Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie nie mają zainteresowań

Polecane posty

Gość retrofuture
http://www.dvdclassik.com/upload/images/galeries/merian-c-cooper2.jpg A oto i sam Merian Cooper! Wybitny człowiek, ktoś o kim należałoby zrobić wielki film w koprodukcji z USA. Dziwi mnie, że nikt się za ten temat nie bierze. Żołnierz, bohater, trochę zabijaka, wielki przedsiębiorca, wizjoner filmu. Patriota polski i amerykański i po prostu bardzo przyzwoity facet Dobra, już więcej nie będę :D

Gość gość
ja okazyjnie intersuj ę się weganizmem, teatrem, chodizłam kiedyś nawet 4 razy w tygodniu, bi zuterią, też kiedyś oglądałam wiele filmów, potem języki, rybki itd. sorry, ale takie skakanie z kwiatka na kwiatek nic nie daje. Lepiej miec jedna dziedzinę i w niej się szkolić, ale ja i tu kuleję, bo ze studiów prawie nic juz nie pamietam, do chuja pana, tak mi źle, że ja pierdolę. Ale takie jest życie człowieka. Źle też traktujesz ludzi. Ludzie uczą się, pracują, myślą o przyszłości. Nie trzeba miec zaraz jakiejś pasji, wystraczy podejmować kroki, by spędzać czas wolny.

Gość retrofuture
rozz dziś Ludzie bez zainteresowań zobaczcie x Fajnie, że masz swoje zainteresowania :D x Karate? Można tylko ćwiczyć, można ćwiczyć bardzo sumiennie i interesować się kulturą związaną ze sztukami walki. Naprawdę temat rzeka.

Gość gość
lewandowska jest mistrzem karate to deprecjonuje te sztuke walki.

Gość gość
A kto powiedział, że zainteresowania trzeba rozwijac tylko poza domem? ja rozwijam swoje w domu i nikomu nic do tego. Jedyne co rozwijam poza, to siłownia

Gość gość
T/ Ag....fajne zdjęcia fajny pies i cała reszta potrafisz dostrzec piękno a to w fotografii ważna rzecz mówi ci to stary rzemiecha .A poza tym piękne zakątki łatwo coś ekstra znaleźć wystarczy mieć wyczucie.Ja robię niezłe fotki portret ,karykaturę oraz ciekawe swojskie klimaty wieś chmury,deszcz,wiatr etc.

Agata, nie wszystkie zdjęcia są dobre, ale masz potencjał. Podobają mi się. Zachęcałbym Cię też do szukania nietypowych, ciekawych kadrów. Fotografowanie dzikich zwierząt to trudna sztuka, bo są bardzo płochliwe.

Teraz bede miec pole do popisu, bo karnawal sie zbliza, Samba na ulicach :) kupilam sobie dreammaker, taki wynalazek od jednego polaka i mam go zamiar wyprobowac, wlasnie w czasie karnawalu :) o wiem, ze moje zdjecia sa przecietne, niektore powinnam nawet usunac :D ale widze duze postepy, dlatego je zostawiam :)

Gość gość
T/ No właśnie powtarzający się scenariusz pojawia się ktoś bogu ducha winny jak OnlyDreams i co nie sztywniejcie w swych opisach nie czujcie się z góry przegrani.Ja byłem kilka razy za granicą ale w takich sprawach ,że nie w głowie mi było fotografować a emocji i przeżyć materiału na dwie a może na trzy książki by starczyło.I co a najważniejsze rzeczy osiągnięcia i niesamowitości związane z odkryciami na skalę światową działy się u mnie w domu w Polsce właśnie.I kiedy niejednokrotnie widzę we wpisach wasze biadolenia na co dzień przeżywam nieustannie bardzo bogate życie i niezmiernie pożyteczne z nim związane doznania nawet nie w głowie mi by się tu dzielić z wami bo po co komu i do czego potrzebne tematy o zdrowiu człowieka.Dlatego piszcie o sobie bo każdy ma swój własny świat, który dla niego a także wszystkich mądrych ludzi jest cennym zjawiskiem.

Gość retrofuture
No właśnie powtarzający się scenariusz pojawia się ktoś bogu ducha winny jak OnlyDreams i co nie sztywniejcie w swych opisach nie czujcie się z góry przegrani. x Możesz, wyjaśnić o co chodzi? x Oglądałem Twoje fotki, nie raz LL ;) i po prostu miło się na to patrzy :) Z pewnością robisz coraz lepsze. Baw się dobrze

Gość gość
T/ Ag.....Ten dreammaker o którym piszesz muszę to napisać ja sporo eksperymentuje w foto cyfrowym natomiast bardzo słabo idzie mi z kompem no i nie mogę się wam pochwalić.Ale robię foty z podobnymi efektami i jeszcze lepiej potrafię na jednym ujęciu zrobić 3 postaci lub twarze portretowe tak karykaturalnie zniekształcone że nie są w stanie mnie rozpoznać bliscy znajomi ale przy tym zdjęcia technicznie są super.W łazience w bloku u znajomych zrobiłem gościa ze sznurem okrętowym na szyi w strugach deszczu z prysznica w podartej koszuli w roli pirata .Spece nie są w stanie uwierzyć w okoliczności scenerii.Zwykłą cyfrówką robię takie powiększenia mikro ,że oglądający nie dają wiary w to co widzą no i wiele by tu można pisać jeśli wyobraźnia czytającego czynna.

