Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malywloczykij

popuroda kontra uroda dla koneserów

Polecane posty

To kto pisał ze maluje się po to aby pokazywać swoje estetyczne preferencje?

Gość gość
a czy malowanie się to nie jest pokazywanie estetycznych preferencji? Podobają mi się mocne makijaże - mam mocny makijaż (ok, nie dzisiaj, dzisiaj w ogóle nie mam). Mogę zapytać czemu cię ten temat tak męczy? Tu naprawdę nie ma o czym dyskutować. Mnie i paru innym osobom podobają się mocne makijaże. Inni wolą delikatne albo wcale. To tak jak jedni wolą brunetki, a inni blondynki.

Gość gość
post zniknął

Ok rozumiem, teraz tez tak to widzę, ale wtedy drążyłam bo szukalam odpowiedzi na pytanie czemu niektóre tak lubią te mocne makijaze na co dzień i czemu to dla niektórych takie ważne. :-) nie lubię jak ktoś się spina na forum tak jak ty, jeśli jesteś tą samą jajko pisanką , to jesteś spinara , irytujesz się szybko i tracisz dystans

Gość gość
nie mam w ogóle dystansu do złośliwości, bo to zawsze rozwala temat. Na forum wchodzę porozmawiać, a nie odpowiadać na słowne zaczepki bo ktoś nie potrafi pojąć, że ktoś inny ma odmienne zdanie. Nawet twój pierwszy post tutaj był zaczepką, gdzie pytałaś jak to jest, że kobieta bez makijażu zwraca uwagę bardziej niż ta z pełnym, idealnie zrobionym. Jaki to miało związek? Dalej nie wiem, ale byłam pewna, że będziesz drążyć temat jak to możliwe, że komuś coś się podoba w takim nastawionym na prowokację tonie.

Zaczepka? Mogę to pytanie powtórzyć, bo wydaje mi się ze celem makijażu jest wyglądanie lładniej niż jak się jest nieumalowanym. Twoja opinia natomiast sugeruje ze makijaż jest celem sam w sobie. Co innego tez jak stwierdzasz po prostu ze lubisz mocny makijaż, a co innego jakieś wyrażanie swoich osobistych preferencji, posiadanie stylu, podkreslanie cech osobowości i Bóg wie co jeszcze - taki ma wydźwięk to co pisalas. No i w dyskusjach ze mną jakoś nikt się tak jak ty nie irytuje - moją złośliwość, o ile to nie za dużo powiedziane, wyciągam tylko jak wyczuwam spinare obrażare :-P a twoje posty są w takim tonie, np. "Nie jestem twoja koleżanką" , "przestan szydzic" , "bolałoby cie to?"

No i halo. Nie chodzi o to ze ktoś ma odmienne zdanie. Raczej o zachowanie logiki, racjonalności tegoż zdania.

JajkoPisanka 2015.01.16 to szczęściara jesteś - u mnie to przyszło w pakiecie z takim ciemnawym blondem/jasnym brązem (dobrze, że nie mysim) i bardzo delikatnymi włosami - czyli nie widać mi brwi jezyk.gif Ssssssssss Tu było o jasnej oprawie oczu. Jednak ta pamięć jeszcze nie taka zła :-P

Gość gość
-bo nie jestem twoją koleżanką i skoro w normalnej rozmowie nie mówisz tak do obcych (a przynajmniej nie powinnaś...znowu, kultura) to na forum też nie. Zwróciłam c***arę razy uwagę (nie tylko ja), że można wypowiedzieć się bez złośliwości, ty dalej swoje. Najwyraźniej nie umiesz utrzymać neutralnego tonu...ani słownictwa, bo chyba bardzo lubisz słowo "spina". Szczerze mówiąc przez dobre dwie strony myślałam, że jesteś tym facetem od chamskich tematów o kobietach. -Nie moja opinia sugeruje, tylko twoja interpretacja mojej preferencji co do makijażu. Wolę ładną twarz z makijażem niż bez. Ktoś (chyba Error) stwierdził nawet, że woli brzydszą, ale ładnie umalowaną. O cechach osobowości też sobie dodałaś. Ja mówiłam tylko o stylu samego makijażu, w moim wypadku - smokey eye, w przypadku innej osoby to może być czerwona pomadka. Oczywiście, że jest to podkreślanie własnych preferencji estetycznych, jak ktoś jest umalowany i ubrany na lata 50 to mogę się założyć, że bardzo lubi stylistykę tych lat. To chyba łatwo zrozumieć. Więc moje zdanie jest jak najbardziej racjonalne, to ty dopisujesz jakieś dziwne teorie. -Złośliwość będąca reakcją na neutralny ton wypowiedzi, bez slangu i głupich zaczepek jakoś nie robi na mnie wrażenia. Mogę być "spinarą obrażarą" dla kogoś takiego.

