Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A jednak tabletki "po" bez recepty tez w PL

Polecane posty

Gość gość
Oczywiście że chodzi o kontrolę urodzin... ale, mimo wszystko, uważam że to matka bądź oboje rodzice mają prawo decydować o tym czy dopuszczać opcję poczęcia bądź nie. I tyle, bez względu na ideologię. Nie ma się to nijak do kontroli poczęcia, tabletki do niego nie dopuszczają. Nie są zdrowe, nieszkodliwe? Oczywiście że nie. Ale kobieta po wpadce, nawet tak osławionej jak pęknięta prezerwatywa, ma czas żeby przemyśleć sprawę i kupić tabletkę.

Gość gość
Wydaje mi się, że straszenie w tym kontekście depopulacją jest mocno na wyrost. Logiczne jest, że jeżeli pęknie prezerwatywa lub para "zaszaleje", to jednak większość w ten czy inny sposób stara się tabletkę zorganizować zamiast wzruszyć ramionami i przejśc nad tym do porządku dziennego. Zastanawia mnie, ile rocznie jest w Polsce ciąż, gdzie pękła prezerwatywa, a para miała tego świadomość. Chyba nie aż tak dużo, aby zagroziło to wyludnieniem naszego kraju.

Gość gość
jestem na nie,gdyż uważam że znacznie spadnie ilosć ludzi uzywajacych prezerwatywy,a w takim przypadku ciaza to akurat najmniejsze zło przy chorobach przenoszonych droga płciowa a zwłaszcza hiv

Gość gość
jak dla mnie to możecie jesc nawet muchomory sromotnikowe. nie mój biznes.

Gość gość
Nieuswiadomione nastolatki beda zazywac ja co miesiac..bo "obcierali sie w ubraniach podczas dni plodnych"...wiec jej zdaniem ryzyko ciazy bedzie katastofalne. te tabletki beda jedzone jak cukierki :O Nie wiem, ale gdzie tu logika, na tabletki anty trzeba niec recepte..ale na tabletke "po" juz nie :O Czyzby sprzedaz w aptekach tak drastycznie zmalala? ;)

Gość gość
zazywanieantykoncepcji hormonalnej a już zwłaszcza tabletki "po" powoduje bezplodnosc a w organizmie nastolatki to już porazka na całego. No ale kliniki in vitro tez musza zarobić. Dziewczyny czytajcie jak najwięcej na ten temat , ja tez kiedyś bylam bardzo za antykoncepcja hormonalana dopóki nie zaczelam na poważnie interesować się tym tematem i po prostu bylam w szoku jak jestemy manipulowani przez "wielkich" tego swiata. Trzeba mieć swiadomosc wielu spraw które bezpośrednio nas dotycza. Tabl "po" to wg mnie gowno w papierku , z wiechrzuchu wygląda ladnie ale jak go rozwiniecie to...

Gość gość
Dokładnie...teraz każda bez ograniczeń, bez żadnych zobowiązań, bez żadnej odpowiedzialności, tutaj jest postęp? Może wprowadźmy jeszcze eutanazję, ograniczmy leczenie dla ludzi starszych - też będzie postęp, w końcu Polska będzie krajem ludzi produktywnych. Ale wśród Polaków zawsze uderza brak rozsądnego myślenia. Bo przecież wszystko co jest na Zachodzie jest ok. Trujmy się dalej. W końcu co za różnica jak i ile będziemy żyć.

Gość gość
I bardzo dobrze sie stało, że wreszcie będzie je można dostać bez recepty - ukróci się panom szanownym lekarzom którzy za receptę na te właśnie tabletki brali jak za wizytę po 150 zł i mieli wszystko w d***e, nawet żaden nie pytał co i jak.... a co do kobiet to sądzę, że będą zażywać wtedy kiedy zajdzie rzeczywista potrzeba, aha no i nie zapominajmy o cenie która jest dość oporowa aby brać te tabletki jak cukierki, dużo taniej wychodzi stosowanie antykoncepcji. Brawo, wreszcie mądra decyzja.

Gość gość
Jak zajdzie potrzeba zabicia...a co to obrona konieczna? Przed własnym dzieckiem?

Gość gość
Do hejterów tego tematu-przecież nikt was nie zmusza do zażywania tych tabletek, więc o co kaman?????? A każdy ma wolą wolę i jego sprawa co robi ze swoim życiem, czy ty jedna i druga chciałabyś aby ktoś wpieprzał sie w twoje życie i sprawy, więc zakończcie tą żenującą wymianę zdań.

Gość gość
Ile taka tabletka kosztuje??