Gość gość
I nie ma co czaić to nie jest coś co należy odbierać personalnie ani tym bardziej się oburzać ludzie jak ,,niektórzy,, jak widzą jakiś prężniejszy wpis zaraz sztywnieją wycofują się i tyle jakby przestali wierzyć w swoje i to trzeba aż jarzyć no dajcie spokój.

to jaka Ty masz cyfrowke, ze udaje ci sie robic takie ujecia? no i w jakim programie pracujesz? bo ja nie uzywam zadnego, no jedynie picassa do przycinania fotek i zmiejszania. http://shop-pieknografia.pl/dreammaker-x6-pelny-zestaw-konstrukcjawszystkie-nakladki-p-16.html Takie cos sobie kupilam i jeszcze nie mialam okazji przetestowac. Mam photoshopa coprawda, ale lewa reke mam do przerabiania fotek. Mnie zawsze interesowala przyroda, ludzie niekoniecznie. Tymbardziej, ze modela mozesz sobie ladnie ustawic i Ci sie nie poruszy, mozesz sobie wszystko ladnie zaplanowac. A ja nie lubie planowac - takie planowanie, ustawianie swiatla, ustawianie modeli, przerabnianie w photoshopie do mnie osobiscie nie przemawia. Wole spontaniczne ujecia. Nie fotografuje jedynie na wakacjach. Wakacje to ja mam na codzien :) mieszkam w Portugalii.

Gość retrofuture
I nie ma co czaić to nie jest coś co należy odbierać personalnie x Może się nie zrozumieliśmy. Ja, zupełnie nie wiem, tylko się domyślam, o co ci chodzi, tak to jest dla mnie nieczytelne, twoja intencja. Jak dla mnie piszesz dość enigmatycznie. Tylko tyle

aaa o to ci chodzilo, to fakt.. teraz nastanie cisza. A przeciez, ludzie maja rozne zainteresowania! podzielcie sie nimi!

Gość erestor
Fajny pomysł z tym dreammakerem, a najlepsze jest to, że można go samemu zrobić. Ja też bawiłem się kiedyś efektami świetlnymi przy robieniu zdjęć i, zanim sprzedałem powiększalnik, przy wywoływaniu ich. Uczyłem się fotografować jeszcze na starych lustrzankach analogowych ojca. Nawet jakieś filtry miałem. Teraz efekty dodaję głównie w Photoshopie. Tam można zrobić praktycznie wszystko, łącznie z głębią ostrośc****erspektywą.

Gość retrofuture
Czemu cisza? Ja coś napisałem już wcześniej, inni poszli. Jakiś czas temu czytałem o tym wielkim trzęsieniu ziemi w Lizbonie. Straszne i niesamowite, ale niezwykle mi zaimponował markiz de Pombal! Niesamowity człowiek! x Mieszkasz w Sintrze? Jeśli pamiętam? To jest małe miasteczko? Musisz tam robić za gwiazdę ;) Blondynka i w ogóle :D

nie, ale do Sintry tez mam niedaleko :) mieszkam w Sesimbra :) E tam, zaraz furore. Jakby nie bylo sporo tu blondynek ;) to miasteczko turystyczne

ok zostawiam Was z tym tematem ;) lece sie szykowac i fruu do pracy. To co dobre szybko sie konczy.. niestety Milej nocki!

Gość retrofuture
No rzeczywiście, pomyliły mi się nazwy :D Tak, Sesimbra jest większa. Ale, musisz być zauważalna, pomimo że turystyczna miejscowość ;) Twój Felipe, to pewnie puchnie z dumy ;)

Gość gość
T/Cyfrówki to nie są zbyt skomplikowane ja tu i moja inwencje są najważniejszą cyfrówką a co do ustawianych pozowanych zdjęć,owszem są aranżowane ale głównie są w ruchu też nie lubię pozowanych zdjęć to jest nieustanna praca na żywioł a czasem efekty są nie do powtórzenia.Czasem modele wysiadają mają mnie serdecznie dość ale jak kończę pracę zawsze jest konsternacje i nieskrywany podziw.Poza tym używam szereg gadżetów wymyślonych na własne potrzeby a zdjęcia dla kogoś kto nawet widzi sesję są nie do zrobienia.Np mam wspaniały reportaż zrobiony cyfrówką z dodatkami gdzie jest na fotach wiejski w całej okazałości rynek pełen ludzi w deszczu z parasolami a kombinacja i urok polega na tym ,że cały ludzki ruchomy świat jest celowo nieostry ciekawie porozmazywany w postaci duchów a przedmioty stałe ostre niesamowity widok a do tego strugi deszczu .Przypominam że to nie funkcja cyfrówki a dodatki sprawiają takie i wiele innych możliwości.Kocham to i jak mnie najdzie to to dosłownie szaleje.I tyle.