to faktycznie pomyślałam, że jak sala by była, to reszta tez pójdzie, a w sumie nie chcę czekać kolejnych 2 lat 1,5 roku razem jesteśmy 5lat i chcemy dziecko, więc w sumie nie ma na co czekać teraz musimy sprawdzić, czy zwolnił się jakiś termin w tym roku ale pojawił mi się problem, marzy nam się sala która jest tak jakby takim folwarkiem dużo terenu fajna sala i właściciel również tylko na wstępie powiedział że robi wesele na minimum 90-100 osób, a my podejrzewam, że dobijemy może do 80 aktualnie wychodzi mi rodzina z pierwszej linii + bliscy znajomi 67 a może być tak że ktoś odmówi są też sytuacje losowe, zszedł nam na 80 osób /ukochany powiedział "spokojnie mama znajdzie gości;)/ ale przecież nie o to tu chodzi, ponieważ teraz jak myślę bardziej na spokojnie, to jak mi nie potwierdzi owe 80 wliczając już w to nawet osoby techniczne jak np. fotograf, muzyka, kamera, ew. 2 dzieci lat 8 i6 którzy mają niższe ceny to cena za talerzyk mi podskoczy, matko ile to ekonomii! przyjaciółka mi mówiła, że np. na innej sali powiedzieli jej że minimum 100osob bo im się nie opłaca! ;/ zastanawiam się jak ugryźć temat

Gość gość
U mnie 5 miesięcy od zaręczyn. Nie mieliśmy wesela, tylko obiad weselny. Po 19.00 byliśmy już w domu. Nie chcieliśmy tracić kasy na wesele, bo remont domu czekał.

Gość gość
u mnie 7 miesiecy od zarecznym- nie było problemu, ale pochodze z małej miejscowosci- ok 70 tys mieszkanców, terminy dostepne, robilismy obiad dla rodziny (30 osób) do 21 bo nie chcielismy wydawac kasy, ale był dj, fotograf i lokal był otwarty na ansze propozycje co do osob-nie bylo limitu wiec od biedny jak ktos by chciał moglby zorbic na anszym miejscu weselicho na 100 osób

Gość gość
8 miesięcy - wszystko da się ogarnąć. A jako, że wybraliśmy sobie grudzień nie było problemu z terminami - sala,fotograf,DJ, wszyscy , których wybraliśmy w pierwszej kolejności, byli wolni. Polecam jedynie od samego początku brać się za wszystkie kościółkowe sprawy, jeśli planujecie kościelny. My pod koniec się stresowaliśmy, bo nie było czasu na odrobienie jakiejś zaległej konferencji i nie byliśmy na skupieniach dla narzeczonych i już miałam myśli, że ksiądz nie dopuści nas przez to do ślubu...

Gość gość
My zaręczyliśmy się we wrześniu 2014 a pobieramy się w sierpniu 2016 ponieważ chcemy wszystko na spokojnie zorganizować. Wydaje mi się że wystarczająco

Gość gość
To zależy ile macie lat

Gość gość
Zaręczyny były w grudniu, a wesele w lipcu, kamera, fotograf, orkiestra, wesele z poprawinami. Da się :) Wesele na ok 100 osób.

my zorganizowaliśmy wszyskto w 1.5 roku, ale mam też kumpla który to zrobił w pół ;D Wszystko tak naprawdę zależy od sali;) My rezerwowaliśmy http://www.palackotulinskich.pl/ Nigdy nie zapomnę tych chwil... Czasem warto dłużej poczekać ale pobrać się w miejscu z marzeń