Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Esmi20

W oczekiwaniu na dwie kreski.

Polecane posty

Gość karolinaaa20
Zaspamuje wam trochę ale ten pseudo okres nie daje mi spokoju, jest 2:00 a ja szukałam informacji na temat tych "świetnych" globulek. Co się okazało u sporej liczby kobiet wystąpiło krwawienie, plamienie, niektóre stwierdziły że jakby wczesny okres, bóle w podbrzuszu... Teraz już nie wiem czy to jakieś krwawienie przez globulki czy co... Rozpieprzyłam se cały cykl pewnie. To jakaś porażka :D

Gość gość
Czesc dziewczyny, mam pytanie, czy w ciazy mozna miec miesiaczke?Tak wiem, oznaka ciazy jest BRAK MIESIACZKI. Wspolzyjemy z mezem bez zabezpieczenia. Moje cykle trwaja 36 dni, miesiaczki sa bolesne( szczegolnie pierwsze 2-3dni) piersi nabrzmiale i bolace, miesiaczka zwykle trwa 8 dni. W tym miesiacu dostalam okresu po 30 dniach, trwal 5 dni i jakby taki bardziej wodnisty, mniej obfity, i jak co okres skrzepy krwi, ale mniejsze i wielkoscia i iloscia. Piersi takie jak przy klasycznej miesiaczce, obolale i nabrzmiale, a pozniej wrocily do normy. I dziwny apetyt ( kapusta kiszona, a zaraz kasza manna na mleku) Nwm co o tym sadzic, nie chce kolejnego rozczarowania :( wizyte u gin mam dopiero 25.02 :( dokladnej daty wspolzycia nie pamietam, ale jakies 2-3 tyg przed miesiaczka, maz ma specyficzna prace i duzo wyjezdza, co o tym sadzicie?

Karolinaaa20 - idź do lekarza, ginekologa. dokładnie się przebadaj, wylecz. Wtedy na spokojnie zacznij starania. Tak będziesz miała co chwilę wahania - co się dzieje.

gosciu, mysle sobie, ze u ciebie to ciaza psychologiczna. Ja jestem w ciazy a nie mam takich objawow.. Dostalas krwawienie, fakt, ze troche za wczesnie, ale jednak. Nasze cialo nie dziala jak w zegarku, czasem bateria sie spierdzieli i sie cykl poprzestawia. Zrob test dla swietego spokoju - nie bede cie nakrecac. Wedlug mnie o ciazy w Twoim wypadku nie ma mowy. Wiadomo, moge sie mylic.. no ale jednak.

Gościu niestety, ale szanse na ciążę są minimalne. Karolina20 naprawdę lóżko się Wam zawaliło? Ja jestem bardzo zadowolona z foldala. A skakaliśmy po nim baaaaaardzo ;). Może idź lepiej do lekarza z tym krwawieniem :(? xxxx Strasznie bolą mnie piersi. Jutro z rana zrobię test. Zobaczymy.

Czesc dziewczyny. Jak dzien mija? Gosciu mi tez sie wydaje ciaza malo prawdopodobna. Karolina, idz do lekarza..ginekologa. Niech zbada i zaleci odpowoednie leczenie. Nie ma zartow, szczegolnie ze chcesz satarac sie o dziecko :) Dziewczyny macie jakis fajny przepis na obiad z piersi kurczaka?

Karo piersi z kurczaka to najlepsza i najprostsza rzecz jaką można zrobić do jedzenia :D Ja to jak nie mam pomysłu to robie kawałki piersi na patelni obsypuje ulubionymi przyprawami i dodaje sezam albo słonecznik i chwile podpiekam na oliwie a później dolewam wody i pyrcy sie chwile aż dojdzie i na makaron, na pęczak, na ryz do wszystkiego pasuje. Albo tortille robie, albo kawalki kurczaka trzymam w doprawionym jogurcie naturalnym jakas godzine i na patelnie pycha, itp itd nigdy nie mam problemu z filetem :D

Wlasnie ja tez czesto robie fileta. Na parze. Smazony. Z patelni z ryzem itd itd :D dlatego liczylam na jakies pomysly ktorych ja nigdy nie robilam ;-)

Gość karolinaaa20
kwiat nasturcji - naprawdę! pękło w pół, a co ciekawe, nie pękły te deseczki pod materacem, a gruba rama :D musiałam przez kilka dni spać na materacu :) Postawił jednak na wersalkę. Wygłupialiśmy się na łóżku i bum :) x Dokończe brać po @ globulki, jeśli w tym cyklu @ znów przyjdzie tak szybko zgłoszę się do gina (i tak już jestem zapisana na 24 lutego na odbiór cytologii, więc wcześniej nie ma co iść) x Dziewczyny wiecie może coś na temat rośnięcia pęcherzyka graafa? Kiedy zaczyna rosnąć? I ile dni potrzebuje aby urosnąć do odpowiednich rozmiarów?

Gość itakinie
Wrocilam i padam. Jeszcze jutro i wolne.

