Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Naciągacze!

Polecane posty

Gość gość

Naciagacze wkręcili mnie ze wygrałam luksusową bieliznę a przysłali mi gacie z a5zł to mam zamiar im wysłać bo okazalo sie ze obowiązuje mnie jakis abonament, a ja nawet niczego nie podpisywalam Oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej przez rozmowę telefoniczną. Dnia 29.01.2014 odebrałam przesyłkę, którą rzekomo wygrałam w konkursie. Nagrodą miała być luksusowa bielizna o wartości 80zł. Towar okazał się zwykłymi gaciami, dostępnymi na każdym targowisku, których koszt nie przekracza 5zł. Przesłany produkt z pewnością nie spełnił moich oczekiwań i długo służyć mi nie będzie, gdyż wraz z oświadczeniem dołączam zawartość przesyłki. Oświadczam również, iż należność za przesyłkę została uregulowana dnia 20.01.2015 r z nadpłatą w wysokości 5zł. Oświadczam również, iż zastrzegam sobie wysyłania do mnie nowych, innych produktów od firmy T2C International LLC Pragnę zaznaczyć, że mój podpis nie widnieje na żadnej z umów, oraz nie podpisałam regulaminu, a telefon mogła odebrać każda inna osoba przebywająca w moim otoczeniu, znająca moje podstawowe dane osobowe. Z poważaniem

Gość gość
może być?

Gość gość
niestety tak jest mojego ojca naciągnęli na jakąś torebkę :D

Gość gość
jesteem wściekła

Gość gość
jak to jest z odsetkami od alimentow nieplaconych?

Gość gość
a jak myslicie skoro list przyszedł normalnie do skrzynki, nie potwierdzałam odbioru to może, mogę stwierdzic iż nigdy nie otrzymałam tego listu...?

Gość gość
chyba sąd nalicza. nie wiem. Wiem ze za kazdy dzien zwłoki naliczane sa odsetki

Gość gość
kurde termin wypowiedzenia minął 5.01.2015.. Ale to jest bez sensu przecież ja niczego nawet nie podpisałam...

Gość gość
pomóżcie bo nie zasnę.

Gość gość
na onecie pisali o nich dziwne ze sie nie pokapowalas

Gość brak pomyslu na nick
nic nie rozumiem. jesli nie zamawialas to nie musisz odstepowac prawo mowi ze towar neizamawiany sprzedawca wysyla na wlasne ryzyko. jersli zamaiwalas to 14 dni od daty odbiory jelsi zamowienie bylo po 25 grudnia jesli przed to 10 dni od daty odbioru. jak list byl zwykly to nikt nie udowodni ki9edy odebralas, jak nie poinformowali o mozliwosci odstapienia to rok masz na to jesli zakupo po 25 grudnia jelsi przed to 3 miesiace

sprecyzuj o co chodzi czyli : - czy zamowilas - jesli tak to jak i kiedy. dokladna data i rodzaj zamowienia tzn. poza lokalem np. jakas prezentacja czy za pomoca srodkow porozumiewanai na odleglosc np. internet czy telefon.

Gość gość
Ja tego nie zamawiałam. Babka do mnie zadzwoniła chyba około 10.12.2014, że w konkursie wygrałam ekskluzywną bieliznę, wartą 80zł jedyne co muszę zrobić to zapłacic koszty przesyłko, które wynoszą 19.99zł Przysłali mi tą paczkę nie wiem kiedy, bo nie miałam kluczyka od skrzynki i po nowym roku dopiero wyrobiłam nowy. Gdy otworzyłam paczkę były tam jakies różowe gaacie. Na piśmie, które mi przysłali wraz z regulaminem jest napisane, że termin, kiedy mogę odstąpić od umowy mija z dniem 5.01.2015

nie moga napisać do kiedy masz termin na odstąpienie bo nie wiedzą kiedy otrzymasz, po drugie to była przesyłka nierejestrowana jeśli mialaś ją w skrzynce ? jeśli nie zamówiłaś to powołujesz się na Art. 15. Spełnienie świadczenia niezamówionego przez konsumenta następuje na ryzyko przedsiębiorcy i nie nakłada na konsumenta żadnych zobowiązań jak będą chcieli to z powrotem to niech przyślą kuriera na własny koszt. nie wiem co powiedziałas w rozmowe jeśłi wyraziłaś zgodę na zawarcie umowy to odstąpić, przesyłka nierejestrowana wieć nie sa w stanie stwierdzic kiedy odebralas i kiedy uplynelo 10 dni poza tym jak to abonament to swiadczenie okresowe czyli musza cie na pismie o wszystkim poinformowac i od otryzmanai teog pisama liczysz 10 dni. jak cie nekaja to do uokiku zglaszasz. tak poza tym to niezle naiwna jestes :O sama sie pakujesz w klopoty. nie ma nic za darmo !!! do0 ciebie nalezy decyzja czy bylo to swiadczenei niezamawiane cyz jednak to zamowilas, nikt inny nie wie co powiedzialas jak dzownili. najbezpieczniej odstapic od umowy za potwierdzeniem odbioru.