Gość gość
Brwi to nie jest oprawa oczu (nie tak istotna jak rzęsy), faktycznie mam jasne, ale na to jest henna.

A zdradze ze z ciekawości obejrzalam nawet jakieś filmiki tej Aliny Rose, i przez cały czas cisnelo mi się na usta "ale po co to wszystko, po co?" 10 czynności przy brwiach ? Paranoja. Żeby wszyscy byli tacy skrupulatni w innych dziedzinach życia niż makijaż. Byłoby super. :-)

Gość gość
Ja się na temat brwi nie wypowiadam - henna raz na jakiś czas (jak nie zapomnę) załatwia dla mnie sprawę.

Napisalam "Uff dobrze ze ja tak nie mam" Ty: "A bolaloby cie to?" - już najeżenie Ja: "Strasznie, musialabym żyć na apapie" - próba obrocenia w żart (autentycznie taka była moja intencja) Ty: "Daruj sobie złośliwości" - i juz poszło... Co do zwrotu "koleżanka" - to jest brak kultury? To jaki jest kulturalny? Koleżanka, kafeterianka, pani, jak cie mam nazywać w trzeciej osobie skoro piszesz jako gość, żeby było "kulturalnie"? Pojechalas po bandzie tym tekstem.

Oprawa oczu to właśnie i brwi i rzęsy i watpie aby ktoś przy bardzo jasnych brwiach mógł mieć bardzo ciemne rzęsy. No ale oczywiście... Mogę się mylić :-P

Gość gość
-no poszło, jak ruszyłaś z kopyta to poszło. :P -Zawsze możesz użyć nicka, godziny wypowiedzi, zwykłego "ona", jest sporo opcji. -brwi mam takie http://www.zeberka.pl/img/b/20_3.jpg, a rzęsy dobre 3-4 tony ciemniejsze i w miarę długie. Z oczami mi się poszczęściło :P

"Koleżanka " nie jest niekulturalne. Juz prędzej bezosobowe "ona". Koleżanka ma nacechowanie przyjazne. Poszło bo zarzucilas złośliwość ... Nie widzisz tego? Twoje posty zaczęły być nastawione osobowo anty mnie. Masz do tego na forum tendencję , no coz :-)

Gość gość
Pytać się czy zdajemy sobie sprawę, że ludziom podobają się inne rzeczy niż nam było albo bardzo nieprzemyślanym wyskokiem albo prowokacją, nawet żartobliwą. Zdania nie zmienię, koniec tematu z mojej strony. a o oryginalnych rysach twarzy i makijażach chętnie jeszcze porozmawiam.

A było po prostu przedstawieniem hipotetycznej sytuacji która jest prawdopodobna i ukazuje względność tego "problemu", chciałam uświadomić ze ciekawy wyrazisty, przyciagajacy spojrzenia wygląd (bo brak tego wlasnie zarzucalas twarzom bez makijażu) można mieć również bez makijażu. Uważam ze to kwestia bardziej obiektywna niż subiektywna. Choćby tak ze przyjemniej patrzy sie na miękkie linie i zaokrąglone kształty, niż na kanciaste, ostre, na cieple kolory niż na zimne, symetrie niż asymetrie itp. Cos oryginalnego bardziej przyciąga wzrok niż powtarzalnego. I takie inne. Jeśli twój wzrok i uwaga przypuszczalnie akurat pomijają twarz która przyciąga 90% spojrzeń, tylko dlatego ze tam nie ma mocnego makijazu a ty taki lubisz, to ... To nic. Zastanawiające :-)

Poza tym - juz tak naprawdę na prosto- wydaje mi się, że trudno byloby znaleźć kobietę, która nie chcialaby robić wrażenia swoją urodą bez żadnego wspomagania makijażem.

A przypominam ze temat zalozylam raczej o takich właśnie - urodą obdarzonych z natury. Zdjęcia errora są fajne, ale to głównie kobiety gdzie bardziej się zaznacza jakiś wyrazisty charakter , niż uroda. Na przeciwległym krańcu stawiam Bellucci - gdzie jest sama uroda ale trudno dostrzec jakiś charakter czy osobowość. Sama preferuje jakieś wyważenie , plus mam słabość do klasycznych idealnych rysów a la Liz Taylor.

