Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpyta

Czy my wydajemy mało na życie?

Polecane posty

Gość gość
dokładnie! ty od szpondra,co prubujesz pokazać jaka elita z was? a słoma z butów wystaje jak dla mnie w/p/i/e/r/d/a/l/a/j nawet wielbłąda :D JAKA DZIWACZKA..............

Gość gość
Ja na SAMO JEDZENIE wydaję ok 1,5-2 tys miesięcznie. Rodzinka 2+1. Lubimy porządne wędliny a nie mamy nikogo znajomego na wsi wiec musimy płacić w sklepach... Jemy raczej przeciętnie, zwyczajnie, nie jakos wystawnie ani nie biednie.

Gość gość
Stołują się u Magdy G: -)

Gość gość
pytanie w temacie było czy mało autorka wydaje. , a jak sie pisze że mało to sie burzy. Otórz bardzo mało na tzw. minimum socjalym jedziecie kwiesz co to jest Minimum socjalne to wskaźnik określający koszty utrzymania gospodarstw domowych na podstawie koszyka dóbr służących do zaspokojenia potrzeb bytowo-konsumpcyjnych na niskim poziomie. i tak w 2013r. na 1 OSOBĘ wynosił on od 828,73 zł w gospodarstwach 5 osobowych (2 rodziców i 3 dzieci) do 1 064,76 zł dla gospodarstw jednoosobowych emeryckich. Jeśli autorka wydaje 800 zł. na samo jedzenie na 3 osoby to wg. koszyka w/w 1686,19 zł. pozostaje jej na rodzinę na inne potrzeby na podstawowe zaspokojenie potrzeb egzystencji. Noz k***a życ nie umierać w tej polsce. po cholerę się ludzie burzą że mało zarabiaja , skoro takie miniumum egzystencji dla autorki to cud miód i w luksusy opływają.

Gość gość
ty szpondrowa ty już widze po całym kafe się wychwalasz co żresz a g****o żresz tak naprawdę,już cię ktoś tu znalazł i twoje przechwałki psycholko :p szpondra? chyba paprykorz szczeciński buhahahahah

Gość gośćpyta
a ja się nie oburzam, ze malo zarabiamy:P akurat ja mam prace w domu, pracuje niewiele ale zarabiam nawet ok jak na to ze moge sobie pozwolic na to by miec wolne 3 dniw tygodniu. Maz zarabia akurat dobrze, stac nas by jesc i za 2 tysiace miesiecznie ale po prostu tyle nie wydajemy. Owszem czasem wyda sie wiecej niz 800zl bo sie gdzies np. wyjdzie, ale generalnie w 800zl no w porywach niech i bedzie 900zl sie zamykamy:) Nie jestesmy biedni mamy dwa smaochody, maly ale wlasny dom, zero kredytow. Jasne, ze drogo, ze chcialoby sie wiecej, ale my akurat mamy dobrze.

Gość gość
Liczba rodzin o wydatkach poniżej minimum socjalnego rosła od ok. 48% w 1994 do 59% w 2003 roku to co się dziwić że tu bida z nędzą u co 2 osoby.

Gość gość
ja na jedzeniu oszczędzam najmniej...

Gość żal mi cię serio
faktycznie szponder rządził hehe jaka gościówa hehe to co jutro antrykot czy szponde na obiodr? hehe

Gość gość
szponder ty dziwolągu! nie dowartościowano cię chyba w dzieciństwie masz jakiś syndrom? Powinnaś wygryżć Magdę Gessler,tiu tiu lepiej gotujesz od niej ulala!