Gość oszukanaXYZ
Witam . Także dostałam przesyłkę. Wiec charakter mam zawzięty i ch**om nie popuszczę . Wiec 1. pismo odstąpienie od umowy. 2. pismo z odesłaną bielizną " OŚWIADCZENIE Oświadczam, że odsyłam wraz z tym pismem przesłane przez T2C INTERNATIONAL LLC produkty tzn. trzy pary bielizny. Umowa na Abonament została sporządzona niezgodnie z prawem zgodnie z Art. 286 paragraf 1 k.k. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Oświadczam również, że umowa zawarta drogą telefoniczna z moim nr. telefonu : 530***147 miała dotyczyć, wygranej darmowej pary ekskluzywnej bielizny, a jedyne koszty jakie miałam ponieść to koszt wysyłki. Przy pierwszej przesyłce uiściłam te koszty. Oświadczam, że nie zostały mi przedstawione warunki Abonamentu , lecz konkursu w którym wygrałam w. w bieliznę. Załączniki : 1) Kserokopia dowodu zapłaty na Poczcie Polskiej. 2) Dz.U. 2000 Nr. 22 poz 27 Oświadczam również, że wysłałam rezygnację z Państwa usług dnia XX>XX>XXXXr. Podstawą prawną od odstąpienia od umowy jest Art. 7 ust. 1 z dnia 2 marca 2000r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr. 22, poz 22,poz 271 z późn. zm.). " Wydrukowałam Dziennik Ustaw i ładnie spakowałam i wysłałam. No i narazie jest spokój.

Gość gość
Witam!Ja także należę do grona tych naiwnych...co dali się wrobić w ekstra bieliznę...za 2 zł.Po otrzymaniu 1 paczki zadzwoniłam na infolinię i złożyłam rezygnację z dalszego otrzymywania przesyłek...miła Pani ją przyjęła...tak bynajmniej powiedziała.Jednak chcąc mieć pewność,wysłałam także pisemną rezygnację z abonamentu na adres COK T2C International LLC ul.Smulikowskiego 1/3 Warszawa listem poleconym za potw.odbioru...i niestety dzisiaj listonosz przyniósł zwrot z adnotacją,że taka firma pod tym adresem nie istnieje...Nadmieniam,iż w tym ich pseudo regulaminie taki adres do korespondencji widniał,więc jak widzę na swoim przykładzie ,to chyba ciężko będzie doręczyć im pisemną rezygnację...Czy komuś udało się z dostarczeniem pisma i posiada potwierdzenie odbioru?

ja wysłałam w marcu ma adres warszawski ( wypowiedzenie i wszystkie badziewiaste majciochy) i do dziś cisza :)

Gość gość
Naciagneli mi dziecko odeslalam w nienaruszonym stanie majtki odstąpienie i po miesiącu dostaje upomnienie wezwania do zapłaty za coś czego nie mam. Niestety infolinia nieczynna a ssiedziba firmy jest już w kielcach. Odeslalam poleconym im wezwanie ze stosowną informacja o bałaganie jaki mają czekam na odpowiedź oczywiście usiłując się do nich dodzwonić

Gość gośćkrysia
czy jeżeli odesłałam im nierozpakowane majtki i odstąpienie od umowy (mam tez potwierdzenie dostarczenia przesylki), to muszę im placic jeszcze te 19 zł,zeby się ode mnie odczepili, czy nie??Bo oczywiscie po miesiacu przeslali mi upomnienie...

Gość gośćedyta
Krysia dokładnie u mnie ta sama sytucja!!!! nie wiem co zrobic

Gość gość
Witam ja niestety też zostałam przez nich oszukana właśnie 2 dni temu dostałam kolejną przesyłkę z kwotą do zapłaty 59.80 na pewno tego nie zapłacę!

Gość gość
Czy wysyłane na adres Kielce itd to dobry adres i przyszło potwierdzenie?

Gość kitula
To jest świństwo i oszustwo ! ja wysłałam odmowę a i tak dostałam paczkę którą wysłałam pocztą zwrotną/po opłaceniu !/ paczka oryginalnie zapakowana nie otwierana!po dwóch dniach paczka wróciła z pieczątką że" adresat wyprowadził się" Postanowiłam sprawę zbagatelizować i nie płacić więcej...wszyscy oszukani powinni tak zrobić może wtedy ta "firma" oszustów zrezygnuje z działalności...

Gość gośćghth
A gdzie są organy scigania tych szumowin

Gość gość
Witam,piszę pierwszy raz,a więc tak ,też dałam się naciągnąć na majciochy.Wysłałam na dwa adresy odstąpienia od umowy oraz ostatnią przesyłkę z bielizną i niestety dostałam wszystko zwrócone. A na dodatek przysłali wezwanie do zapłaty z firmy która wykupiła moje zadłużenie.Co robić "płacić"?Dzwonię do tej firmy ale nie odbierają połączeń są odrzucane.