Karolina - heh niestety nic nie wiem na temat pęcherzyka, pamiętałam to na biologii dawno temu :p. Ale może wujek google coś podpowie ? Potrzebuję Waszej rady. Kupiłam test, ale na moim osiedlu jest tylko malutka apteka. Jedyny test to żółty bobo test. Czułość 25. Jest sens robić jutro? W sobotę minął dwa tygodnie od owulacji.

Mozesz sprobowac :) kilka dni przed okresem moze pokazac bledsza kreske ale tez wcale nie musi. Z ciekawosci ile zaplacilas za ten test? X A ja wlasnie skaczylam przegladac zdjecia usg, badania, karte ciazy z przed 4 lat.. Echh az sie lezka zakrecila..

kwiatek ale bobo test jest ok (wykrył mi 1 ciąże i mam sentyment:) ), ja tez w 29 dc robiłam 25 i mi pokazało a nastepnego dnia wlasnie bobo test i tez pokazało.

Karo 11 zł :o. Zdzierstwo, bo w innej aptece zapłaciłabym około 7, no, ale nie chciało mi się iść, bo u mnie strasznie pada :o. Też lubię przeglądać zdjęcia usg dzieci, staram się nie robić za często, bo wracają smutne wspomnienia. xxxxx Anka u mnie tak samo bobo test wykrył pierwszą ciążę, drugą też, a trzecia to był pre test. Nie pamiętam o jakiej czułości nawet był.

Pytalam bo bylam ciekawa czy wszedzie jest tak tanio bo ja w zeszlym miesiacu placilam 4,20 zl. Kwaitek w takim razie trzymam kciuki za ciebie mocno!!!

Gość karolinaaa20
no właśnie szukałam, i jest dużo informacji że rośnie 2 mm na dobe itd... ale ja jestem ciekawa, kiedy on zaczyna rosnąć. Czy w 1 dniu cyklu, czy po @ :) Tego już niestety nie umiem znaleźć. Trudno. Idę z psiaczkiem no pole :)

Nasturcji... ja wczoraj i przed wczoraj robiłam ten bobo test.Przed miesiączką.Wczoraj miałam słabą drugą kreskę a dziś słabą ale dwa razy mocniejszą.:)) Byłam dziś na pobraniu krwi o którym mówiłyście.Beta hcg czy coś takiego.Dałam 26 zł.wyniki będą w poniedziałek. Ja dalej mam ponad przeciętną energię.Nie wiem jak ją wyładować:))

Gość karolinaaa20
eternalfly teraz masz energię za dwóch! ;D

Co tu taka cisza? Xxxx Ja ostatnio za bobo test płaciłam 6,90 a bobo test duo 16 zł

Gość Esmi20
ahh tak tu dużo nowych wpisów... Przepraszam was dziewczynki, że mnie tu tak długo nie było, ale jakoś musiałam pobyć sama, pogodzić się z tym że kolejny raz się nie udało... Wiecie, doszłam do wniosku, że nie będziemy się już starali o dziecko. Będziemy naturalni. Jeśli będzie to super, a jeśli nie, to najwidoczniej jeszcze nie ten czas :) Ale mam nadzieję, że większość z was ma dla mnie dobre wieści , co ? Widziałyście już dwie kreseczki ?

Gość itaknie
Wróciłam własnie od sąsiadki. Mnie tak niesamowicie drażnią wszelkie zapachy, że wymiękam... w pracy obwąchałam wszystkie koleżanki. Dodatkowo robiło mi się niedobrze jak panie popsikały odświeżaczem na korytarzu. Obłęd jakiś. Mam nadzieję, że jutro wrócę do normalności. I bolą mnie cycki ;D Jeszcze 5 dni brania luteiny, już mam jej dość. Czuję jej smak przez cały dzień, choć w sumie wydawał mi się neutralny. I poźniej tylko czekanie na @. I cała zabawa od nowa :D

Jejku boli mnie brzuch jakbym zaraz miała dostać okresu... Takie dziwne skurcze odczuwam.

Gość itakinei
Mam nadzieję, ze wszystko jest okej.

Poboli 5 sekund i minuta spokój i znów. Mam nadzieję że to macica sobie pracuje żeby bobo miało gdzie mieszkać

Gość itakinie
Ja dzisiaj macałam moją brzuszkową koleżankę. Cudoooo! ;)

Uciekam spać, jeszcze jutro i dwa tygodnie luzu... Dobranoc, trzymajcie się dzielnie ;D A maleństwo niech sobie robi tam wygodnie - oczywiście, jeśli ma mu to pomóc w ustawce na kolejne miesiące ;))

Ja jak chodziłam w ciąży to wg mnie wyglądałam obrzydliwie bo ten mój brzuch to nie był taki ładny, jakaś piłka czy coś tylko taki rozlany i był wszędzie a jak już opadł to normalnie czułam go między udami, a że ja do samego porodu byłam bardzo aktywna to nie raz w sklepie jakaś baba podchodzila.glaskala mnie po brzuchu i coś tam gadala! Jejku jak ja tego nie lubiłam! Wystarczyło ze zobaczyly moja minę i odchodzily :)