Gość gość
Naprawdę jest wiele badań, które wskazują, że ingerencja hormonalna w organizm kobiety ma daleko idące skutki. Wychodzą one po dłuzszym czasie. W historii medycyny wiele było takich przypadków, gdy cudowny lek ruinował życie kobiet lub ich potomstwa. A Europa i tzw "cywilizacje rozwinięte" same buduja sobie stryczek. No bo co się promuje obecnie? Życie bez żadnej odpowiedzialności. Szacunek do kobiet jest tylko na papierze. Wprowadza się przepisy,daje się pseudo wolność, a nie dba się o wychowywanie ludzi i uczenie ich odpowiedzialności. Nikt już nie potrafi nic zrobic, ani się obronić przed zagrożeniem. Świat muzułmański nas zje w ciągu 50 lat.

Gość mamissima
No i niech sobie powoduje. Każdy swój rozum ma. Ja w życiu zażyłam 5 takich tabletek i to jako nastolatka od 13 do 18 roku życia, a teraz zapragnęłam dziecka w wieku 33 lat i bez problemu zaszłam w ciążę. Jestem mamą 3miesięcznego chłopca :) Szczerze mówiąc to nawet paracetamol może zaszkodzić więc to biadolenie jest śmieszne :P

Gość gość
gość dziś nasłuchałaś się mohero księdza w kościele czy jakiejś innej Terlikowskiej i świrujesz :P

Gość gość
Ja p*****le czy ktos was zmusza do zażycia takiej tabletki ? Jakos w wieku krajach takie leki dostępne sa bez recepty a dzieci tak sie rodzi o wiele wiecej niz u nas . Ta tabletka kosztuje ok 130 zł . I wiem ze jak pęknie nam guma albo zaliczymy z mężem jakiś niekontrolowany seks to ja ta tabletke wykupie bo nie chce miec wiecej dzieci .

Gość gość
Do mamissima - zobaczymy, co wyjdzie u twojego synka w przyszłości. dzieci rodzi się więcej - ale muzułmańskich, bo białe rodza dużo mniej niż w Polsce, a jeśli nawet rodza, to chyba nie po wzieciu tabletki???

Gość mamissima
Co miałoby wyjść u mojego synka? No o co chodzi, że rodzą ale nie po wzięciu tabletki? co to ma ze mną wspólnego? a jeżeli czepiasz się muzułmańskiego najazdu to kwestia jest taka, że to rząd powinien ruszyć tyłek zamiast kraść i zapewnić obywatelom godne warunki pracy i życia. Tak żeby emigracja chciała powracać i żeby nikt nie chciał wyjeżdżać, tak żeby każdy chciał tu zakładać rodzinę i mieć dzieci, bo tzw. "społeczne przebijanie gumek" i opieranie demografii na wpadkach ludzi którzy nie chcą lub nie stać ich na dzieci to nie jest wyjście :) ale żeby to wiedzieć trzeba włączyć mózg :)

Gość gość
Mamissima - bdzury gadasz, w Europie Zachodniej pomimo dobrobytu rdzenne kobiety prawie nie rodza dzieci. Rodzi biedota, imigranci. Bomba społeczna tam tyka cały czas. cały czas jest lansowany model życia bez odpowiedzialności, oparty na konsumcji, dzięki czemu jeszcze jakoś żyją nieefektywne europejskie korporacje i rzady. Pigułki i hormony pozwalają przedłużyć te agonię. Wg sondazy w Europie Zachodniej 70% młodych dziewczyn nie chce miec dzieci. Oczywiście, że nikogo do niczego nie zmusisz. Ale czy lansowanie takiego stylu życia ma głębszy sens. Człowiek po prostu pieknie potrafi sam się wykończyc i dorabianie do tego szczytnych ideologii, typu mam wolność, bo moge wziąc pigułkę jest tylko potwierdzeniem tego stanu umyslowego - jest to absolutnie chore i jest oznaka słabości umysłowej Europejczyków.

Gość gość
- no dokładnie, co za beznadziejna idea, rodźmy niechciane dzieci, byleby tylko nas było więcej ;/. Człowiek to podobno istota myśląca. To może lepiej zróbmy taką akcję, że co pewien czas będą wyłączać światło na kilka dni, najlepiej w biednych wsiach - też nas będzie więcej. Żałosne próby podtrzymania gatunku. Znam mnóstwo ludzi, którzy zdecydowali się na dzieci i chcą wrócić do Polski, ale nie mają jak bo nie ma pracy więc dzieci będa się wychowywały na obczyźnie zamiast tutaj, to jest tragedia, a te jakąś tabletkę przeżywają ;/. Jak ktoś będzie ją brał "jak cukierki" to znaczy, zę jest durniem i moze nawet lepiej, ze go zmiecie z tego świata.