Gość gość
hahaha ja pamietam ten temat o cheetosach dla corki:D to na stówkę ta sama babka, już w innych temacie jej kiedyś napisałam, ze ciągle się przechwala swoim super odżywianiem to głupa paliła, że ona niby pierwszy raz tu weszła:D mam ten temat od tej od rosołu http://f.kafeteria.pl/temat/f10/mam-dosc-idiotow-mowiacych-mi-jak-mam-wychowywac-moje-dziecko-p_6082842

czy ja wiem, mysle, ze przecietnie wydajecie na jedzenie.. nie za malo nie za duzo. Nie mam pojecia ile wydaje na jedzenie :D bo kupuje podstawowe rzeczy typu cukier, make, oliwe, maslo, mleko, makaron itp na zapas. Ogolnie duze zakupy robimy raz w miesiacu i wtedy moze wydajemy ze 150 euro, ryby mamy swieze bo swiezo zlowione, owoce morza od tesciowej ze sklepu, warzywa i owoce typu figi, pomarancze, mandarynki, cytryny, salate, ziemniaki, jajka itd mamy od babci ( ma farme )

Gość gość
to ja od tego tys na tydzien:) no jadamy jagniecine, cielecine i wolowinke. Uwielbiamy ryby, zawsze w domu jest losos maz potrafi dziennie zjesc lososia wedzwonego za 50 zl:) schodzi z bardzo duzo oliwek nadziewanych serem feta w oliwie gdzie malutkie pudeleczko 15 zl kosztuje. owoce moza iSoki aloesowe kosztuja majatek a schodza dziennie z 3 butelki i tak schodzi to tysiac zl tyg:) jemy tak bo mozemy sobie pozwolic, jakbysmy mieli zacisnac pasa to wiadomo ze tak bbysmy nie jedli:)

Gość gość
aha i gdzie robie zakupy hmmmm.. jaja i mieso od rolnika(znajomy mamy,ale ceny spuscic nie chce;p) Ryby kupujemy w rybnym(znakomity towar tammaja,a kto by pomyslal, taka mala budka)a reszta po sklepach:)

Gość gość
to ta szpondra nawet się chrupek dla dziecka przyczepiła? łooooooooooo matkoooo ale dzida :classic_cool: paszła w p**du

Gość gość
moze na to ze duzo wydajemy ma wplyw to ze duzo jedzenia sie marnuje ije wyrzucamy, nie wiemjak ten problem zalatwic..

Gość gość do OnlyDreams
masz in Vitro w Polsce czy w Portugalii?

Gość gość
znow bez przesady przeciez kady czasem zje cos niezdrowego

Gość gość jjnb
Autorka wydaje mało wg mnie. U nas idzie tyle x2, rodzina 2+1. Wydać mozna mniej lub więcej jadajac pozornie to samo. Do picia kupuje wodę i soki 100%, wędliny i sery droższe, parówki z szynki, łososia wędzonego. Duzo owoców, warzyw, ryb, mięsa. 800 zł to tylko 200/tydzień - bardzo mało, ja bym sie nie zamieściła tym bardziej ze raz w tyg jadamy cos na mieście.

Gość gość
A może macie dobry, sprawdzony przepis na zdrowy pyszny chlebek?

Gość gość
teraz bedziemy sobie tutaj pisaly przepisy;p a chlebek szybki czy na zakwasie?:)

Gość gość
Ten który smaczniejszy i wypróbowany: -)

Gość gość
I co by był bez dodatku szpondra

Gość gość
ale pytam czy ma byc latwy w wykonaniu czy chcesz sie pobawic z ciastem:)

Gość gość
bez spzondra??? a z czym? moze z kostka rosolowa, sama chemia i syfem, co? nie macie zielonego jak zrobic zdrowy chlebek, nic nie wiecie o pysznej kuchni:O jakbyscie mojej sprobowali to byscie juz w zyciu tego waszego syfu nie jedli:)

Gość gość
Mogę się pobawić ciastem, chodzi o taki żeby drożdżami nie śmierdział, zaufam Tobie, jaki przepis podasz z takiego upiekę.

Gość gość
Szponder weż sie puknij w ten głupi łeb! pyszną kuchnie to ty masz we śnie,krowa która duzo ryczy mało mleka daje! zapyziała flądro :D Idż polować na wielbłądy,żyrafy,krokodyle jutro nam napiszesz jaki rarytas zrobiłaś, lecz się !