Gość gość
Ja tez dostalam dzisiaj list ze niby jestem dluznikiemrma bedzie sciagac mosciagactyle zzadluzenielam a zeuznikgaciezazaplacilamzialam tewypowiedzialamlamwypowiedzialumowe a oni z zadluzeniem mi wyjezdzaja juz nic mi wiecej nie przyslali to za co ja mamniby placic ? trzeba sie uddo rnika albo prawnika mam potwierdzenie zaplaty za tewiec chBedziesieudaczaplatygaciechociaz-(

Gość gość
Po pierwsze: Na podstawie przepisu art. 20 ust. 1 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (Dz. U. 2014 poz. 827), jeżeli przedsiębiorca kontaktuje się z konsumentem przez telefon w celu zawarcia umowy na odległość, ma obowiązek na początku rozmowy poinformować konsumenta o tym celu, a ponadto podać identyfikujące go dane oraz dane identyfikujące osobę, w imieniu której telefonuje. Jeżeli przedsiębiorca proponuje konsumentowi zawarcie umowy przez telefon, ma obowiązek potwierdzić treść proponowanej umowy utrwaloną na papierze lub innym trwałym nośniku. Oświadczenie konsumenta o zawarciu umowy jest skuteczne, jeżeli zostało utrwalone na papierze lub innym trwałym nośniku po otrzymaniu potwierdzenia od przedsiębiorcy. W przypadku, gdy nie doszło do wymian oświadczeń woli na trwałym nośniku, umowa nie zostaje zawarta a żądanie wykonania umowy jest bezpodstawne. Jeżeli został wydany jakiś towar, stanowi to wykonanie świadczenia niezamówionego, za co konsument odpowiedzialności nie ponosi. Nie ma tu obowiązku zapłaty. Po drugie: Przepis art. 172 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne stanowi: 1. Zakazane jest używanie telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego, chyba że abonent lub użytkownik końcowy uprzednio wyraził na to zgodę. 2. Przepis ust. 1 nie narusza zakazów i ograniczeń dotyczących przesyłania niezamówionej informacji handlowej wynikających z odrębnych ustaw. 3. Używanie środków, o których mowa w ust. 1, dla celów marketingu bezpośredniego nie może odbywać się na koszt konsumenta. Z kolei przepis art. 209 ust. 1 pkt 25 tej ustawy wprowadza sankcję: „Kto (…) nie wypełnia obowiązków uzyskania zgody abonenta lub użytkownika końcowego, o których mowa w art. 161, art. 166, art. 169 i art. 172-174 (…) – podlega karze pieniężnej”. Karę pieniężną nakłada Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej (www uke.gov.pl) i tam też można złożyć w tej sprawie skargę. W razie dalszych pytań lub problemów (gdyby przychodziły jakiekolwiek kolejne wezwania do zapłaty) proszę osobiście skontaktować się z Powiatowym lub Miejskim Rzecznikiem Konsumentów lub Oddziałem Federacji Konsumentów. Podmioty te będą mogły dokonać pogłębionej analizy stanu faktycznego i prawnego, a następnie podjąć właściwe działania (porada, interwencja lub pomoc w sporządzeniu pisma procesowego, pozwu do sądu powszechnego lub wniosku do sądu polubownego). Dane teleadresowe wyżej wskazanych instytucji można ustalić poprzez wyszukiwarkę na stronach: www.mapaporadnictwa.org lub www.uokik.gov.pl. W razie dalszych pytań lub problemów proszę osobiście skontaktować się z Powiatowym lub Miejskim Rzecznikiem Konsumentów lub Oddziałem Federacji Konsumentów. Podmioty te będą mogły dokonać pogłębionej analizy stanu faktycznego i prawnego, a następnie podjąć właściwe działania (porada, interwencja lub pomoc w sporządzeniu pisma procesowego, pozwu do sądu powszechnego lub wniosku do sądu polubownego). Dane teleadresowe wyżej wskazanych instytucji można ustalić poprzez wyszukiwarkę na stronach: www.mapaporadnictwa.org lub www.uokik.gov.pl. zwiń

Gość gość
a do mnie zadzwonili na początku grudnia. Wypowiedziałam umowę na początku stycznia zgodnie z pierwszą przesyłką. Po 9 miesiącach zażądali że mam zapłacić za coś co niby trwa od początku stycznia. Oczywiście wszystko wysłane zwykłym listem. Żaden sąd nie uzna tego że oni mnie powiadomili o mojej niby zaległości. Sami gubią się w tym co mają bo nie mają na to kwitów i szukają jelenia, który się wystraszy. Nie dajcie się wrobić naciągaczom. Tylko zasilacie ich konta.

Gość gośćewa
Dokładnie u mnie to samo. Zapłaciłam za pierwsza przesyłkę, kolejną odesłałam za potwierdzeniem odbioru. Odebrali i dopiero po 3 miesiącach przyszło pismo z niby z firmy windykacyjnej, ze mam do zapłaty 84.80. Telefonów nikt nie odbiera ani z T2C ani u tych drugich. Płacić nie zamierzam bo zwrot otrzymali, a ewidentnie próbują naciagnąć.