Gość gość
do postu wyżej - co za idiotzm? przecież nie chodzi o to o czym piszesz, ale o dostepność dla osób, które nie maja elementarnej wiedzy - pogadamy za ileś lat, jak twoja coraka nafaszeruje się czymś takim - czego szczerze życzę, bo to co co napisałas to eugenika w czystej postaci

Gość gość
Dostępność tabletki, która jest droga, myślisz, że ludzie będą wydawali kilka stówek od tak? Ci najbiedniejsi i tak nie będą mieli do niej dostępu. Ja uważam, że wprowadzenie tabletki "po" bez recepty jest dobra decyzją i tyle.

Gość gość
ta tabletka to wcale nie taka bomba hormonalna+ jestem bardzo czuła na hormony- ciąża to była trauma, nawet tabletki anty u mnie nie przeszły. A tabletka "po" nie spowodowała żadnych problemów i złego samopoczucia ;) NARESZCIE ! MYŚLAŁAM ZE NIE DOCZEKAM TEGO DNIA, W TYM KATO-LIBANIE

Gość gość
jestem zszokowana bo poczytalam o tej deopoulacji.... szok. kto cos wie na ten temat wiecej??

Gość gość
Jakie malolaty będą brały " jak cukierki" tabletki za ponad 100 zł? I jakim cudem zastąpią one gumki za 8zł/ 3szt? Fajnie, że są bez recepty, cena jest zaporowa, więc wątpię w nadużywanie tych lekow. Gdyby były za darmo to rzeczywiście byłoby ryzykowne.

Gość gość
No i super,że są te tabletki.W posiadaniu dziecka nie chodzi o mwskażnik, ale o coś znacznie głębszego. jełśi kobiety będą brały jak c8ukierki i nie będą potem mogły mieć dzieci, to też plus, najgłupsze jednostki nie powinny przekazywać swoich genó, będzie to selekcja naturalna na głupote.Kościła powinien też popierać te tabletki, przeciez dobra , praktykująca katolicznie nie będzie ich brała,wiec będą sie rodziły dzieci tylko katolickie, a te lewacji i inne ateistyczne nie, wiec plus dla kościoła.Przecież sam fakt dostępności tabletki nie jest równoznaczny z nakazem przyjmowania, a jeśłi ościła chce pozamykać wszystkie boczne drzwi, aby katolik szedł prostą drogą, to nie tędy droga, czyli jest duży kryzys wiary i kościła sam wątpi w swoich wiernych, jeśłi chce im wszystkiego zakazywać.Taki Muzułmaniun nie je wieprzowiny, ale jest ona dostęna w kazdym sklepie, z kupieniem nie ma najmniejszego problemu, nie je wieprzowiny, bo to jest nie zgodne z jego wiarą, przekonaniami, a nie dlatego,że nie moze kupić, to jest sedno sprawy.

Gość gość
Bardzo dobrze, że takie tabletki są dostępne bez recepty.Dzięki temu, w przypadku awarii (jak pęknięta prezerwatywa) można się zabezpieczyć. Co do reszty argumentów: takich rzeczy jak tabletki po należy używać z głową. I generalnie seksu należy używać z głową. Aby się bzykać nie wystarczy mieć tylko odpowiednią ilość lat, ale trzeba mieć na tyle poukładane w głowie, żeby wiedzieć, że z seksu mogą brać się dzieci. Trzeba znać podstawowe informacje na temat zapłodnienia, dni płodnych itp. Żeby minimalizować ryzyko niechcianej ciąży i takich tabletek ewentualnie używać tylko w przypadku kiedy jest faktycznie taka konieczność. Problem niestety w tym, że edukacja seksualna w naszym kraju to fikcja, małolaty bzykają się, a nie wiedzą na ten temat prawie nic. I to jest problem, a nie dostępność tabletki po.

Gość gość
dla mnie fajowo mam 30 lat i nigdy nie miałam potrzeby korzystania z tej tabletki, serio takie różne wypadki zdarzają się rzadko dlatego dobrze, że coś takiego jest.

Gość gość
Lepiej jak beda truc siebie niz potem dziecko na smietniku. Gorzej jak laski zaczna to naduzywac i wcale sie nie zabepieczac. W innuch krajach anty jest za darmo a u nas

Gość gość
nadużywać tabletkę za ponad 100zł? nie bredź :P