Gość gość
I rozmowa była całkiem normalna aż ktoś (nie ja) nie powiedział, że woli kobiety z mocnym makijażem. Dostajesz małpiego rozumu jak tylko widzisz takie wpisy. Nikt nie mówi o brzydkich wymalowanych kobietach, tylko o ładnych kobietach z mocnym makijażem. No mniejsza...ja już wpisywać się tu nie będę bo po prostu się nie da.

Gość error dream
celem makijażu jest wyglądanie lładniej x Tak, ale dla mnie będzie ładniej, dla kogoś innego jednak brzydziej i będziemy patrzeć na ten sam makijaż. Pomijam źle wykonany makijaż, błędy, niedoróbki. x Trochę prawdy i złośliwości, ale nie wobec dyskutantek :p Oto prawda bez makijażu :D http://40.media.tumblr.com/a2914945dbbf68138e60abe94e1cf0bc/tumblr_mxnuk377Ej1qzy531o1_500.jpg

Ze niby ta szminka, cienie, tusz i warstwa podkładu to nie makijaż ? :-P

Gość error dream
Ze niby ta szminka, cienie, tusz i warstwa podkładu to nie makijaż ? x A to ciekawe! :D Po pierwsze ja tam nie widzę podkładu, bo wszystkie niedoskonałości są widoczne z kilometra. Według mnie podkład ma wszystko wyrównać, tak by nie było widać przebarwień, piegów i tak dalej. Po drugie taki makijaż, to dla mnie, nie jest makijaż. Ja tego nawet nie zauważyłem. Oczywiście ma szminkę, cienie i jakiś tusz, ale ja tego, naprawdę nie zauważyłem. Skoro nie zauważyłem, to dla mnie to oznacza, jakby się nie umalowała. Po prostu nie ma efektu, nie wygląda ładniej. Szminka skontrastowana z tymi niedoskonałościami, nie mówiąc o wąsie :D nie dodaje jej uroku, raczej podkreśla to co nie jest ładne. Podkreślam, że to jest moje zdanie, nikogo nie zmuszam do jego przyjęcia :p

Errorze, aby wiedzieć czy wygląda ladniej, musialbys zestawić ze zdjęciem bez żadnego specyfiksu. Oczy by zbladly, usta pewnie zlały z cera ;-) Zdjęcie jest nienaturalnie wyostrzone i dlatego tak wygląda, każdy by wyglądał podobnie, oglądany z tak bliska. Ale w rzeczywistości nikt nas z tak bliska nie obserwuje. Mój delikatny "wąsik" tez staje się widoczny jak patrzę na siebie z bardzo bliska, ale jak odsune sie na normalną odległość to praktycznie zupełnie go nie widać :-)

Gość error dream
Zdjęcie jest przede wszystkim w dużym zbliżeniu i dość silnym świetle, wyostrzenie jest w miarę naturalne, ja taką mniej więcej ostrość lubię, bo pokazuje szczegóły. I na takim właśnie zbliżeniu w dobrym makijażu, nie powinno być widać tego, co tam widać. Dobry makijaż zatuszuje nawet, to co wyciąga mocna lampa błyskowa. Bez dobrego podkładu, nie ma dobrego makijażu. To, co ona ma, to jest takie, tam pacykowanie. To jest tylko moja opinia i nikogo nie zmuszam, do jej przyjęcia. :p

Gość error dream
I zestawiłem zdjęcia. Naprawdę, lepiej nie podkreślać ostrą szminką ust, jeśli reszta jest niezrobiona. Ja bardzo lubię takie szminki, ale albo cera bliska ideałowi, albo pełny makijaż. To jest wyłącznie moje zdanie i nikogo nie zmusza, do przyjęcia, tegoż zdania ;)

Moim zdaniem do jej kolorystyki twarzy taki kolor ust po prostu nie pasuje. Wąsiki trzeba woskiem zrobić przede wszystkim, a nie podkładem ;-) Zdjęcie jest ostre, na żywo nic tak aż by nie bylo widać, no chyba ze swiecilbys swojej kobiecie lampą w twarz i oglądał z odległości 10 cm, żeby się upewnić ze ma dobry makijaż ;-) ;-)

Gość Malywloczykij
Grace Kelly